Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Ve Müjde geldi: FATİH Karadeniz'de doğalgaz buldu !
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cuma günü bir müjde vereceğim" açıklamasıyla duyurduğu ve günlerdir hem Türkiye hem de Dünya tarafından merakla beklenen müjdeyi bugün verdi. "FATİH" isimli milli sondaj gemimizin Karadeniz'de Zonguldak açıklarında 320 milyar metreküplük bir doğalgaz kaynağı bulduğunu belirtti. Yapılacak olan çalışmalarla bulunan doğalgazın 2023 yılında ülkemizin kullanımına sunulacağını söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "müjde" olarak açıkladığı Fatih sondaj gemisinin Türkiye tarihindeki en büyük doğal gaz keşfi, ülkenin son dönemde denizlerde yoğun bir şekilde yürüttüğü sismik arama ve sondaj faaliyetlerinin ilk somut meyvesi oldu.



Türkiye'nin Karadeniz'deki münhasır ekonomik bölgesinde, yaklaşık 170 kilometre açıkta gerçekleştirdiği ve ülkenin doğal gaz ithalatının önemli bir kısmını karşılayabilecek bu keşif, bundan sonra denizlerde yürütülecek arama ve üretim faaliyetleri açısından yeni bir dönemin kapısını aralıyor.



Türkiye'nin bu keşfinin uluslararası şirketlerin Karadeniz'e olan ilgisini artırması beklenirken, bölgedeki dengeleri değiştirebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Bugüne kadar Türkiye'de sadece 16,6 milyar metreküp gaz üretildi

Türkiye'nin kara ve deniz sahalarından doğal gaz üretimi 2019 sonu itibarıyla 473,8 milyon metreküp seviyesine yükselirken, bugüne kadar ülke içinde üretilen toplam gaz miktarı ise 16 milyar 615 milyon metreküp oldu. Bu üretimin bir kısmı TPAO, bir kısmı ise yerli ve yabancı şirketler tarafından gerçekleştiriliyor.

Türkiye'nin yıllık mevcut üretimi ise 45 milyar metreküp seviyesindeki toplam gaz ihtiyacının ancak yüzde 1'ini karşılıyor. Doğal gaz ihtiyacının yüzde 99'u Rusya, Azerbaycan, İran'dan boru hatlarıyla, ABD, Norveç, Katar, Cezayir ve çeşitli ülkelerden de sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatıyla gerçekleştiriliyor.

BU BAŞLANGIÇ, DEVAMI GELECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski bakanı Berat Albayrak ve yeni bakanı Fatih Dönmez birlikte yaptıkları açıklamalarda, bölgede daha fazla rezerv potansiyeli olduğunu ve aramaların devam edeceğini belirtti.



Bu arada Akdeniz'de Barbaros Hayrattin Paşa ve Oruç Reris sismik araştırma gemileriyle birlikte Yavuz sondaj gemisi de tam yol aramalara devam ediyor. Sonraki müjdelerin de peşpeşe gelmesi bekleniyor.



Vatanımıza milletimize hayırlı olsun inşaAllah......




Eklenme tarihi: 21.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ


Şaka Gibi...
Geçtiğimiz yıllarda Tekirdağ'da da doğalgaz bulunmuştu. Ne oldu? Bitti mi yoksa?

Yazan: Hüseyin Akgün - 24.08.2020 11:42:04




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AR-GAZ
 LİDER Gemi San.Tu..
 YOROZ Agency
 SERPEN Shipping
 AKAR Deniz
 ÇİFÇİLER Denizcil..
 EGE KUMANYA
 AQUANAUT Diving
 LUNA Roro
 TEB Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim