Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Erdoğan: Uçak gemisi de yapmalıyız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tersane sahiplerine çağrıda bulundu. "Uçak gemisi için adım atmalıyız" dedi.

Türkiye kendi savaş gemisini tasarlayıp üretebilen 10 ülkeden biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tersane sahiplerine “Gelin artık bir, iki veya daha fazla uçak gemisi de inşa edelim. Denizlerde caydırıcılığa ihtiyacımız var” diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir” dedi.



Tuzla’daki Desan Tersanesi’nde Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreni’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Desan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Kaptanoğlu katıldı. Törenin ardından Desan Tersanesi’nde üretilen 2 adet Acil Müdahale ve Dalış Eğitim Botu ve 8 adet süratli devriye botu Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi. Yüzde 71’lik yerlilik oranı ile kendi alanında bir ilk olan projenin tüm yazılım ve programları tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirildi.

Erdoğan’ın bot komutanlarına Hizmete Giriş Belgeleri’ni vermesinin ardından milli botlar katılımcılara gösterildi.

Savunmanın rolü

Erdoğan şu mesajları verdi: “Savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir. Savunma sanayiinde elde ettiğimiz her başarıyı bir sonraki adımın öncüsü olarak görüyoruz. Türkiye, dünyadaki çatışmaların, siyasi krizlerin, çekişmeleri ve gerilimlerin en yoğun yaşandığı coğrafyanın tam da merkezinde yer alıyor. Böylesine kritik bir jeopolitikte ancak her alanda güçlü olabilirsek ayakta kalırız. Bugün Doğu Akdeniz’den Ege’ye, Karadeniz’den Balkanlar, Kafkaslar ve Afrika’ya geniş bir coğrafyada kendi politikalarımızı hayata geçirebiliyorsak sebebi siyasi, ekonomik ve teknolojik alanda geldiğimiz seviyedir.”

‘Herhalde yaparız’

Türkiye’nin kendi savaş gemisini tasarlayıp üretebilen 10 ülkeden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, donanmanın hizmetine giren botların da gerek tasarım gerek kabiliyetleriyle iftihar vesilesi olacağını ve bunlara yurt dışından da ciddi talep geleceğini söyledi. Erdoğan şöyle devam etti: “Şimdi çok daha büyük projeler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Donanmamıza ilk defa katılacak 5 büyük projeyi 5 yıl içerisinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl sonunda test ve eğitim gemimiz Ufuk’u hizmete alacağız. Önümüzdeki yıl çok maksatlı amfibi hücum gemimiz Anadolu denizlerimizde göreve çıkacak. Gemi inşaat sektörü burada. Buradan sesleniyorum, diyorum ki, Anadolu’yu inşa ettik, gelin bir de artık şöyle bir, iki veya daha fazla uçak gemisi de inşa edelim. Herhalde yaparız değil mi? Çünkü denizlerde bu caydırıcılığa ihtiyacımız var. Sadece Anadolu yetmez, bu adımı da atmamız lazım. Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz atılımlar sayesinde bölgesinde oyun kuran, oyun bozan, gelişmeleri yönlendiren bir ülke haline ulaşmamız henüz bir başlangıçtır.”




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 24.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YÜKSEL Denizcilik
 KERMANTRANS deniz..
 KALYONCU Denizcil..
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 INKA Crew Managem..
 İKİZLER Denizcili..
 DEDEMAN Holding A..
 FUL Denizcilik Lt..
 FATOGLU Gıda San...
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim