Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Yolcu limanları Global’den soruluyor
Türk firması, Global Ports Holding’in (GPH), ağırlıklı kruvaziyer olmak üzere liman işletmeciliğine dönük faaliyet ağına dünya haritası üzerinden baktığımızda ne kadar küresel bir şirket olduğu rahatlıkla anlaşılabilir.



GPH, halihazırda 4 kıtaya yayılmış 13 ülkede ikisi konteyner, gerisi kruvaziyer olmak üzere dünya çapında 21 liman işletiyor. Dünyanın dört bir tarafında yeni görüşmeler yaparken, bünyesine yeni tesisler eklemeye de devam ediyor. Portföyüne ve iş hacmine bakıldığında kruvaziyer liman işletmeciliğinde dünyanın en büyük pazar payına sahip şirketi ünvanını da elinde bulunduruyor.



Kuruluşunun üzerinden 16 yıl gibi bir süre geçen şirket için önemli bir mesafe olarak yorumlanabilir aldığı yol. Alanında dünyanın en büyük dördüncü, Avrupa’nın ise açık ara birinci limanı olan Barcelona Kruvaziyer Limanı’ndan, Orta Amerika’ya, Singapur’a uzanan çok geniş bir coğrafyada hizmet yürüten GPH’nin, konteyner liman işletmeciliğinde hızlı yol alan Yıldırım Holding ile birlikte Malta’da da ilginç bir ikili oluşturduğunu söyleyelim. Doğu Akdeniz’de kritik bir konumda olan Malta’nın konteyner limanını Yıldırım, kruvaziyer limanını ise Global işletiyor. GPH’yi bünyesinde bulunduran, Mehmet Kutman'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Global Yatırım Holding, liman işletmeciliğine 2003'te Royal Caribbean'ın da aralarında bulunduğu ortaklarıyla Kuşadası Limanı'ndan yelken açtı. 2004'te kurduğu GPH ile Antalya'daki Port Akdeniz ve Bodrum Cruise Port'u bünyesine kattı. GPH, liman işletmeciliğinde 2013'e kadar Türkiye'deki fırsatları değerlendirdi. O tarihten sonra yurt dışı, ağırlıklı kruvaziyer operasyonlarına başladı.

GPH yıllık yaklaşık 14 milyon yolcuya hizmet veriyor, Akdeniz pazarının yüzde 24’üne hizmet sağlıyor. GPH ayrıca 2 stratejik konumlu ticari limanı da işletiyor. Port Akdeniz Antalya Türkiye’nin güney kıyılarında önde gelen konteyner ticaretini sürdürürken, Grup Balkanlar’da intermodal trafiğin önemli parçası olan Port of Adria - Karadağ’da çoğunluk mülkiyetine sahip bulunuyor.

Kruvaziyerde güçlü rezervasyon var



Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, kruvaziyer turizminde hareketliliğin başladığını belirterek, "Cruise operasyonlarının koronavirüs krizinden önemli ölçüde etkilenmeye devam etse de liman iş kolunda yılın geri kalanında cruise gemi seferlerinde ve yolcu hacimlerinde istikrarlı artış bekliyoruz cruise şirketlerinin 2021 için güçlü rezervasyonlar bildirmeye devam etmesi cesaret verici. Dev cruise gemileri rotayı Türkiye'ye çevirdi. Tüm limanlarımızda olduğu gibi Türkiye'deki cruise limanlarımızda da her türlü tedbiri alıyoruz" diye konuştu.




Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 01.09.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CENK GROUP
 DMY Denizcilik A...
 SÜVARİ Gemi Kiral..
 SAHA Ltd.
 ÇANAKKALE Ayna De..
 TUZLA Tersanecili..
 TRANSPASİFİK deni..
 BAYRAMOĞLU Denizc..
 SEA PARTNER Inc.
 INSPEKTOR Marıne ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim