Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
IMO: ''Mürettebat krizi gemilerin güvenliğini riske atıyor!''
Uluslararası Denizcilik Örgütü genel sekreteri Kitack Lim, hükümetleri mürettebat değişikliklerine getirilen engelleri kaldırmaya çağırıyor!

Genel Sekreter Kitack Lim, kriz yakında çözülmezse, gemilerin yorgun mürettebatının güvenlik prosedürleri içerisinde çalışamayacağını belirtiyor.

IMO ve diğer gruplar tarafından, içinde bulundukları durumu vurgulamak ve farkındalık yaratmak için BM Genel Kurulu'nda bir yan etkinlik düzenlenecek.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), BM Genel Kurulu toplantısı öncesinde mürettebat değişikliği krizini çözmeleri için hükümetlere açıklama daha yaptı. Konuşmada IMO genel sekreteri Kitack Lim, denizcilerin sağlığını korumak ve deniz taşımacılığının güvenliğini sağlamak için acil harekete geçilmesi gerektiğini söylüyor.



Yazılı açıklamada ise, koronavirüs seyahat engelleri, karantina önlemleri, uçuş eksikliği ve vize ve pasaport verme sınırlamaları nedeniyle 300.000'den fazla denizcinin hala denizde mahsur kaldığının düşünüldüğü vurgulandı.

Lim, hükümetleri denizcileri kilit işçiler olarak tanımaya, güvenli mürettebat değişikliklerine izin vermek için IMO'nun protokollerini uygulamaya ve uçuşlar, seyahat ve tıbbi bakım gibi konularda uygulanan kısıtlamaları kaldırmaya çağırıyor.

IMO, Uluslararası Çalışma Örgütü ve BM Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin krizi vurgulamak için 24 Eylül Dünya Denizcilik Günü'nde bir yan etkinlik düzenleyeceği açıklandı.

Lim, "Birçok ülke, tüm denizciler için mürettebat değişikliklerine izin verme konusunda önemli ilerleme kaydetmiş olsa da, ilerleme hızı, mürettebat değişikliği gerektiren gemilerin birikmiş iş yüküne ayak uydurmuyor" dedi.

Lim, bazı denizcilerin 17 aydan fazla bir süredir gemilerde çalıştığını ve bazılarının tıbbi bakım ve izinlerine erişimlerinin engellendiğini, bunun da denizde can kaybı riskini artırdığını söyleyerek; "Mürettebat değişikliği krizi yakında çözülmezse, gemiler artık emniyetle çalışamayacak." dedi.

Son çağrılar ise, Tomini Majesty isimli kuru yük gemisindeki 21 Ukraynalı mürettebatın gemide bir yıldır mahsur kaldıktan sonra açlık grevi tehdidinde bulunmasıyla geldi.

Şimdiye kadar çok sayıda üst düzey müzakere krizi çözmede başarısız olurken, özel endüstri grupları da sorunu çözmek için perde arkasında harekete geçiyor.

V. Group'un personel yönetimi başkanı Allan Falkenberg, bir röportajda gecikmiş denizci sayısını Mayıs ayında % 34'ten % 19'a düşürdükerini açıkladı.

Bunun, rakip şirketler ve olağandışı maliyetleri karşılayan gemi sahipleri arasındaki işbirliği ve mürettebatın tedarik edilip gemilerine gönderilme şeklindeki değişiklikler yoluyla olduğunu söyledi.

Falkenberg; "Sektör, bunun iki veya üç aylık bir mesele olduğuna inanmayı bıraktı ve yakında tamamen çözüleceğine inanıyoruz.'' dedi.




Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 14.09.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DİTAŞ Deniz işlet..
 YARDIMCI Denizcil..
 REKA Denizcilik
 ONUR Denizcilik v..
 ABC SHIPSTORE D..
 EUROTRADE
 EMİROĞLU Denizcil..
 REGENCY Ship
 AZAK Denizcilik
 SEA JOGGERS
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim