Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
HMM’nin on ikinci dev konteyner gemisi hizmete giriyor
Güney Koreli lider denizcilik şirketi HMM, 13 Eylül'de 5 ay içindeki on ikinci ve son dev konteyner gemisi olan 24.000 TEU'luk HMM St. Petersburg'u devraldığını duyurdu.

Güney Koreli denizcilik şirketi HMM, 13 Eylül'de on ikinci ve son dev konteyner gemisi HMM St. Petersburg'un işletmeye alınmasıyla tamamladığını duyurdu. HMM’nin Güney Kore hükümeti tarafından desteklenen bu agresif genişleme programı, dünyanın en büyükleri olarak adlandırılan bir düzine geminin Mayıs ve Eylül 2020 arasında hizmete girmesiyle sonuçlandı.



Sınıfın son gemisi olan HMM St.Petersburg, Samsung Heavy Industries'de sınıfın diğer dört üyesi ile birlikte inşa edildi.

Diğer yedi gemi ise Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co.'da inşa edildi.

Teslimat 2020 Nisan ayı sonunda HMM Algeciras ile başlamıştı, ardından HMM Oslo, HMM Copenhagen, HMM Dublin, HMM Gdansk, HMM Rotterdam, HMM Hamburg, HMM Southampton, HMM Helsinki ve son olarak HMM Stockholm ile devam etti. On iki geminin tamamı Asya ve Kuzey Avrupa arasında seyrediyor ve HMM'nin rota boyunca haftalık seferlerini sürdürmesine olanak tanıyor.

Her biri 399 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde olan gemiler, şu anda hizmette olan en büyük konteyner gemileri olarak nitelendiriliyor ve son yıllarda konteyner gemilerinin boyutlarında görülen çarpıcı bir büyüme trendinnin parçası.

HMM ayrıca, gemilerin boyutlarına rağmen yakıt maliyetlerini önceki sınıf olan 15.000 TEU gemilere kıyasla TEU başına yüzde 13 azalttığını açıklıyor.

Ayrıca HMM, koronavirüsün etkisiyle küresel hacimlerde yaşanan keskin düşüşe rağmen gemilerin dolu dolu seyrettiğini ve mayıs ayında HMM Algeciras’ın 19.621 TEU'luk bir rekor kırdığını belirtti.

Eylül 2018'de sipariş edilen 12 gemi, hem yerel gemi inşa endüstrisini desteklemek hem de ülkenin denizcilik operasyonlarını genişletmek için Güney Kore hükümetinin önemli desteğiyle inşa edildi.

HMM, bu sınıftaki gemilere ek olarak, Hyundai Heavy Industries tarafından inşa edilen sekiz adet 16.000 TEU sınıfı konteyner gemisine sahip. Bu gemilerin ise 2021'in ilk yarısında teslim edilmesi planlanıyor.

Bu ikinci sınıf gemiler, HMM'nin kapasitesini yaklaşık 850.000 TEU'ya çıkaracak ve hattın 2022 yılına kadar bir milyon TEU kapasiteye ulaşma stratejisinin bir parçası.





Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 15.09.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MAK Denizcilik Ti..
 HDR Denizcilik
 LCM ROTA
 İZMAİL Kumanya
 PEARL NAVAL GLOBA..
 CSM Denizcilik ve..
 V-GO Yachting
 LNS Marine Ltd. Ş..
 AKAR Shipping
 DUMAN Gemicilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim