Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Türkiye’nin ilk SİDA’sı Antalya’da üretiliyor
Türkiye’nin ilk silahlı insansız deniz aracı ‘ULAQ’ Serbest Bölge Ares Tersanesi’nde yapılıyor. ULAQ, Antalya merkezli Ares Tersanesi tarafından Antalya’da üretiliyor.

Antalya merkezli Ares Tersanesi ve Ankara merkezli Meteksan Savunma, İnsansız Deniz Araçları (İDA) alanında, ülkeninim ilk insansız muharip deniz aracı çözümünü Antalya’da hayata geçiriyor. Prototip üretimi Aralık ayında tamamlanacak olan Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA), “ULAQ” serisinin ilk platformu olacak. Üstün yeteneklerle donatılacak ULAQ, sadece uzaktan kontrol edilen bir insansız deniz aracı olmanın haricinde, yapay zeka ve otonom davranış özellikleri ile üstün ve çağın ilerisinde yeteneklerle donatılacak. Türkiye’nin ilk silahlı insansız deniz aracı ‘ULAQ’ Antalya Serbest Bölgesi Ares Tersanesi’nde yapılıyor.



BİRÇOK ALANDA KULLANILACAK

Antalya merkezli Ares Tersanesi ve Ankara merkezli Meteksan Savunma İnsansız Deniz Araçları (İDA) alanında ilk insansız muharip deniz aracını üretmeye hazırlanıyor. Prototip üretimi Aralık ayında tamamlanacak olan Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA) 400 kilometre seyir menziline, saatte 65 kilometre sürate, gündüz/gece görüş kabiliyetine, milli kriptolu haberleşme altyapısına sahip ve gelişmiş kompozit malzemeden üretilecek.

ÜSTÜN YETENEKLİ DONATILACAK

Tasarım çalışmaları Ağustos ayında sona eren ve yapısal üretimi tamamlanan prototip botun donatım faaliyetleri sonrasında Aralık 2020 ayında denize indirilmesi planlanıyor. İlk SİDA’nın, milli füze sistemleri üreticisi Roketsan tarafından sağlanan 4 adet Cirit ve 2 adet L-UMTAS füze sistemleri ile 2021 yılı ilk çeyreğinde atış testleri yapılacak. Ares Tersanesi Genel Müdürü Utku Alanç, kurdukları hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “İnsansız Deniz Araçları (İDA) alanında ilk insansız milli muharip deniz aracı çözümünü hayata geçirmekten duyduğumuz gurur ve mutluluğu tarif edemem. Üretimin Aralık ayında tamamlanmasını planlıyoruz” dedi.




Kaynak: antalyaekspres
Eklenme tarihi: 05.11.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HASRETLER Gemicil..
 SEAHORSE Shipping..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 NECATİ KALKAVAN Ş..
 ÖZEL Martı Denizc..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 NİSA uluslararası..
 NAVİGA Yatçılık
 SALMAKİS Turizm Y..
 SAN-MAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim