Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Kanuni sondaj gemisi Karadeniz'e açıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni'yi Haydarpaşa Limanı'ndan Karadeniz’e uğurladı. Dönmez, "Fatih'in keşfi Türkiye’nin umudu yeni heyecanların başlangıcı oldu. Şimdi sıra Kanuni de" dedi.



Kanuni sondaj gemisi, geçtiğimiz günlerde direklerinin kesilmesinin ardından Yenikapı açıklarına demir atmıştı. Kanuni bugün sabah erken saatlerde Kadıköy açıklarına demirledi. Kıyı Emniyeti'ne bağlı Nene Hatun, Kurtarma 5 ve Kurtarma 11 botları sondaj gemisine eşlik etti.

Bakan Dönmez uğurladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kanuni sondaj gemisini Haydarpaşa Limanı'ndan Karadeniz’e uğurladı. Törende konuşan Bakan Dönmez, "İnşallah bir müjdeli haber de Kanuni’den gelecek" dedi ve şu mesajları verdi:

"Tuna-1 keşfi 2020 yılında dünyada denizlerde yapılan en büyük keşif olarak kayıtlara geçti. Söz verdiğimiz gibi gazı 2023’te milletimizin kullanımına sunmak için hazırlandık. Fatin 31 Ekim itibarıyla Sakarya Gaz Sahası’ndaki Türkali-1 kuyusunda çalışmalara başladı. Şu an itibarıyla 2 bin 600 metreye kadar indi. Fatih 7/24 sondajına devam ediyor."

Kanuni'nin doğduğu ayda yola çıktı

"Kanuni’yi de tıpkı Fatih’i uğurladığımız gibi büyük bir umut ve heyecanla yolcu ediyoruz" diyen Bakan Dönmez Türkiye'nin enerjide milli bağımsızlık kararlılığına dikkat çekti:

"Biz bir amaç uğruna mücadele ediyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye için enerjide milli bağımsızlık dedik. Türkiye’nin enerji geleceğini sağlam temeller üzerine inşa ettik. Eksiğimiz petrol ve gaz keşfiydi. Karadeniz keşfi ile ilk adımı attık. Bu müjdelerin devamının geleceğine gönülden inanıyorum. Arkamızda milyonların duası var. Fatih keşfi Türkiye’nin umudu yeni heyecanların başlangıcı oldu. Şimdi sıra Kanuni de… Biz her zaman inandık. Her fırsatta kararlılığımızı ‘varsa mutlaka bulacağız’ diyerek perçinledik. Kanuni’yi de tıpkı Fatih’i uğurladığımız gibi büyük bir umut ve heyecanla yolcu ediyoruz. Fatih’i 29 Mayıs’ta uğurlamıştık, Kanuni’yi ise cihan padişahının doğduğu ayda kasım ayında uğurluyoruz. İnşallah bir müjdeli haber de Kanuni’den gelecek."

Türkali-1 kuyusu

Sakarya Gaz Sahası içerisinde yer alan Türkali-1 kuyusu ve kuyuda gerçekleştirilecek testler ile var olan rezerv ve üretim potansiyeli hakkında ilave bilgi sağlanması beklenirken bu kuyudaki çalışmalar aynı zamanda sahanın gaz potansiyelinin daha iyi anlaşılmasına imkan verecek.

Böylece, Türkali-1 kuyusu Fatih Sondaj Gemisi'nin kazacağı ilk tespit kuyularından biri de olacak ve sahanın teknik özelliklerinin netleştirilmesinde önemli rol oynayacak.

40 üretim kuyusu açılacak

Fatih, gaz keşfedilen Sakarya Gaz Sahası'nda tespit kuyularını açarken Kanuni kuyu testlerini yapacak ve saha geliştirmek için gerekli verilerin elde edilmesini sağlayacak.

Türkiye'nin Karadeniz'deki faaliyetleri kapsamında toplam 40 üretim kuyusu açılacak.

Kanuni sondaj gemisi

Kanuni, Türkiye'nin hidrokarbon potansiyelini açığa çıkarmak için mavi vatanda çalışmalara devam ediyor. Ülkemizin üçüncü sondaj gemisi olan Kanuni, 2020 başında filoya katıldı.

2012'de inşa edilen gemi 227 metre uzunluğa ve 42 metre genişliğe sahip. Kanuni sondaj gemisi, Karadeniz'de Fatih'le petrol ve doğal gaz arayacak.





Kaynak: TRThaber
Eklenme tarihi: 13.11.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KEVSER Denizcilik
 AKSAY
 SARIOĞLU Denizcil..
 DENİZSAN
 EMİROĞLU Denizcil..
 TGS Shipping Serv..
 INKA Crew Managem..
 ATLAS Gemicilik v..
 BEYAZ Deniz Taşım..
 DEVAL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim