Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Cihat Yaycı: Türkiye Cumhuriyeti toprağına çıkılmış gibidir!
Doğu Akdeniz'de Türk gemisinin Alman donanması tarafından durdurulup hukuk dışı bir şekilde arama yapılmasına Türkiye'den sert tepki gelirken Bahçeşehir Üniversitesi Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı, konuyu haberturk.com'a değerlendirdi. Yaycı, 'uluslararası kumpas' uyarısında bulundu.



Doğu Akdeniz'de Alman donanmasına ait bir geminin Türk kargo gemisini durdurarak araması tartışmalara yol açtı. Olayı haberturk.com'a değerlendiren Bahçeşehir Üniversitesi Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı bayrak devletinin rızası olmadan böyle bir aramanın yapılamayacağını belirtti. Çok vahim bir durumla karşı karşıya olunduğunun altını çizen Yaycı "Türkiye Cumhuriyeti toprağına çıkılmış gibidir, durumun vahameti buradadır" şeklinde konuştu.

"ZAPT SÖZ KONUSUDUR"

"Normalde bunun adı ziyarettir ama burada ziyaret zapt olmuş durumdadır" diyen Yaycı, bayrak devletinin izin vermesi durumunda aramanın üç metotla yapılabileceğini anlattı. Yaycı bu üç metodun gemiye çıkan askerlerin gözlemlemesi ve aramayı sadece mürettebatın yapması, aramanın beraber yapılması ve tamamen gemiye çıkan askerler tarafından yapılması şeklinde olabileceğini belirtti. Doç. Dr. Yaycı "Burada aramayı tamamen kendileri yapmış, bu en agresif olanıdır. Gemiye çıkılırken de, çıkıldıktan sonra da usule uyulmamıştır" dedi.



"ULUSLARARASI KUMPAS OLABİLİRDİ"

Aynı zamanda eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Yaycı son 1,5 yıldır FETÖ'cü sosyal medya hesapları üzerinden Türk gemilerinin hedef gösterildiğine dikkat çekerek "Bu Türkiye'yi sadece Avrupa ile değil dünya ile karşı karşıya bırakma senaryosudur" dedi. "Bunun benzeri MİT tırları iftirasıdır” şeklinde konuşan Yaycı "Her türlü komplo ile karşı karşıya kalınabilir, oraya kaçak silahlar da konulabilir ve bunlar Türkiye'ye mal edilebilirdi. Biliyorsunuz kumpas davalarında da bunlar çok meşhur yapılan şeylerdi, uluslararası alanda da Türkiye'ye karşı bunların yapılması kuvvetle muhtemeldir. Önümüzdeki dönemde bu tür şeylerle karşılaşabiliriz" sözleriyle uyardı.




Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 24.11.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OMSAN Lojistik A...
 DADAYLILAR
 KAŞ Diving
 BARİKA Denizcilik..
 ÇAVANOZ Motor
 BALU Yatçılık
 DEVAL A.Ş.
 SEA PIONEER Deniz..
 HABAŞ Petrol Ürün..
 ATİPOST Turizm Lt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim