Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Bartın açıklarında yük gemisi battı, 6 kişi hayatını kaybetti
Bartın açıklarında bir kuru yük gemisi battı. Batan geminden şu ana kadar 6 kişinin kurtarıldığı, 6 kişinin ise hayatını kaybettiği açıklandı. Arama kurtarma çalışmalarına destek için fırkateyn görevlendirdi.



Bugün (Pazar) öğlen 12:00 sıralarında kötü hava şartları nedeniyle, Bartın İnkumu sahilinin 200 metre açıklarında Palau bayraklı "ARVİN" isimli kuru yük gemisi battı.

Batan gemiye ilişkin Bartın Valisi Sinan Güner'den önemli açıklamalar geldi. Bartın Valisi Sinan Güner, batan geminden şu ana kadar 6 kişinin kurtarıldığını, 6 kişinin ise hayatını kaybettiğini ifade etti. Fatih fırkateyninin olay yerine gideceğini ifade eden Güner, deniz şartlarının çok kötü olduğunu arama faaliyetlerinin havadan devam edeceğini açıkladı.



Gürcistan'ın Poti limanından Bulgaristan'ın Burgaz limanına giden Arvin isimli geminin ortadan ikiye bölünmek suretiyle kırılarak battığı bildirildi. Geminin 12 personelinden bazıları filikalara binerken, bazıları da can yelekleriyle denize atladı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle sürüklenen 6 kişi kurtarılarak ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Diğer 6 kişiden 4 kişinin cansız bedenlerine ulaşılırken, ulaşılamayan 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Gemi işleteninden edinilen bilgiye göre, 2'si Rus, 10'u Ukraynalı olmak üzere 12 personele sahip olan Arvin gemisi, 2900 ton katı dökme üre yükü taşımaktaydı.



Kazadan kurtarılan 1’i Rus, 5'i Ukrayna vatandaşı toplam 6 kişinin Bartın Devlet Hastanesi'nde tedavileri devam ediyor. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.







Eklenme tarihi: 18.01.2021




Share |




YORUMLARINIZ


Önyargıya cevap
Kimin neye inandığı ne beni ne de baskasini ilgilendirmez,herkes ozgurdur neye inanmak istiyorsa inanabilir tabiki,fakat Allah dan rahmet dilemek sadece müslümanlara özgüdür ve müslüman olmayanlara kullanmak yanlıştır,veya şöyle söyleyeyim ben bu yaziyi yazan arkadasi musluman olarak dusundugumden boyle yorum yaptim,ama derse ki hayir saygi duyarım ozur dilerim.sende önce araştır öğren ondan sonra dogru tepki ver,ben uydurmuyorum bu bilgi alimlerin ortak görüşüdür,ayrıca sanırım operasyonu yakından takip ettin ki başarısız olduğunu iddia ediyorsun,eyvallah bir gün sen bartın valisi olursun sen yönetirsin inşallah operasyonu ve başarılı olursun dileklerimle.

Yazan: Kaptan - 19.01.2021 02:24:47


önyargı
Kaptan rumuzlu arkadaş kimin neye inandığını nereden biliyorsun ? Meslektaşlarımıza rahmet dilesek günaha mı gireriz? Ve bence de bu operasyon başarısız bir operasyondur...
Yazan: Gemici Apo - 18.01.2021 20:23:17


Operasyon
Atilla bey,evet meslektasimiz kelimesi doğru fakat Allahın rahmeti yalnızca müslüman olanlara söylenebilir,ayrıca kurtarma konusunda evet haklısın daha iyi olmalıyız fakat öncelikle bu gemileri yani nehir tipi gemileri denizlerde yuzduren armatörlere söz söylemeyecen yalnızca Türk devletini eleştiren,işte bu samimiyetsizlik ve adaletsizlik olur,ayrıca ukrayna ve rus vatandaşları için bile devletimiz her türlü imkanlarını seferber etmektedir vesselam.
Yazan: Kaptan - 18.01.2021 12:19:57


Başarısız kurtarma operasyonu
Arkadaşlar batan gemide 6 meslektaşımızı kaybettik ALLAH rahmet eylesin benim değinmek istediğim konu nasıl oluyorda kıyıdan 600 metre açıkta olan kazazedelere yardım edemiyoruz bir tane helikopter kaldırmıyoruz kimse hava şartlarını bahane etmesin o havadan çok daha kötü şartlarda yurtdışında helikopterle kurtarma operasyonları yapılıyor adamlar bering bogazında bu havanın kat ve kat fazlasında kurtarma harekatı gerçekleştiriyor günün birinde belki bizimde çok iyi kurtarma ekiplerimiz olur her ne kadar denizciliğimiz çok gelişti deselerde o işler lafla olmuyor
Yazan: Atilla Genç - 18.01.2021 00:22:25




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GN GROUP
 ALFA tanker & ACM..
 AYGÜN Denizcilik ..
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 ATLANTİS Deniz Na..
 TURKON Holding
 ALERİA Denizcilik..
 MARVEL Uluslarara..
 MİRAMAR yatcılık
 PASİFİK Lojistik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim