Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
''Milli uçak gemisi ile en üst lige çıkacağız''
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MİLGEM Projesinin 5'inci Gemisi Olan İstanbul (F - 515) Fırkateyni'nin Denize İniş Töreni ve Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 3'üncü Gemi İlk Kaynak Töreni'ne katıldı. Erdoğan, burada önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin 2002'den itibaren savunma sanayiinde yerli ve milli atılım içinde olduğunu söyledi, gelinen noktayı rakamlarla duyurdu.



Erdoğan, İHA, SİHA, TİHA'larda dünyanın en önemli 3-4 ülkesi arasına girildiğini ifade etti, milli uçak gemisi için hedef gösterdi.



Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Heyecanımızı paylaşan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle sevinçte ve tasada bir olduğumuz Pakistanlı kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Türkiye-Pakistan kardeşliğini bugün bir adım daha öteye taşıyoruz. İşbirliği her alanda güçlenmeye devam edecektir. Savunma sanayii alanında ciddi bir potansiyelimizin olduğunu biliyoruz. Son yıllarda yaşadığımız hadiseler bize şu gerçeği tekrar gösteriştir. Savunma alanında güçlü ve yeterli olmayan milletlerin geleceklerine güvenle bakabilmeleri mümkün değildir. Türkiye hem milli güvenliğini garanti etmek hem de dostlarının haklarını savunmak için caydırıcılığını güçlü tutmak zorundadır. Dışa bağımlılığın acısını da çok çekmiş bir ülkeyiz. Kıbrıs Barış Harekatı dolayısıyla uğradığımız ambargoları daha dün gibi hatırlıyoruz.

"ASKERİ OLARAK GÜÇLÜ OLMAK BİZİM İÇİN ZORUNLULUK"

Suriye ve Irak'taki meşru harekatlarımızdan Doğu Akdeniz ve Ege'deki milli güvenliğimizi korumak için attığımız her adımda baskı ile karşılaştık. İddia sahibi olmak, bununla mütenasip imkan sahibi olmayı, o da çok çalışmayı gerektirir. Biz dünyanın gidişatına dair söyleyecek sözü olan bir milletiz. Askeri, diplomatik, ekonomik olarak güçlü olmak bizim için tercihten öte bir zorunluluktur. Savunma sanayiinde 2002'de sadece 62 proje yürütülürken bugün bu sayı 700'e yaklaştı.



YERLİ SAVUNMA SANAYİİ

Kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke içinde yer alıyoruz. İHA, SİHA ve TİHA üretiminde artık dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasındayız. Nereden nereye. İçimizdeki gafillerin karalama kampanyalarına rağmen, silahlı silahsız İHA'larımız tüm dünyada gıpta ile takip ediliyor. 44 günlük Karabağ zaferinde olduğu gibi, Türk SİHA'ları elde ettikleri başarılarla harp yöntemlerini de değiştiriyor. Aynı şekilde Libya'da da savaşın akışını değiştirmiştir. Ülkemizin diğer savunma ürünlerine yönelik ilgi de artıyor. Gizli açık ambargoları kendi gücü ile aşabilen bir ülke konumundayız. Öyle bir yere doğru gidiyoruz ki, kötü komşular bizi ev sahibi yaptı.

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- İlk milli fırkateyn denizle buluşuyor





Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 25.01.2021




Share |




YORUMLARINIZ


Nesi
Bu gemi teknesi türk yapımı milli olan bu .Diğer herşey makine,seyir,elektirik,elektronik,silah sistemleri alman ve Amerikan yapısı.Yerli milli değil.palavra inanmayın.

Yazan: Yavuz akyol - 26.01.2021 17:56:39




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAAT VE SAAT
 SANTRA Denizcilik..
 CEVAHİR Kara ve D..
 JEDI Yacht
 TOLGA Denizcilik ..
 CANBAZ Denizcilik
 ALMEYDA
 TURGUT REİS Deniz..
 ERTUR Yatçılık
 ADAKENT Gemi İşle..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim