Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Romanya'da 12 Türk denizci kurtarılmayı bekliyor
Karadeniz’in Romanya karasularında, Sulina açığında 40 gün önce fırtına nedeniyle karaya oturan, bir Türk armatöre ait Gürcistan bayraklı "Turgut S" adlı kuru yük gemisinde 12 Türk personel, ilgisizlik nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Geminin ikinci kaptanı Mustafa Ünal cep telefonu mesajı ile haberleştiği DHA muhabirine, su, yiyecek ve ilaçlarının tükendiğini, acilen yardım gelmezse ölebileceklerini iletti.

Eminoğlu Denizcilik Şirketi’ne bağlı olan ve ikinci kaptanlığını emekli deniz subayı Mustafa Ünal’ın yaptığı Gürcistan bandralı Turgut S adlı 3 bin 500 gros tonluk kuru yük gemisi, 40 gün önce boş halde fıtrınaya yakalandı. Karadeniz’in Romanya karasularında Suline açığında karaya oturan gemide 12 Türk personel mahsur kaldı.

KAPTANIN ACİL YARDIM İSTEĞİ

Geminin İkinci Kaptanı Mustafa Ünal’ın Gölcük'te oturan eşi Sunay Ünal, eşinin kendilerini telefonla aradığını ve tüm girişimlerine rağmen kimseyi herekete geçiremediklerini söyledi. Geminin bağlı bulunduğu Eminoğlu Denizcilik Şirketi’nin de artık telefonlara cevap vermediğini söyleyen Sunay Ünal, “Bugün yaptığımız son görüşmede yiyeceklerinin ve yakıtın bitmek üzere olduğunu söyledi. Çaresizlik içindeler. Romanya, gemi Gürcistan bayraklı diye yardım etmiyormuş. Gürcistan da, gemideki personelin Türk olması nedeniyle karışmıyor. Bakanlıktan da kimseye derdimizi anlatamadık” dedi.

Cep telefonu mesajıyla DHA muhabiriyle haberleşen İkinci Kaptan Mustafa Ünal, gemide yiyeceğin tamamen bittiğini, bugün Romanya’dan bir bot gönderilmek istenmesine rağmen denizdeki buzlanma nedeniyle gemiye ulaşamadığını söyledi. Açlık ve soğuktan ölebileceklerini, battaniyelerin altında zaman geçirdiklerini, ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçları olmadığını, sularının günler önce bittiğini belirtti.

İŞTE O MESAJLAR

Ayrıca Dışişleri Bakanlığı’na da yardım için mesaj gönderdiklerini belirten Mustafa Ünal’ın cep telefonu ile muhabirimize çektiği mesajlar şöyle:

-40 gün önce fırtınadan dolayı Romanya Sulina önünde karaya oturduk. Cuma günü saat 11.00’de Büyükelçiliğe hem faks çekildi hem telefon edildi.

-Kontörüm bitmek üzere. Büyükelçilik yardım etmedi. Gemi Gürcistan bayraklı fakat armatör Türk. 12 adet personel Türk.

-Dışişleri Bakanlığı'na sorun. Yardım talebimiz ulaşmış mı? Dün akşam Romanya bir vasıta gönderdi. Buzdan ulaşamadı. Yiyeceğimiz yok. Suyumuz günler önceden bitti.

-Gemide ateş düşürücü, ağrı kesici, antibiyotik hiç yok. Tüm personel battaniyelerin altında sağlığını korumaya çalışıyor. Yarın kurtarma ekibi gelecekmiş.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 25.01.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YAKAMOZ Denizcili..
 AKTUG Denizcilik
 BLUETANKERS
 KARADENİZ Yatçılı..
 CANMAR Denizcilik
 KARAS Denizcilik
 ADATEPE Denizcili..
 OCEAN Shipping Ap..
 İNKA
 SEAHORSE Shipping..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim