Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk kaptan Mısır’da mahsur kaldı
Royal Mar Denizcilik’e ait Kenan Mete gemisinin kaptanı Vehbi Kara, gemisi Mısır’da tutuklandığı için 25 Haziran 2020’den beri hapis hayatı yaşıyor.

Kenan Mete gemisi Mısır’ın Süveyş Kanalı’ndaki Adebiya Limanı’nda 25 Haziran 2020’de borçları nedeniyle tutuklandı. Geminin Gürcistan, Hindistan, Rusya, Suriye, Türkiye ve Ukraynalı toplam 25 personeli vardı. Mısır yetkilileri mürettebatın karaya ayak basmasına izin vermedi. Uluslararası denizcilik kuruluşları ise olayın başından bu yana denizcilerin yanında durdu. Ancak 14 Aralık’ta gemide koronavirüs tespit edildi. Gemi karantinaya alındı.



Uluslararası kuruluşların devreye girmesiyle personel evlerine gönderildi. Ancak Mısır makamları, Türk Kaptan Vehbi Kara’yı gemi hacizden satılıncaya kadar adli muhafız olarak atadı.

Farelerle baş başa

Mısır mahkemesinin aldığı karar Kaptan Vehbi Kara’yı cezalandırmaktan farksızdı. Türk kaptan gemide tek başına yaşamaya başladı. Yazdığı mektuplarda, gemide çok fazla fare olduğunu, geceleri uyuyamadığını anlattı. Hatta geçtiğimiz 11 Şubat’ta geminin acil durum jeneratörü arızalanınca elektriksiz, susuz ve yiyeceksiz kaldı. Vehbi Kara yazdığı bir mektupta bu duruma isyan ederek, “Bana karşı yapılan işlem insan haklarına aykırıdır. Sinir krizi geçiriyorum. Kalp hastalığım var. Hastalıklarım yüzünden her gün ölüme yaklaşıyorum. Hastaneye yatırılmam gerek. Ölüyorum ve yardım istiyorum” dedi.

Şimdi otelde

ITF Arap Dünyası ve İran Şebeke Koordinatörü Mohamed Arrachedi, Kaptan Vehbi Kara’nın durumuyla özel olarak ilgilendi. Mısırlı yetkililerle temas kurdu. Devreye Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği de girdi. 14 Şubat gecesi gemiden alınan alınan Vehbi Kara Kızıldeniz Oteli’ne yerleştirildi. Ancak bu kez de Kaptan Vehbi Kara için otelde esaret başladı.

Kaptan’ı ülkesine göndermek istiyoruz

İTF’den Mohamed Arrachedi, Vehbi Kaptan’ı Türkiye’ye gönderebilmek için çare aradıklarını belirterek şunları söyledi:
“Mevcut durum, Kaptan Kara’yı gelirsiz, ücretsiz ve bu geminin satışına kadar Mısır’da kalmaya mahkum ediyor. Bu adil değil ve temel ve temel denizci haklarını ihlal ediyor. Bu sorunun çözülmesinin öncelikli olarak ele alınmasını umuyoruz. Mürettebatın geri kalanı zaten evde olduğu için kaptanın ülkesine geri gönderilmesi gerekiyor. Mısır’daki denizcilik yetkilileri, denizcilerin ülkelerine geri gönderilmelerine itiraz etmediklerini ve bunun yerine mahkemenin kararının bir meselesi olduğunu söylüyorlar. Ancak gerçek şu ki, denizcilik yetkilileri, mahkemenin rızasıyla bir yardımcısı ayarlayıp, bu geminin ‘yasal muhafızı’ olmanın yükünü tek bir adamın omuzlarına bu kadar ağır basmaktan alıkoyabilirdi. Her şeyi denemeliler. “

*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Alacaklarını tahsil edemeyen Türk gemicilerin Mısır'daki bekleyişi 4 ayı buldu
- Mısır'da rehin kalan Türk denizcilerden bakanlığa çağrı!
- İki gemide maaş isyanı çıktı




Kaynak: Denizcilikdergisi
Eklenme tarihi: 18.03.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CHEMTANKERS Shipp..
 EGE Su Altı Hizme..
 TROY M.A.T.
 DEAR B Ltd.
 LAGON Shipping De..
 BEYA Denizcilik
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 MARİNPET Petrol D..
 BOYBEYİ Denizcili..
 GRUP İSTANBUL
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim