Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Aliağa gemi söküm bölgesinde patlama: 1 ölü, 1 yaralı
İzmir'in Aliağa ilçesinde gemi söküm bölgesindeki bir tersanede yolcu gemisinin sökümü sökülmesi sırasında meydana gelen patlamada 1 işçi öldü, 1 işçi de yaralandı.

Olay, dün akşam 16.00 sıralarında Atatürk Mahallesi'ndeki gemi söküm bölgesinde meydana geldi. Bölgede faaliyet gösteren Metaş A.Ş.'ye ait tersanede iddiaya göre yolcu gemisinin sökümü sırasında meydana gelen patlamanın ardından kısa süreli yangın çıktı.



Olay sırasında çalışan işçilerden Yılmaz Demir (55) ile Oğuz Taşkın alevler arasında kaldı. İşcilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve AKUT ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucunda işçilerden Yılmaz Demir'in yaşamını yitirdiği, Taşkın'ın ise ağır yaralı olduğu belirlendi. Oğuz Taşkın, ambulansla önce Aliağa Devlet Hastanesi'ne, daha sonra da Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi'ne sevk edildi. Burada tedaviye alınan Taşkın'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Olayda hayatını kaybeden Yılmaz Demir'in cenazesi, Aliağa Devlet Hastanesi'nde yapılan savcı incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yetkili firma olaya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Firma tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Saat 16:00 sularında, firmamız bünyesindeki gemi söküm tesislerinde yaşanan elim olay hepimizi derinden üzmüştür. Sökülmek üzere tesisimizde bulunan gemide henüz nedeni bilinmeyen bir sebeple gerçekleşen patlama neticesinde bir işçi hayatını kaybederken bir işçimiz de yaralanarak İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yanık ünitesinde tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili teknik ve adli inceleme devam ederken, firmamız yetkili makamlarla tam işbirliği içerisinde çalışmaktadır. Elim olayda hayatını kaybeden kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır ve metanet, yaralı işçimiz için de acil şifalar dilerken; bizleri derinden yaralayan bu elim kazada hayatını kaybeden ve yaralanan işçi kardeşlerimizin ailelerinin her aşamada yanında olduğumuzu bildiririz. Kazayla ilgili gerekli araştırmalar tamamlandıktan sonra detaylı açıklama kamuoyuyla paylaşılacaktır"




Kaynak: Cumhuriyet
Eklenme tarihi: 13.07.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 COBRA Yachting-Bo..
 NEVMAR Denizcilik..
 HAMALOĞLU Denizci..
 EDITH Yatçılık
 ONURHAN Denizcili..
 MUSTAFA OKAN OĞUL..
 MAK Denizcilik Ti..
 KOCAELİ Denizcili..
 AYKIN Deniz Nakli..
 HABAŞ Petrol Ürün..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim