Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
GESTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yürükçü'den sitem
Çanakkale Boğaz taşımacılığını rahatlatma adına alternatif proje geliştirmeye çalışan ancak master plan olmadığı için yer seçiminde büyük güçlükler yaşadığını anlatan GESTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yürükçü, dün davet edildiği ÇTSO Meclis toplantısında işadamlarına üstü kapalı eleştirilerde bulundu.

Şirketi özel sektör anlayışı ile yönetmeye çalıştığını vurgulayan Yürükçü, bu konuda işadamlarından anlayış beklediğini belirterek GESTAŞ’ın 35 milyon TL’ne sahip pazardaki payını 5 yıl içersinde 100 milyon TL’ne çıkarma hedefi olan bir şirketin önünde köstek değil destek olunması gerektiğini söyledi.

Gestaş A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yürükçü Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının olağan meclis toplantısına katıldı. Meclis toplantısında üyelere Gestaş’ın 3 yılda geldiği nokta ve yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Yürükçü 5 yıllık hedeflerinin gelirlerini 100 Milyon TL’sına çıkarmak olduğunu söyledi. Yürükçü yaptığı konuşmada; “Bizler Çanakkale’de denizlerimizi fazla kullanacağız. 3 yıl önce şirketi devir aldığımızda gemilerin durumu iç açıcı değildi. Biz ilk olarak işe filoyu yenilemek ile başladık. Çünkü bu gemiler Çanakkale’ye yakışmıyordu. 4 yeni gemi ihalesine çıktık. Bu ihalelerde çok eleştiri aldık. Gemileri almak için bir yol izlememiz gerekiyordu. Özkaynaklarımız ile bu gemileri alamazdık. Kredi alıp borçlanarak bu gemileri alamazdık. Bu şekilde yaptığımızda bilet fiyatlarına etki ederdi. Bizde bu alımı gemileri inşa ettirip bu inşa ettirenlerden 10 yıllığına kiralama yöntemi ile bu alımları gerçekleştirdik. Bu yöntem ilk zamanlarda anlaşılmasa da ileriki günlerde bunun meyvelerini aldığımızda herkes bunu görecek” dedi.

Çanakkale’nin master planı yok

Yürükçü Çanakkale’nin master planının olmamasının kendilerine engel olduğunu ifade ederek; “Ben o kadar kıyımız var. Bir türlü denizcilik tesisi kurmaya yer bulamıyorum. Çünkü Çanakkale’nin ne master planı var. Nede çevre düzeni var. Bunlar olmadığından doğal olarak bir şey yapamıyoruz. Bunların bir an önce yapılmasında yarar var” diye konuştu.

Adalara kesintisiz ulaşımı sağladık

Yürükçü adalara ulaşımı 3 yıldır kesintisiz bir şekilde sağladıklarını ifade ederek; ““Herkes adalara” ve “Adaları görmeyen kalmasın” projeleri ile Bozcaada ve Gökçeada’ya ziyarette bulunan yerli ve yabancı turist sayısında artış oldu. Kampanya sonuçlarına baktığımız zamanda araçlarda %102, yolcularda %188 bir artış olduğunu görüyoruz. Bu yazda Limni adasına seferlerin başlaması için çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

En büyük silahımız başka geçişin olmamasıdır

Gestaş A.Ş. Genel Müdürü Hasan Yürükçü Gestaş olarak en büyük silahlarının başka bir geçişin olmaması olduğunun altını çizerek, “ Gestaş şuanda bir inavasyon içindedir. Ben her zaman para getiren değişime bakıyorum. Hiçbir zaman yolcularımızın cebine bilet paralarını yansıtmamalıyız. Şu anda yaklaşık 30 milyon Tl. satışımız var. 5 yıllık hedefimiz bunu 100 milyon TL sına çıkarmaktır. 3 senede 14 milyon TL kar açıkladık. Bizler bu karları yatırıma dönüştürüyoruz. Yatırımlar bitince de ciro olarak daha büyük olacağız” dedi.


Kaynak: ÇanakkaleOlay
Eklenme tarihi: 24.02.2010




Share |




YORUMLARINIZ


Teşekkür
Çanakkale'yi ziyarete gelen bir sade vatandaş olarak seyahatlerimizde yararlandığımız konforlu, tertemiz ve gayet rahat feribotları hizmete sokan başta Hasan Yörükçü Bey olmak üzere bütün emekleri geçenlere ve güler yüzlü saygın personellerinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum..

Yazan: Ünal Kurtuluş - 23.03.2014 19:17:26




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MİLANGAZ Uluslara..
 GEMPORT A.Ş.
 ABALCO
 FEYZ Denizcilik L..
 MERT Denizcilik
 MERİDYEN Denizcil..
 PEARL NAVAL
 BEKIR SENGUL Ship..
 ONURHAN Denizcili..
 MARİNTEK Danışman..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim