Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Alaplı'da 15 Yıllık Hayal Gerçek Oluyor
Alaplı AYTEK Başkanı İbrahim Türkoğlu, 15 yıl önce Alaplı'da hayalini kurdukları Yat imalathanesi için son aşamaya gelindiğini söyledi.

Alaplı ilçesinde Ahşap Yat ve Tekne İmalatçıları Kooperatifi (AYTEK) Başkanı İbrahim Türkoğlu, 15 yıl önce Alaplı'da hayalini kurdukları Yat imalathanesi için son aşamaya gelindiğini belirterek, ÇED raporunun imza beklediğini söyledi. İmzaların atıldığı zaman hayallerinin gerçek olacağını belirten Türkoğlu, "ÇED raporu İmar ve İskan Bakanının önünde imza için bekliyor, 40 gün süre verildi. Bu süre zarfında bakanımız imzasının ardından hemen dolgu çalışmalarına başlayacağız. 15 yıl önce bu yat imalathanesini nasıl Alaplı'ya yapabiliriz diye düşünmüştük. Benim çocukluğumda deniz kenarında tekneler yapılırdı. Biz gemi yapmayacağız. Bizim yapacağımız mega yatlar çevreyi hiç kirletmeyecek. Yapacağımız yatlar, tekneler, hep hangar içinde olacak. Dışarıda boya yapmayacağız. Biz Tuzla'da boyadan şikayetçiyiz. Tuzla'da gemiler, açık boya attıkları zaman bizim teknelerimize çok büyük zarar veriyorlar. Onun için biz burada Türkiye'nin medar-ı iftiharı olacak bir tersane düşünüyoruz. Bugünkü ve önceki Belediye Başkanlarımızın sayesinde bu işe girdik. Biraz gecikti ama gecikmesinin sebebi bizlerden kaynaklanmıyor. Eğer ki ön verilseydi, şimdiye kadar biz denizi doldurmuş olurduk. Bazen kulağımıza dedikodular geliyor, 'Bunu yapamazlar' diye. Ben İstanbul'dan 25 firmayı buraya getiriyorum. Diğerleri de bu çevreden. Bu Alaplı için büyük bir kazançtır. Bu tersanede 4 bin kişi çalışacak. Bu rakam ileride 6-7 bine de çıkabilir. Liman için de bir girişime başlandı. Bir de liman olursa Alaplı'da, burası çok büyük gelişme sağlar. Bu ÇED raporu da çıktıktan sonra Bakanlığın imzası kalıyor. Şu ana kadar Türkiye'de yapılan tersanelerin yüzde 90'ının ÇED raporu dahi yok. Hiçbir taahhütleri de yok. Biz her şeyi taahhüt ederek başladık. A'dan Z'ye kadar hiç noksansız olmasını istiyoruz" dedi.

Krizin bahane edilmemesi gerektiğinin altını çizen Türkoğlu, "Dünyada kriz herkesi etkiledi. Krizin etkilemediği kimse yok. Ama biz bu işe başlarken bütçemizi ona göre ayarladık. Çalışmalarımızı ona göre yaptık. Bizim hedefimiz imza atıldıktan sonra 2015 yılına kadar tüm çalışmalarımı tamamlayıp imalata başlamak. Tuzla tersanelerinde çok sıkıntılar çektik. 25 kilometre yatları taşıyarak denize indiriyoruz. Alaplı'da yapacağımız yat imalathanesi ile bu sıkıntıdan da kurtulmuş olacağız" diye konuştu.

Kaynak: BeyazGazete
Eklenme tarihi: 12.03.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FEYZ Denizcilik L..
 NİSA Denizcilik
 ESENYALI Gemi İşl..
 EGE Denizcilik
 SOLAR Gemi Kurtar..
 MIRAY Internation..
 POLATHANE Denizci..
 GEDİZ Denizcilik
 ŞENER Tersanecili..
 YILTUR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim