Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Bloomberg: Türkiye, Rusya'ya yardım etmeyeceğine dair söz verdi
ABD'yle yapılan son telefon görüşmesinde Türkiye'nin, Rusya'ya; Batı'nın uyguladığı yaptırımlardan kaçması için yardım etmelerinin söz konusu olmadığını ifade ettiği kaydedildi.

Türkiye'nin girişimiyle başlayan diplomatik süreç sonunda, Ukrayna tahılının dünyaya ulaştırılması için kurulan koridor, sorunsuz şekilde işlemeye devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da yola çıkan her gemi için bilgilendirme notu paylaşarak, kamuoyunu haberdar ediyor.

Türkiye'nin çabalarıyla kurulan masa, uluslararası basın tarafından da yakından takip ediliyor.


Tahıl Sevkiyatı Anlaşması, İstanbul'da imzalandı

GEMİLER YOLA ÇIKTI

Rus haber ajansı TASS'ta yer alan haberde; "İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezi, Ukrayna'nın limanlarından toplam 33,3 bin ton gıda ürünlerini taşıyan dört geminin çıkmasına izin verdi. 14 bin ton şeker pancarı taşıyan Da Liang adlı kuru yük gemisi Çernomorsk Limanı'ndan çıkıp Güney Kore'ye hareket edecek. Filyoz adlı kuru yük gemisi de Çernomorsk lLmanı'ndan Türkiye'deki Aliağa Limanı'na beş bin ton sıvı yağ taşıyacak. Bununla birlikte on bin ton buğday taşıyan Kubrosli adlı geminin Odessa Limanı'ndan, 4,3 ton sıvı yağ taşıyan Foyle adlı geminin de Yujnıy Limanı'ndan pazar günü Türkiye'ye doğru hareket edeceği bildirildi. 1 ila 20 Ağustos tarihleri arasında Ukrayna'dan toplam 689 bin 649 ton gıda ürünü ihraç edildi" denildi.

Amerikan medya organı Bloomberg'de yer alan bir haberde ise; "Türkiye Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, dördü Çernomorsk, ikisi Odessa ve biri de Yuzni'den olmak üzere tahıl ve gıda maddesi taşıyan yedi geminin daha son bir günde Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından yola çıktığı kaydedildi. Türkiye ile Birleşmiş Milletlerin aracılık ettiği güvenli geçiş anlaşması uyarınca Ukrayna'ya gidecek olan beş gemi pazar günü Türk yetkililer tarafından kontrol edilecek" ifadeleri kullanıldı.



"TÜRKİYE, RUSYA'YA YAPTIRIMLARDAN KAÇMASI İÇİN YARDIM ETMEYECEĞİNE DAİR SÖZ VERDİ"

Bloomberg'de yer alan başka bir haberde ise; Türkiye'nin Rusya'nın yaptırımlardan kaçmasına yardım edip etmeyeceğine dair endişeye yer verildi. Aynı endişe İngiliz haber ajansı Reuters'la, diğer Amerikan gazeteleri ve televizyonları tarafından da dile getirildi.

Bloomberg'de yer alan ve ABD ile Türkiye arasında gerçekleşen telefon görüşmesine dair yapılan açıklamada; "ABD Hazine Bakanlığı ile cuma günü yapılan görüşmeye dair yapılan bir açıklamaya göre, Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı, herhangi bir kişi veya kurumun Rus kuruluşlara uygulanan yaptırımlardan kaçmasına izin vermeyeceğine dair söz verdi. Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş, ABD'li mevkidaşı Wally Adeyemo'ya, Türkiye'nin yaptırımlar konusundaki pozisyonunun değişmediğini söyledi. Türkiye, Rusya'nın Ukrayna işgaline karşı çıkıp Kiev'in savaştaki çabalarına yardımcı olmak için İHA gönderirken Batı'nın -önemli bir doğal gaz ve ham petrol tedarikçisi olan- Moskova'ya uyguladığı yaptırımlara katılmaktan kaçınıyor. Adeyemo, cuma günkü görüşmede ABD ve 30 başka ülkenin 'uyguladığı yaptırımlardan kaçmak için Rus kuruluşların ve şahısların Türkiye'yi kullanmaya çalıştığına dair kaygıları' iletmişti" denildi.






Kaynak: Haber7
Eklenme tarihi: 22.08.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İS-BİR Denizcilik..
 UND RORO İşletmel..
 INDEKS A.Ş
 CEVAHİR Kara ve D..
 SERAKİ Turizm Ltd..
 S.S. Marmara Adas..
 METE KARDEŞLER De..
 EKSİM Denizcilik
 ACT Deniz Taşımac..
 MARMARA Deniz Taş..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim