Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Haliç Metro Köprüsü'nün son temel kazıkları geldi
Haliç Metro Köprüsü inşaatında kullanılacak temel kazıklarının son partisi teslim edildi. 2500 ton ağırlığında 16 kazık Haliç’e indirildi. Temel kazıkları Portekiz'in Aveiro Limanı'ndan yola çıktıktan yaklaşık 1 hafta sonra İstanbul'a ulaşan 120 metre uzunluğundaki Normed Bremen adlı gemi ile getirildi.

Haliç Metro Köprüsü'nün Hacıosman - Yenikapı metro hattının Haliç geçişini sağlayacak, Küçükpazar-Azapkapı arasında inşaatı süren metro köprüsünün ayaklarını oluşturacak 1,8-2,5 metre çapı ve 65-85 metre boyundaki temel kazıklarının büyük bölümü daha önce İstanbul'a getirilmişti.

Kazık çakma çalışmaları devam eden köprü inşaatından sonra Metro köprüyle Unkapanı’na ulaşacak. Unkapanı’nda kazısı bitmiş olan tünelle devam edecek metro hattı, Şehzadebaşı, Aksaray istikametinden Yenikapı’ya ulaşarak burada Marmaray ile Kartal-Kadıköy Hattına bağlanacak. Metro hattı daha sonra Havalimanı-Olimpiyatköy-Başakşehir hattına ve Beyoğlu bölgesinde ise Şişhane-Taksim-Hacıosman hattına bağlanacak.

Haliç üzerinde temel kazıklarının 18 tanesi çakıldı, diğer kazıkların çakım işleri ise son gelen kazıkların Haliç’e indirilmesinden sonra devam edecek. Kazık çakma işlemlerinin Mayıs ayının ortalarında bitirilmesi planlanıyor.

* Bu sevkiyattaki 16 parçanın toplam ağırlığı 2500 ton.
* Son seferde gelen kazıkların ağırlığı 114 ton ile 230 ton ağırlığı arasında değişiyor.
* Haliç’in depremselliği, faylanma durumu, zemin koşulları, Haliç tabanı çamur tabakası dikkate alınarak yapılan analizler sonucunda dizayn edilen bu kazıkların her biri 4700 ton servis yüküne ve 9400 ton nihai yük değerine göre projelendirildi.
* Metro Haliç Geçiş Köprüsü’nün her bir ayağının altında bir kazık grubu olmak üzere bu gruplarda Unkapanı’ndan Beyoğlu’na doğru sırasıyla 5-5-9-9-4 gruplar halinde 32 taşıyıcı kazık yer alacak.
* Haliç Metro Geçiş Köprüsü, mevcut Unkapanı Köprüsü’nün ortalama 200 m. güneyinde inşa ediliyor. Dünyada ileri teknolojik köprülerde uygulanan “EĞİK ASKILI CABLE-STAYED” köprü sistemi seçildi. Bu sistemde; iki pilon (ana taşıyıcı ayak) bulunuyor. Köprü tabliyeleri kablolarla bu pilonlara asılarak taşıyacak.
* Köprü pilonları: 55 m. yüksekliğinde olacak. Köprünün sudaki kısmında (pilonlar da dahil) toplam 4 ayak bulunacak.
* Köprünün uzunluğu: 936 m. (deniz üzerindeki uzunluğu ise 460 m.) Ortası raylı sistem, iki kenarı yayaya açık bir köprü. Köprüde 1 adet istasyon bulunuyor. Bu istasyon,
8 vagonlu işleyişe uygun olarak 180 m. uzunluğunda tasarlandı.

KAZA

Normed Bremen adlı gemiyi kıyıya bağlamak için kullanılan halatlardan birinin gerilerek başına çarpan kıyıdaki kılavuz tekne (römorkör) kaptanı Cengiz Çelik, hafif yaralandı. İlk müdahalesi olay yerinde arkadaşları tarafından yapılan Çelik, özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Çelik’in sağlık durumu iyi.

Eklenme tarihi: 31.03.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONURHAN Denizcili..
 ADRASAN Denizcili..
 ABC SHIPSTORE D..
 INTERTRANS Denizc..
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 ABALCO
 ATA Holding A.Ş.
 ASPET Gemi
 MILLENIUM Yachtin..
 NARAL Deniz Taşım..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim