Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye'de kıyıya yatırım yapmama olgusu gibi bir bilinçaltı gelişmiş
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, kıyı yapısı yatırımlarında kamudaki prosedürün sadeleştirilmesi ve yatırımcının önünde engel teşkil eden diğer hususların giderilerek yatırım sürecinin kısaltılmasına yönelik çalışma içinde bulunduklarını bildirdi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma Uygulama Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Kıyı Yapıları Yatırımları Planlama ve Yatırım Süreçleri Değerlendirme Toplantısı, Ankara Dedeman Otelinde yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Anayasa'nın 43'üncü maddesi ile kıyıların devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunduğunu, kıyıları koruma ve kullanma esaslarının ise 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve Uygulama ile düzenlendiğini hatırlattı.

Kıyı yatırımları ve denizcilik sektörünün toplam ticarette ve istihdamda önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çeken Demir, Türkiye'de sadece gemi inşa ve tersanecilik sektöründe yakın zamanda 200 bin personelin istihdam edilmesinin planlandığını, ayrıca denizcilik yoluyla ithal ve ihraç edilen malların, tüm ithal ve ihraç mallarına oranının ise yüzde 87 düzeyinde bulunduğunu bildirdi.

Kıyı yatırımlarına izin konusunda kamudaki sürecin çok uzun olduğuna dikkati çeken Demir, kıyı yapısı yatırımlarının ülke ekonomisine katkısını dikkate alarak bu sürecin kısaltılması gerektiğine işaret etti.

PROSEDÜRÜN SADELEŞTİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA

Kıyı yapısı yatırımlarında takip edilen prosedürün sadeleştirilmesi ve yatırımcı önünde engel teşkil eden diğer hususların dikkate alınarak yatırım sürecinin kısaltılması için bir çalışma başlattıklarını belirten Bayındırlık Bakanı, şöyle konuştu:

''İlgili kurum ve kuruluşlardan istenen bilgi, belge, görüş, öneri veya değerlendirmelerin, bakanlığımızın görüş isteme yazısında belirtilen tarihten geç gönderilmesi, bakanlığımıza iletilen yatırım tekliflerinin uzun sürede sonuçlanmasına neden oluyor. Bu da maalesef bakanlığımızda yatırım tekliflerinin işlem yapılmadan bekletilmesi gibi bir algıya neden oluyor.

Tekliflere ilişkin görüşlerin, bakanlığımız tarafından görüşe açıldığında 45 gün, istisnai durumlarda ise 60 gün içerisinde gönderilmesi, görüş göndermeyen kuruluşların görüşünün de olumlu kabul edilip edilmeyeceği konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla ayrı ayrı uzlaşmaya varılmıştır.''

Planlama sürecinin daha etkin ve verimli hale getirilmesi için kıyı yatırımlarına ilişkin tekliflerle ilgili hangi kurumdan hangi görüş, bilgi ve belgenin isteneceğine dair bir düzenlemenin de yapılarak genelge haline getirildiğini hatırlatan Demir, orta vadede yapmayı hedefledikleri bir çalışmanın da Kıyı Kanunu ve ilgili yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin çalışmalar olduğunu söyledi.

Ülkenin coğrafi konumu dikkate alındığında kıyıların çok özenle kullanılması gerektiğini kaydeden Demir, İtalya, İspanya, Hollanda gibi ülkelerde bu konuda çok ciddi bir sistemin oturtulmuş olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de sanki kıyıya bir yatırım yapmama olgusu gibi bir bilinçaltının geliştiğini ve ''acaba bu yatırım yapılmalı mı, yapılmamalı mı'' noktasından hareket edildiğini ifade eden Bayındırlık Bakanı Demir, ''Kıyılara yapılan yatırımlara çok özen gösterilmelidir. Ama deniz ulaşımından lojistiğe, enerji sektöründen ulaşama kadar bu önemli alanlardaki yatırımın sağlıklı ve verimli yapılmasının ülkeye katkı sağlayacak önemli yatırımlar olarak görüyoruz'' diye konuştu.

YUVARLAK MASA MODELİ

Kıyıya yapılacak en küçük bir yatırım için bile yatırımcının müracaatından itibaren yatırım yapabilecek hale gelmesinin en az 3 yıllık bir süre aldığını belirten Demir, şöyle konuştu:

''O zaman ülkemizin yararı için bunun üzerinde düşünmemiz lazım. Bu konuda yuvarlak masa modeli ortaya konuldu. Yatırımın onaylanması için süreçte etkisi olan tüm kuruluşlar, yatırım için müracaat edildiğinde, hiç yazışmaya geçmeden bir yuvarlak masa etrafında toplanıp karar verilecek ve kararı çıkartmadan kimse masadan kalkmayacak.

Ben TBMM'de komisyon başkanlığı yaptığım dönemde Samsun'daki balıkçı barınağı yatırımı için 4 yıl uğraş verdik. 4 yılın sonunda ihalesi yapıldı, şu anda yatırım yapılıyor. Burada hemen akla şu soru geliyor; bu yatırım eğer yapılması gerekiyorsa neden 4 yıl geçti? Lüzumsuz ise süreç hiç başlamamalıydı.''

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım da, yuvarlak masa modelinin işlemesi için öncelikle kıyılarla ilgili bir master planın ortaya çıkartılması, daha sonra da coğrafi bilgi sistemlerinin belirlenmesi gerektiğine dikkati çekti.

Kıyılarla ilgili master plan konusunda önemli mesafeler kat edildiğini anlatan Yıldırım, coğrafi bilgi sistemi konusunda da Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 01.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALEYNA denizcilik
 KEREM Denizcilik
 ORSA Tanker İşlet..
 MORGÜL Denizcilik
 PAPATYA Yat
 KAPTANOĞLU Denizc..
 BURTRANS Shipping
 HOLIDAY Yachts
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
 İSTANBUL Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim