Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İsrail'den Türk denizcilere ONE MINUTE cezası !
Ukrayna'dan aldıkları demiri İsrail'in Ashdod Limanı'na götüren "İstanbul" isimli geminin 6 mürettebatı, polis kontrolü esnasında, "One minute" dedikleri iddiasıyla 10 yıl İsrail topraklarına ayak basmama cezası aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesi'nde kullandığı, "One minute" sözünü İsrail'de sarf eden 6 Türk denizcisi, çarptırıldıkları ceza ile neye uğradıklarını şaşırdı.

Ukrayna'dan aldıkları demiri Malta bayrağı ile İsrail'in Asdod Limanı'na götüren "İstanbul" isimli gemi, burada limana yanaştı. Gemide bulunan Gv stajyeri İsmail Cem Köse, fiter Erdinç Uzun, yağcı Şenol Acar, yağcı Hasan Turan, vardiya zabiti Hasan Güvel ve makine zabiti Mahmut Kuzgun, limana çıkarak bir internet kafeye gitti. Burada kimlik kontrolü yapan polisler, gemi kaptanı Okan Erözalp'ın iddiasına göre Türk olduğunu öğrendikleri gemicilere sert davrandı. Maruz kaldıkları muamele karşısında tepki gösteren ve İsrailli polislere, "One minute" diyen 6 gemici, bulundukları yerden uzaklaştırılıp gemiye geri gönderildi.

Bundan 25 gün sonra aynı gemi yine İsrail'in Ashdod Limanı'na bir yük nakliyesi için geldi. Karaya çıkmak isteyen personel arasında bulunan ve daha önceki olayda, "One minute" diyen 6 Türk gemiciye, 10 yıl boyunca İsrail topraklarına ayak basmama cezası verildiği öğrenildi.

Olayı çifte standart olarak değerlendiren gemi kaptanı Erözalp, "İsrail polisinin sırf Türk oldukları için gemi personeline takındıkları bu tavır son derece yanlış" dedi.

"One minute İsraillilerin içine çok oturmuş" diyen Erözalp, "One minute'ın arkasının da gelmesi lazım. Hiçbir Türk vatandaşının İsrail polisinin olumsuz tutumu ile karşılaşmaması lazım" diye konuştu.


Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 12.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MORGÜL Denizcilik
 BELUGA Yatcılık
 CK Shipping
 ARSLAN Shipping
 VBG Denizcilik
 SERHAT Feribot A...
 AKSAY
 ORTA DOĞU TEKNİK ..
 CoShip
 GRUP İSTANBUL
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim