Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kamhi’nin marinası Mansimov’a gidiyor
Azeri kökenli işadamı Mübariz Mansimov, zor bir dönemden geçen işadamı Cefi Kamhi’nin sahibi olduğu Port Bodrum Yalıkavak Marina’yı satın alıyor. İstanbul’da hastane ve 7 yıldızlı otel yapan Mansimov, Yalıkavak’ta da ultra lüks bir otel açmıştı.

Son iki yıldır mali açıdan zor günler geçiren Profilo Holding’in kurucusu Jak Kamhi’nin oğlu ünlü işadamı Cefi Kamhi sahibi olduğu Port Bodrum Yalıkavak Marina’yı Azeri kökenli dolar milyarderi işadamı Mübariz Mansimov’a satıyor. Cefi Kamhi’nin ‘hayalim’ dediği ve açmak için 7 yıl izin, yüzlerce imza beklediği marinanın satışı için başlatılan görüşmelerin fiyat düzeyinde yürütüldüğü öğrenildi.

Palmali Denizcilik’in patronu Mübariz Mansimov, sahip olduğu 129 gemi ile deniz taşımacılığında dünyanın ilk beşinde yer alan ve 48 şirketten oluşan Palmali Grubu’nun sahibi. Mansimov geçtiğimiz yıl Bodrum Yalıkavak’ta Tekfen’den satın aldığı ultra lüks Palmalife otelini açmıştı. Deniz taşımacılığı, gemi satışı ve kiralamasının yanı sıra liman işletmeciliği de yapan grup, Burgaz ve Volga’da Lukoil’e ait iki liman işletiyor.

Türkiye’nin en büyük marinaları arasında sayılan Yalıkavak Marina’nın genişlemeye müsait bir yapısı var. Cefi Kamhi mali krizden kurtulmak için 35 milyon euro’luk yatırımla hayata geçirdiği Marina’yı bir süredir satmak istiyordu.

Etiler’e yatırım yapıyor

Esas işi deniz taşımacalığı olan Mansimov Türkiye’de özellikle emlak alanında büyük yatırımlar yapıyor. Işıklar Holding’in Ulus’taki binasını TMSF’den satın alan grup buraya birçok branşta faaliyet gösterecek bir hastane yapıyor. Mansimov, 22 bin metrekarelik bir hastane olmasını planladığı PalMed için 60 milyon dolar ayırdı.

Mansimov, Levent’teki HSBC eski genel müdürlük binasını da 7 yıldızlı otel olarak inşa ediyor. Gayrimenkul sektöründe Mansimov’un bir dönem İstanbul gece hayatının merkezi sayılan Nispetiye Caddesi’nin yeniden ön plana çıkmasıyla daha da hareketlenmesi beklenen Etiler’de çok ciddi alımlar yaptığı ve bölgede yeni emlak yatırımları için gün saydığı konuşuluyor.

Ferit Şahenk de ilgilenmişti

Cefi Kamhi’nin 35 milyon euro harcayarak devreye soktuğu, 400 dönüm üzerine kurulu 450 yat kapasiteli Port Bodrum Yalıkavak Marina’yla bir dönem Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de ilgilenmişti.

Son yıllarda zor bir dönemden geçen ünlü işadamı Cefi Kamhi, bir süredir marinayı satmak istiyordu. Özel turistik hizmetlerin de verildiği marinada 17 odalı bir butik otel ve amfitiyatro da bulunuyor. Yüzde 85 doluluk oranıyla çalışan Port Bodrum Yalıkavak’ı işleten Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Yatırımları AŞ hakkında, Yapı Teknolojileri adlı şirket tarafından marinayla ilgisi olmayan bir
alacak yüzünden iflas davası açılmıştı.

Eşi yönetimde

Geçen yıl ağustos ayında marinayı işleten Bodrum Yalıkavak Turizm AŞ’nin yönetim kurulunda değişikliğe gidildi.

Cefi Kamhi, yönetim kurulu başkanlığından istifa ederken, eşi Fatma Yasemin Kamhi’nin de aralarında yer aldığı yeni isimler üye olarak şirketin yönetimine girdi.

Şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevine ise 23 Kasım 2009’da Göksen Körezlioğlu getirildi.


Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 16.04.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 ONURSAN
 APEKS Denizcilik
 ORIENT Shipping C..
 ONUR Makina San. ..
 KAYRAPORT Liman I..
 GEMPO
 ARIF KALKAVAN
 DİNÇER Yatçılık
 URSA Denizcilik v..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim