Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Altıntaş Tersanesi'nden Almanya'ya LPG gemisi
50 yıldır madencilik, gemi inşaat, gemi işletmeciliği gibi sektörlerde faaliyet gösteren Altıntaş Grup’un şirketlerinden biri olan Altıntaş Tersanesi’nin, Alman Hartman şirketi için inşa ettiği 115 metre uzunluğundaki, 6 bin 500 tonluk Gaschem Warnow adındaki M3 LPG gemisi, dün gerçekleşen (3 Mayıs 2010) görkemli bir tören ile denize indi.

18 ayda tamamlanarak, yaklaşık 22 milyon Euro’ya mal olan M3 LPG gemisinin, Haziran ayı içerisinde Almanya’ya hareket etmesi planlanıyor.

Türk tersanelerinin başarısını yakından takip eden Norveç ve Hollandalı firmalar da, başarısı nedeniyle yönünü Altıntaş Tersanesi’ne çevirdi… Hakkı Kan, ‘Sektörümüz ve ülkemiz adına mutluyuz gururluyuz’ Altıntaş Tersanesi tarafından, Almanya’nın dericilik sektöründe önde gelen firmalarından Hartman için inşa edilen M3 LPG Gemisi’nin önceki gün denize indirilmesi törenine; Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Alman Hartman firması yetkilileri, Altıntaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan, Altıntaş grup çalışanları ile kamu, yerel yönetimler ve Altınova’daki tersanelerin temsilcileri katıldı.

Tören sırasında duygularını dile getiren Altıntaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan, “Sektörümüz ve ülkemiz adına mutluyuz, gururluyuz. Türk tersaneleri olarak, daha nice başarılara imza atacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu başarı, hepimizin başarısı… Sektörümüze emeği geçen herkese, en derin şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Aynı zamanda, Altınova’daki 40 tersaneyi çatısı altında toplayan Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı olan Hakkı Kan, Altınova’daki tersanelerde, yılda ortalama 150 gemi inşa etmeyi, 500 geminin tamirini yapmayı ve ihracat ağırlıklı olarak 4 milyar dolara yakın üretimi hedeflediklerini açıkladı.

Özel ve zor bir gemi inşa ettik M3 LPG Gemisi’nin ‘etilen’ taşıyan LPG gemisi olduğunu kaydeden Altıntaş Tersanesi Genel Müdürü Metin Tamer, “Alman Hartman firmasına inşa ettiğimiz gemi, çok zor taşınan ‘etilen’ gazını taşıyabiliyor. Çok özel ve zor bir gemiyi, başarıyla inşa ettik” dedi.

Gemi inşasında, Çin ve Kore ile rekabet etmekte zorlanıyoruz Konuşmasında, dünyada etkileri devam eden ekonomik krizin yerli armatör ve tersaneleri olumsuz yönde etkilemeye devam ettiğine de dikkat çeken Metin Tamer, “3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde; Türk tersaneleri olarak iyi bir altyapıya sahip olmamıza rağmen, halen dünyayla rekabet etmede ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle, Kore ve Çin gibi Uzakdoğulu firmalarla rekabet etmekte zorlanıyoruz. Zira, gemi inşa ve denizciliğin avantajlarını gören Güney Kore, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan gibi birçok ülke gemi sanayi ve deniz taşımacılık sektörünü doğrudan desteklemektedir. Ülkemizde de, sektörümüze gereken desteğin verilmesi çok önemlidir” şeklinde konuştu.

Eklenme tarihi: 04.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LCM ROTA Denizcil..
 GÜLTER Denizcilik..
 HDR Denizcilik
 MEKE Group
 HM Denizcilik Tic..
 ERDOĞAN Shipping
 YILTUR Denizcilik
 UMDE Denizcilik
 OSMAN VE YAŞAR EK..
 HACIÖMEROĞLU Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim