Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
MARINTURK İstanbul City Port’ta yenilendi
MARINTURK İstanbul City Port, denizcilik sektöründe yürütülen sosyal ve kültürel projelere destek vermeye devam ediyor. Amatör denizciliğin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla yelkenlisi ile dünya turu gerçekleştirmiş denizcilere, bir yıllık bağlama, çekme – atma ve karada konaklama hizmetini ücretsiz olarak veren MARINTURK İstanbul City Port, geçtiğimiz kış da, Anadolu medeniyetlerindeki denizcilik geleneğine ait araştırmaların en önemli örneklerinden biri olan Kybele gemisinin yenilenme çalışmalarını destekledi. Her türlü bakım ve onarımı MARINTURK Istanbul City Port tarafından üstlenilen Kybele, geçtiğimiz günlerde yeniden denize indirildi.

2 bin 600 yıl önceki arkeolojik verilere dayanılarak aslına uygun şekilde 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği tarafından inşa edilen Kybele; 2009 yılında, antik rotanın takip edildiği İzmir-Foça-Marsilya / Tarihe Yolculuk Projesi çerçevesinde 1.600 deniz milini 56 günde kat ederek Marsilya Limanı’na ulaşmıştı. Kybele projesi, Fransız Kültür Bakanlığı tarafından, Fransa’da gerçekleştirilen Türkiye Mevsimi etkinliklerine davet edilmiş ve Büyük Etkinlikler kapsamında değerlendirilerek “label” unvanını almıştı. Geçtiğimiz Mart ayında gemi ile İzmit Limanına gelen Kybele, Sanmar Denizcilik firması tarafından yedeklenerek Pendik’e ulaştırıldı ve MARINTURK İstanbul City Port’ta gördüğü bakımla Akdeniz’in yorgunluğunu üzerinden attı.

Arkas Denizcilik ve İstanbul Ticaret Odası’nın ana sponsorluğunda, 2 bin 600 yıl sonra 21’inci yüzyılda yeniden vücut bulan Kybele; MARINTURK İstanbul City Port’taki yenilenme çalışmalarının tamamlanmasıyla, bu yıl da, Haziran ayından itibaren İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerine katılacak. Estetik görünümüyle bütün kış MARINTURK İstanbul City Port ekibinin gözbebeği olan Kybele, bu yaz İstanbullular’ın gönlünde taht kuracak.

Kaynak: TimeTurk
Eklenme tarihi: 13.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORGANİKSAN Ltd.
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 GEDİZ Denizcilik
 BOYBEYİ Denizcili..
 FURKAN Denizcilik
 İLKE Denizcilik
 SİNOMAR Denizcili..
 ALFEKS ALESTA Den..
 PAPATYA Yat
 MIRAY Internation..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim