Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
İzmir Alsancak Limanı'nda 'Kim önce yanaşacak' krizi
MSC ve Costa firmalarının yetkilileri, "en çok seferi yaptıkları" için kendilerine yanaşma önceliği tanınmasını isterken, İzmir Liman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, "Kim önce gelirse öncelik onda" dedi.

İzmir Alsancak Limanı'na bu sezon 147 kruvaziyer gemisinin yaklaşık 400 bin turist getirmesi beklenirken, aynı anda 3 geminin geleceği günler şimdiden sıkıntı kaynağı oldu. Yolcularının sıkıntı yaşamadan gemilerden iniş ve binişinin sağlanmasını isteyen kruvaziyer firmaları arasında yanaşma önceliği tartışması başladı.

SEFER SAYISINA GÖRE

MSC ve Costa firmalarının yetkilileri, limana "en çok seferi yaptıkları" için kendilerine yanaşma önceliği tanınmasını isterken, İzmir Liman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, yönetmeliğe göre buna izin veremeyeceklerini açıkladı. Yetkililer, "Kim önce gelirse o yanaşır" ifadesini kullandı.

Alsancak Limanı'na Haziran ve Ekim ayları arasında 10 gün, 3 gemi birden gelecek. Ancak firmalar, çıkış kapısına en uzak olan ve yük limanı tarafına bakan rıhtıma yanaşmak istemiyor. Ayrıca küçük gemiler için uygun olan 160 metrelik 1. ve 2. rıhtımlara büyük gemilerin kaptanları demir atmak istemiyor. Yolcularının iniş ve binişi sırasında sıkıntı yaşamamasını isteyen kruvaziyer firmaları arasında rıhtım çekişmesi yaşanıyor.

Costa'nın temsilcisi ITS Tur'un sahibi Onur Dağoğlu, limana hangi gemi önce gelirse ona yanaşma önceliği verilmesi uygulamasına karşı çıktı. Daoğlu, "İzmir'e kim daha çok sefer yapıyorsa, o firmanın gemileri iyi yere yanaşmalı. 60 sefer yapan bir firma ile 5 sefer yapan firma bir tutulmamalı. Bugün MSC ve Costa, çok sayıda sefer yapıyor. Bu firmaların peşinden diğer firmalar da İzmir'e geldi. Bu durum dikkate alınmalı" diye konuştu.

İzmir Liman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ise resmi bir yazı ile önce gelen geminin yanaşma hakkı olduğunu savundu. Yazıda, "Limanımıza gelen ve yanaşma talebinde bulunan tüm gemiler, yük gruplarına ve geliş sırasına göre uygun rıhtıma alınmaktadır. Liman hizmetleri tarifemize göre, genel kural olarak, gemilerin iskele ve şamandıralara yanaşma ve bağlama sıraları, limana geliş zamanlarına göre düzenlenir" denildi.

AYRIM YAPILMAYACAK

Yazıda, "Bu nedenle limana gelen gemilere liman imkanları dahilinde hiçbir ayrım yapılmayacak, öncelik geliş sırasında olmak üzere hizmete devam edilecektir" görüşüne yer verildi. Müdürlüğün yazısında, 2011 yılı ve sonrası dönemler içinde de limanın 1 ve 2 nolu yolcu rıhtımları ile 3-5 ve 7-9 nolu rıhtımlarında hizmet verebileceği ifade edildi. Açıklamada, daha fazla talep olması halinde ise gemilerin yanaşıp yolcularını boşalttıktan sonra açığa da çıkmayı kabul etmesi, kruvaziyer gemi acentalarının programlarını buna göre yapmaları gerektiği vurgulandı.

Bu günlerde trafik artacak

İzmir Alsancak Limanı'na 2 Haziran, 16 Haziran, 30 Haziran, 14 Temmuz, 28 Temmuz, 11 Ağustos, 25 Ağustos, 8 Eylül, 22 Eylül ve 20 Ekim tarihlerinde 3 gemi birden yanaşacak. Bu tarihlerde limanda trafiğin yoğun olması bekleniyor.

Kaynak: YeniAsır
Eklenme tarihi: 15.05.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSTANBULLİNES Den..
 HABAŞ Petrol Ürün..
 EFYA Denizcilik N..
 GÜRMAR Denizcilik..
 İBC GÜLER
 MARMARA Deniz Taş..
 MULTISERVICE Ship..
 AR Shipping
 KINAY Denizcilik
 RİMİT Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim