Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
UND, denize döndü Tekirdağ’dan İngiltere ve Afrika’ya uzandı
Dünyanın en büyük Ro-Ro taşımacılık şirketlerinden biri haline getirdikleri UN Ro-Ro’nun yüzde 97.6’sını 3 yıl önce Amerikalı özel sermaye fonu Kohlberg Kravis Roberts’a (KKR) satan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) üyeleri, rekabet gereği Ro-Ro taşımacılığı sektöründen 3 yıl uzak durdu, birkaç ay önce UND tarafından kurulan UND Deniz Taşımacılığı A.Ş. ile yeniden sektöre dönecek.

UND Başkanı Tamer Dinçşahin, Nisan ayının ilk haftası 2 gemiyle Tekirdağ’dan Fransa’nın Toulon limanına Ro-Ro seferine başlayan UND Deniz Taşımaçılık A.Ş.’nin 2 ayda yüzde 62.3 büyüme kaydettiğini bildirdi. Dinçşahin, “Bu hattı ilk kez biz kullanmaya başladık. Hattın gerekli olduğu, taşımacılık şirketlerinin gösterdiği yoğun ilgiyle ortaya çıktı. Mevcut Ro-Ro hatlarına alternatif Toulon hattında, 2 ay önce 699 araç taşımıştık. Bizim yer almadığımız Mersin-Trieste hattında bu sayı 6 bin 601, Pendik-Ambarlı-Çeşme-Trieste hattında 7 bin 346 idi. Biz 2 ayda yüzde 62.3 büyürken, Mersin yüzde 9, Pendik yüzde 7.2 büyüdü” dedi.

2 ayda 3’üncü gemi

Tamer Dinçşahin, Tekirdağ-Toulon hattında, gemi başına ayda 567 araç taşıdıklarını belirterek, “Pendik-Trieste hattında ayda gemi başına 687 araç, Mersin-Trieste hattında gemi başına 414 araç taşınıyor. 2 ayda çok hızlı büyüdük. UND Deniz, 3 Nisan’da Wessex ve Beachy Head gemileriyle işe başlamıştı. 24 Mayıs’ta Mercia adlı gemi de filoya katıldı. Türkiye ile Fransa arasındaki haftalık sefer sayısını 3’e çıkardık. İlk yıl sonunda 21-25 bin araç taşıma hedefi koyduk” diye konuştu. Şimdilik 4 veya 5’inci gemiyi düşünmediklerini bildiren Dinçşahin, UND Deniz’i önümüzdeki aylarda üyelere açacaklarını bildirdi.

UND üyeleri, ortak oldukları UN Ro-RO’yu 3 yıl önce sattıktan sonra rekabet şartları gereği denizcilik sektöründe yer almamıştı. UN Ro-Ro’nun eski ortakları, yeni dönemde, UND’ye ortak olmak için gün sayıyor. Tamer Dinçşahin, “Şirketi üyelere daha açmadık. Açsak da, her ortağın yüzde 4’ten fazla ortaklığı olmayacak. UND yönetimi olarak bunda mutabakat sağladık. Temmuz’dan itibaren, hazırlanan taslak üyelere açılacak” dedi.

Üçte ikisi Fransa’ya

UND Deniz Taşımacılık A.Ş.’nin, Tekirdağ’dan Fransa-Toulon’a yaptığı seferlerle, Türk ihracatçılarının Fransa, İspanya, ingiltere ve Kuzey Afrika pazarlarına daha kolay ulaşabildiğini söyleyen Tamer Dinçşahin, “Bizim gemimizi Bulgar, İranlı, Yunan, Fransız ve İspanyol taşımacılar da kullanıyor. Türk ihracatçılardan ise yüzde 65’i Fransa’ya, yüzde 21’i İspanya’ya, yüzde 9’u İngiltere’ye ve küçük bir kısmı da Kuzey Afrika’ya ulaşmak için bu hattı kullanıyor” dedi.

Gemilerdeki doluluk arttıkça fiyat inecek

TAMER Dinçşahin, UND Deniz Taşımacılık A.Ş.’nin ilk seferlerini yaptığı Nisan ayının ilk haftasında bir söz verdiklerini hatırlattı ve “Zaman ve maliyet avantajı, firmaları bu hatta çekti. Avrupa’ya ulaşan firma sayısı ilk seferde 80 iken, 2-2.5 aylık bir dönem sonunda bu sayı 150’yi aştı. Doluluk oranımız yzde 60’ı geçti. Seferlere başlamadan önce verdiğimiz sözü tutup, taşıma fiyatlarını yüzde 15 indirdik. Akaryakıt fiyatları artmazsa, doluluk arttıkça yeni indirim yapacağız” dedi.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 12.06.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OSMAN VE YAŞAR EK..
 ALEYNA denizcilik
 AKUA GROUP Su Ürü..
 URANUS Denizcilik
 CEO Maritime Co.
 ALCOR Shipping
 BERRGANİ Denizcil..
 BODRUM Denizcilik
 KARAS Denizcilik
 ATLAS Gemi İşletm..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim