Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türk Stajer Abhazya'da Gemide mahsur kaldı
Samsun'da gemi mühendisliği öğrencisi genç, staj için bindiği yük gemisinin Abhazya'dan çıkışına izin verilmemesi nedeniyle açıkta 1.5 aydır diğer personel gibi aç, susuz bir şekilde bekletiliyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi ailenin dört çocuğundan biri olan Hüsnü Ercüment Çalış (22), yaz sezonunda resmi stajını yapmak için bir deniz firmasıyla görüşerek staj dosyasını imzalatıp okuluna onaylattı. Zorunlu olarak yapılması gereken stajı için Trabzon'dan Mv Daphne isimli Sierra Leone bayraklı kuru yük gemisine binen Çalış, Samsun Yeşilyurt Limanı'ndan geminin yük almasının ardından Abhazya'ya hareket etti. Kaptanlığını Suriye asıllı Aamer Khaddam'ın yaptığı gemi, Abhazya Sokhumi bölgesinde durduruldu. 5'i Türk, 1 Azeri, 4 Suriyeli personelin olduğu geminin yükünün boşaltılmasına ve Abhazya'dan ayrılmasına yetkililer izin vermedi. Açıkta demir attırılan geminin evraklarına el konulurken, yardımda bulunulmadı. Gemi personelinin ve gemide bulunan iki stajyerin çıkışına da izin vermeyen Abhazya yetkilileri 1,5 aydır gemi personelini mahsur bırakarak bekletiliyor.

Ailesini arayan Hüsnü Ercüment Çalış, geminin ve kendilerinin çıkışına izin verilmediğini, gemide hastalıkların başladığını, elektrik su olmadığını, çok kötü durumda oldukları yönünde bilgi vermesi üzerine Çalış ailesi, Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı ile irtibata geçmeye çalıştı. Günlerdir bir sonuç alamayan aile, çocuklarının ve diğer personelin durumunun her geçen gün kötüye gitmesi nedeniyle gözyaşları içerisinde çaresizce bekliyorlar. Firma yetkililerinin de olayın ardından gemiye sahip çıkmamasıyla, ortada kalan aile üniversite öğrencisi çocuklarının ve diğer üniversite öğrencisi Metin Çalışır'ın kurtarılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Baba Faruk Çalış, çocuklarının staj için gemiye bindirdiklerini ama 1,5 aydır gemide hayati tehlike kaydıyla bekletildiğini, bir Türk öğrencisinin başka bir devlette ölümü beklediğini, kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını söyledi. Çocuğunun gemide bulunan aşçının telefondan zaman zaman aradığını ve yardım istediğini gözyaşlarıyla anlatan anne Günsel Çalış, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan oğlumun kurtarılmasını istiyorum. Hiçbir yetkiliye ulaşamadık. Benim oğlum daha öğrenci. Devletin zorunlu stajı için Abhazya'ya gitti yardım bekliyoruz" dedi.

Abla Selin Çalış (25), kardeşinin yardım telefonunun ardından uyku uyuyamaz olduklarını, ne firma yetkileri ne de bakanlıktan kimsenin ilgilenmediğini, kardeşinin ve diğer personelin çaresiz bir şekilde bekletildiğini kaydetti.

Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 17.08.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İLKE Denizcilik
 ELDAŞ Gemicilik
 CENKER Denizcilik..
 URSA Denizcilik v..
 TOLGA Denizcilik ..
 H M Denizcilik
 ERTUĞ Nak. Taah. ..
 ÇAĞATAY Denizcili..
 MMMARİNE denizcil..
 BORLU Çevik Akary..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim