Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Maersk'ten fırtına gibi geri dönüş
Danimarkalı denizcilik ve enerji şirketler grubu AP Moller- Maersk, bu yılın ilk yarısını 2.5 milyar dolar gibi rekor bir kârla tamamladı. Şirket, geçen sene ekonomik krizin baskılı olduğu süreci 539 milyon dolar zararla kapatmıştı.

Maersk'in durgunluktan çıkarak müthiş atak yapması üzerine değerlendirme yapan piyasa araştırma grubu Société Générale bunu ‘fırtına gibi bir patlayış' olarak nitelendirdi. Maersk'in ana konteynerli taşımacılık dev grubu Maersk Line, geçen sene çok ağır darbe yemiş, 2008 sonu itibariyle 3.5 milyar dolar kâr elde etmesine karşın 2009'u 1 milyar doların üstündeki kayıpla kapatarak kırmızı çizgiye yaklaşmıştı.

Şirket yetkilileri yıl sonuna kadar gerçekleşecek kârın 4 milyar doların üstünde olacağını açıklarken bu başarının 2004'te elde ettikleri 4.7 milyar dolarlık kârın da üstünde olmasını beklemekteler. Finans grubu tarafından yapılan açıklamada mevcut borçların ödenmesi birinci sırada yer alıyor. Borçlar tamamen sıfırlandıktan sonra Maersk'in yeniden yatırımlara geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

16.000 teu'luk konteyner gemileri geliyor

14.000 teu'luk konteyner gemileriyle Emma Maersk serisini yaratan Maersk Line'nın şimdilerde sipariş ettiği 10 adet 16.000 teu'luk konteyner gemileriyle bu alanda bir çığır açacağı belirtilirken AP Moller-Maersk CEO'su Nils Andersen organik büyümeye ağırlık verdiklerini belirterek konteyner sektöründe birleşmelere öncelik vereceklerini, buna karşın şirket alımlarının düşünülmediğini söyledi.

Tersanelerle yeni inşa amaçlı bazı projeler üzerinde görüşmelere devam ettiklerini belirten Nil Andersen, "Yeni teknolojilere ve haliyle maliyetlere önem verdiklerini, buna karşın acele etmediklerini" işaret ederek şöyle devam etti: "2009 yılı boyunca konteyner gemiciliği sektörünün böylesine hızlı ve yüksek oranda eriyeceğini asla düşünmek istemedim. 2010 ile navlunlar dahil çok hızlı bir düzelme görüyoruz."

Sektörün aktörlerine rekabet koşullarını yükseltmeleri için cesaret vermek gerektiğini belirten Nils Andersen, her çalışanın muazzam bir özveriyle maliyetler, müşteri ilişkileri, güven ve faturalama gibi pek çok konuda başarı sağladıklarını hatırlattı.

İğneyle kazarcasına yapılan bu çalışmanın çoğunlukla şirket içindeki bir özveri sonucu meydana geldiğini belirten Nils Andersen sözlerini şöyle tamamladı: "Şirketlerde kendi içimizdeki bu ivmeyi sağlamasaydık, kârımız da çok mütevazı kalırdı."

Özellikle ABD gibi büyük pazarlarda stokların erimesiyle baş gösteren mal talebi yılbaşına yaklaşan haftalarda Asya'dan Kuzey Amerika'ya ve Avrupa'ya konteynerli yük hareketine yeniden hareket verdiğinden hizmet dışı kalmış bir kısım konteyner gemileri yeniden seferlerine başlamıştı.

Bu yılın ilk yarısında grubun yüzde 11 artışla bir önceki yıl 6.6 milyon teu yerine 7.2 milyon teu'nun üstüne çıktığı, navlunların 2008 ve 2009'a nazaran yüzde 31 ve ardından yüzde 11 daha artarak çok memnuniyet verici bir seviyeye yaklaştığı görülüyor. Maersk stratejistleri pazardaki durumun yine de son derece belirsizlik gösterdiğini, ABD Doları'nın değerindeki değişimler ile petrol fiyatlarındaki belirsizliklerin geleceğe güvenle bakmayı engellediğini belirtiyorlar.

Kaynak: Referans
Eklenme tarihi: 27.08.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OMSAN Lojistik A...
 TRIMORYA Denizcil..
 MARVEL Uluslarara..
 CANMAR Denizcilik
 FORSA Yatçılık
 ETA Petrol A.Ş.
 TANGO Denizcilik
 DERİN Gemi işl.sa..
 SENKRON Travel
 DOST Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim