Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Bakan Yıldırım: İzmir'e üç marina daha yapacağız
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'e üç marina sözü verdi. Güzelbahçe'de yeni balık sezonunun açılışını yapan Bakan Yıldırım, balık tüketiminin çok düşük olduğuna dikkat çekti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında düzenlenen ‘Denizcilik Fuarı'nda Konak Pier önünde sergilenen bot ve yatları inceledi. Bakan Yıldırım İzmir'de Şifne, Karaburun ve Yeni Foça'da yap, işlet, devret modeliyle üç marina daha yapacaklarını açıkladı. Denizciler, Konak Pier'in önünün yat limanı olmasını isteyince Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:
“Bu alan askeriye tarafından kullanılıyordu, şimdi bıraktılar. Burayı böylesine güzel bir alanı, sadece tekne bağlama amaçlı kullanamayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Deniz Ticaret Odası'nın (DTO) bu alanla ilgili düşünceleri var. Bunları da dikkate alarak böylesine değerli bir yerin, marina yapmaya uygun bir alanın İzmir'imize ayrı bir zenginlik katacağı düşüncesindeyim. Kendilerine bir çalışma yapmalarını söyledim. Önümüzdeki aylarda bununla ilgili daha detaylı bilgileri İzmirliler'le paylaşmaya devam edeceğiz. Yat bağlama kapasitesi göreve geldiğimizde 9 bindi. Şu anda 15 bin. 5 yıl içinde 25 bin yapacağız. 10 tane ihaleye çıktığımız ya da çıkmaya hazırlandığımız marinamız var. Türkiye'nin Akdeniz'deki sahil uzunluğuna bakarsak yetersiz. 2023 hedefimiz 50 bin yat kapasitesine ulaşmak.”

İZMİR LİMANI KRUVAZİYER LİMANI'NA DÖNÜŞECEK

Deniz kenti olmasına rağmen İzmir'in birkaç yıl öncesine kadar denizi unuttuğunu DTO'nun da gayretleri ile yapılan kruvaziyer turizminin İzmir'de önemli bir yere geldiğini vurgulayan Bakan Yıldırım, “Bunu körfez içinde yapacağımız çok kapsamlı bir marinayla birlikte daha da taçlandırmamız lazım. Çaltıdere'de büyük bir alanı İzmirli tekne imalatçılarımıza tahsis ettik. Kooperatif kurdular tekne yapımı konusunda da İzmir ününü artırarak devam ettirecek. İzmir Limanı'nın kruvaziyer gemilerinin yanaştığı rıhtımını daha da geliştirip yük limanından ayırmak suretiyle bir kruvaziyer limana dönüştürmek için işlemler yürüyor. Limanın başına gelenler de malum. Onun için de limanı yeniden özelleştirme şartları oluşuncaya kadar gerekli eksikliklerini giderip daha etkin kullanmaya bakacağız. Nemrut'ta Çandarlı Limanı için çalışıyoruz” dedi.

Ege Açık Deniz Kulübü Başkanı Ramazan Karakundakoğlu, Bakan Yıldırım'a yelkenli gemi maketi hediye ederken, “Bizim için buraya boat, tekne ve yatımızı bağlamak büyük bir düştü. Bu bir başlangıç, dilerim burada daha uzun kalırız” dedi.
Bakan Yıldırım Konak Pier'den Güzelbahçe Balıkçı Barınağı'na hareket etmeden önce bindiği makam aracının lastiğinin patlak olduğu görünce başka bir araca bindi.

BALIK TÜKETİMİ DÜŞÜK

Ulaştırma Bakanı daha sonra Güzelbahçe Balıkçı Barınağı'ndaki balıkçıları ziyaret ederek, yeni balık sezonunda bereket diledi. Bakan Yıldırım, 2004 yılında Türkiye'de denizlerden yılda 400 bin ton balık çıktığını, 2009 yılında bu rakamın 380 bin tona gerilediğini belirterek, kişi başı balık tüketiminin dünyada 15, Avrupa'da 22, Türkiye'de ise 8 kilogram olduğunu söyledi.

34 BALIKÇI BARINAĞINA 1 MİLYAR LİRA

Sekiz yıl önce göreve geldiklerinde 73 tane balıkçı barınağının 1992 yılından beri bitirilmediğini görüp 34 tanesini 1 milyar lira harcayarak hizmete soktuklarını söyleyen Bakan Yıldırım, denizcilikte kullanılan mazotta ÖTV'yi kaldırarak sektöre 1 milyar 600 milyon liralık destek verdiklerini açıkladı.

Eklenme tarihi: 31.08.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 JUNIORORCUN Yat İ..
 DEVAL A.Ş.
 HACIBEKİROĞLU Den..
 SİNOMAR Denizcili..
 KARAS Denizcilik
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 LAGON Shipping De..
 GÖCEK Yatçılık
 RABİA Denizcilik
 FURUNO Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim