Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İstanbul'da sis ulaşımı felç etti
İstanbul'da gece etkisini artıran sis, sabah saatlerinde deniz, hava ve karayolu ulaşımını aksattı. Sis öğle saatlerinde etkisini kaybetti. Yoğun sis nedeniyle yapılamayan şehir hatları vapur seferleri normale döndü.

Sis nedeniyle şehir hatları ve deniz otobüsü seferlerinin yapılamaması nedeniyle sabah saatlerinden itibaren işe gitmek için yola çıkanların bir bölümü iskelelerde sisin kalkmasını beklerken, bir bölümü de karayoluna yöneldi.

Sis ve karayoluna yönelen yolcu trafiği nedeniyle Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişte Boğaz Köprüsü girişi Çamlıca, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişi de Ataşehir itibariyle yoğunlaştı.

Avrupa'dan Anadolu yakasına geçişte de Boğaz Köprüsü Çağlayan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü de gişelerden itibaren köprü üzerinde yoğunluk oluştu.

Şehir merkezinde ise E-5 Şirinevler-Bakırköy istikametinde yoğunluk yaşanırken, TEM otoyolu üzerinde Maslak-Seyrantepe-Hasdal istikametinde sis nedeniyle yoğunluk yaşandı.

Anadolu yakasında ise E-5 üzerinde Göztepe-Kozyatağı istikametinde yoğunluk gözlendi.

Bu arada, Anadolu yakasında Boğaziçi Köprüsü'nün Beylerbeyi ayağındaki yoğunluk ve Boğaz hattı vapurlarının çalışmaması nedeniyle vatandaşların büyük bir bölümü, sahil kesiminden Üsküdar'a ve köprüdeki toplu taşıma araçları duraklarına yürüyerek ulaşabildi.

Uçaklar inemedi

Yoğun sis hava ulaşımını da vurdu. Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi gereken 20 uçak, Atatürk ve Çorlu havalimanlarına yönlendirildi.

Gece 23.30'dan sabah saatlerine kadar Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi gereken uçaklar, sis nedeniyle Atatürk Havalimanı'na yönlendirilirken, sisin sabah saatlerinde etkisini azaltmasıyla uçakların normal olarak inişlerini gerçekleştirdikleri bildirildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesi gereken bazı uçakların da Çorlu Havalimanı'na yönlendirildiğini belirten yetkililer, Atatürk Havalimanı'nda sisten dolayı herhangi bir aksaklığın yaşanmadığını kaydettiler.

Vapur seferleri normale döndü

Sisin dağılmasının ardından İstanbul Şehir Hatları'nın Kadıköy-Karaköy, Kadıköy-Eminönü hatları seferleri normale döndü.

Turyol'un iptal edilen Boğaz hattındaki seferleri de hizmete girdi. İDO'nun Eminönü-Harem arasındaki arabalı vapur seferleri yeniden yapılmaya başlandı.

Yarın sis yok ama yağmur var

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren deniz ve kara ulaşımını olumsuz etkileyen sis etkisini kaybetti. Kentte sabahtan itibaren etkili olan ve ulaşımı olumsuz etkileyen sis, öğle saatlerine doğru etkisini yitirdi.

Yarından itibaren İstanbul'da hafta sonuna kadar lodos etkisini sürdürecek ve çarşamba günü kuvvetli lodos olacak. Lodos ile birlikte hafta sonuna kadar sis beklenmiyor.

Yarın akşam saatlerinden sonra İstanbul'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Çarşamba günü hava parçalı bulutlu olacak ve kısa süreli hafif bölgesel yağışlar görülecek. Perşembe ve cuma günü de İstanbul genelinde bölgesel yağış devam edecek.

Sıcaklıklar hafta sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. İstanbul'da hava sıcaklığı yarın en yüksek 23, en düşük 13 derece olacak.

Çarşamba günü en yüksek 21, en düşük 14, perşembe günü de en yüksek 20, en düşük 13 derece olacak. Mevsim normallerine göre 15 derece dolayında olması gereken hava sıcaklıkları, bu hafta da mevsim normallerinin yaklaşık 5-6 derece üzerinde gerçekleşecek.

Çanakkale Boğazı 6 saat kapalı kaldı

Çanakkale Boğazı da, yoğun sis nedeniyle 6 saat süreyle çift yönlü olarak, transit gemi geçişlerine kapalı kaldı.

Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü, saat 03.15'ten itibaren Boğazı çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapadı.

Yoğun sis nedeniyle görüş uzaklığı Kanarya ve Nara Burnu gibi boğazın en zor geçilen bölgelerinde sıfıra kadar düştü.

Özel sektöre ait mini feribotlar ile Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı GESTAŞ Deniz Ulaşım şirketinin araba vapurları yoğun sise rağmen seferlerini normal olarak sürdürdü.

Sisin, saat 09.15 sıralarında dağılmaya başlaması üzerine boğaz trafiği normal seyrine döndü.

Kaynak: CnnTürk
Eklenme tarihi: 22.11.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FUL Denizcilik Lt..
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 KINAY Denizcilik
 YAVUZNAZ Denizcil..
 DALSAN Liman İnşa..
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 PİRANA Dalış Ltd...
 OZI Yatching
 UNİTED Maritime
 VEYSEL VARDAL Gem..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim