Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kepez Limanı Avrupa'nın en büyüğü olmak için yatırımlara devam edecek
Avrupa'nın en büyük ve en modern atık toplama tesislerinden birine sahip olan Çanakkale'nin merkez Kepez beldesinde bulunan Kepez Limanı, yeni yatırımlarla 2011'de de büyümeye devam edecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kepez Limanı Müdürü Evren Beceren, topladıkları ancak işleyemedikleri atıkları işlemeye başlayacaklarını söyledi. Yönetmeliklerdeki eksiklikler sebebiyle atıkların ayrıştırma işlemini başkalarına yaptırdıklarını kaydeden Beceren, yeni yılla birlikte AB uyum sürecinde Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği'ndeki son değişiklikle atıkların geri dönüşümü konusunda önlerinin açıldığını belirtti. Bölgede deniz çevresinin korunmasında büyük rol oynadıklarını ifade eden Liman Müdürü Beceren, tesiste gemilerden toplanan atıkların susuzlaştırılıp ayrıştırıldığını, geri dönüşüme gönderilmesiyle de Türkiye'ye ciddi oranda katma değer sağlandığını vurguladı. Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemilerden yılda yaklaşık 200 bin ton atık topladıklarını kaydeden Evren Beceren, "Avrupa'nın en büyüğü olmak için emin adımlarla yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bunların arasında tesis kapasitesinin iki katına çıkarılması, atık su arıtma kapasitesinin saatte 6 tondan 100 tona yükseltilmesi ve internet üzerinden takip edilebilen otomasyon sistemi kurulması var. Ayrıca 2005 yılından bu yana depolama kapasitesi 5 binden 20 bin tona, gemi taşıma kapasitesi bin 600'den 8 bin 200 tona çıkarıldı. Limanın filosuna, son olarak 6 bin 237 tonluk 'Kolin3' adlı atık alım gemisini ekledik. Öncelikli hedeflerimiz, bölgede uluslararası ticaretin artması ve buna yönelik olarak konteyner hattı kurup kabotaj hattı dahilinde İzmir ve İstanbul aktarma limanlarına yapılacak taşımalarla bölgedeki ihracat kapasitesinin önemli ölçüde arttırılması. Venedik ve ardından Miami fuarlarına katılımlarla yolcu gemilerine yönelik faaliyetlerde de gelişme kaydettik. 2010 yılı bizim için geçiş dönemi olmasına rağmen yolcu sayısında kayda değer bir artış gözlemlendi." dedi.

Kepez Limanı'ndan gelecek yıl da Yunanistan'ın Limni Adası'na seferlen yapılacağını belirten Müdür Beceren, Setur Turizm ile yapılan anlaşma kapsamında ise büyük bir eksiklik olan free shop hizmetinin de yeni yılla birlikte başlatılacağını sözlerine ekledi.


Kaynak: TimeTürk
Eklenme tarihi: 22.12.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSTANBUL Denizcil..
 MİRAGE World Hote..
 BAASE & ELSEK
 EFEMAY Denizcilik..
 NİKEL Denizcilik
 GÜLHAN Denizcilik
 BLUE DE NIMES
 SAROS Dalgıçlık H..
 ULUSOY Denizyolla..
 PASİFİK Gemi Onar..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim