Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Global'dan Antalya Limanı'na 5 milyon dolarlık yatırım
Antalya Limanı'nın tamamını devralan Global Liman İşletmeleri, 5 milyon dolarlık yatırım yaptı. Ortadoğu Liman İşletmesi AŞ Ticaret Müdürü Süleyman Çokan, 4 ay önce devraldıkları limanda, makine, vinç, saha ve terminal sistemlerine yönelik 5 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını bildirdi.

Global Liman İşletmeleri, 27 Mart 2010 tarihinde Çelebi Holding ve Antmarin ortaklığı tarafından yönetilen Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri AŞ'nin tamamını devralmıştı. Global, Rekabet Kurulu'nun da onayıyla Antalya Limanı'ndaki yüzde 40 hissesini yüzde 100'e çıkarmıştı.

Limanın Ticaret Müdürü Süleyman Çokan, limanın kendilerine geçmesinden sonra kapasite artırımı için 5 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi. Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi'nin Meclis Toplantısı'na katılan Çokan, limanda yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Liman içerisinde blok mermer depolama sahası yapmaya başladıklarını kaydeden Çokan, "Kötü havalarda kullanılmak üzere kapalı bir de sundurma inşa ediliyor. Ayrıca liman sahası içerisinde bütün kayıtlar manuel (elle) tutuluyordu. Anlaşmaları tamamladık, limana terminal operasyon sistemini getiriyoruz. Her şey otomasyona dönüyor." dedi.

Altyapı çalışmalarını hakkında da bilgi veren Çokan, liman havzası içerisinde dip temizliği yaptıklarını aktardı. "Gemilere zarar verecek bütün malzemeleri denizden çıkarıyoruz." diyen Çokan, şöyle devam etti: "Bu çalışmayı bitirdikten sonra tarama işlemine başlayacağız. Şu anda 9,20 metre olan derinliği 9,80'e çıkaracağız."

Limandaki yük elleçleme durumuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Süleyman Çokan, 4 seneden beri aynı seviyede kalan dökme ve genel kargo miktarlarında son dönemlerde artış gözlendiğini kaydetti.

Antalya limanının ihtisaslaşmış bir liman olmadığına işaret eden Çokan'ın verdiği bilgilere göre, 2010 yılı kasım ayı itibariyle limanda elleçlenen yük miktarı 3 milyon tona çıktı. Yük cinslerine göre Antalya Limanı'nda, ağırlıklı olarak çimento, mermer, alüminyum ve sunta doldurulup boşaltıldı. Konteynerde ise, yüzde 122'ye varan artış gerçekleşti. Geçen yıl limanda, 63-68 bin civarında konteyner elleçlenirken bu rakam 2010'da 124 bine çıktı. Önümüzdeki yıl 170 bini bulması bekleniyor. Yolcu gemi sayısında da geçen seneye göre önemli artış oldu.

2011 yılı kruvaziyer planlamalarını tamamlayarak 2013 yılının çalışmalarına başladıkları bilgisini veren Çokan, "2011 senesini kapattık. Gelecek yeni kruz hatları var. Dünya büyükleriyle anlaşmalar yapıldı. Şu anda 2013 senesine odaklanmış durumdayız. Bu rakamların çok daha artacağını bekliyoruz. Yapılan anlaşmalarla birlikte gelecek gemilerin gemi başına 2 bin transit yolcu indireceğini bekliyoruz." şeklinde konuştu.


Kaynak: Stargündem
Eklenme tarihi: 29.12.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PAŞABAHÇE Denizci..
 ORTA DOĞU TEKNİK ..
 BEKO Ticaret A.Ş.
 LİDER Gemi
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 MARMARA RoRo
 ER Gemicilik
 IMB Shipping and ..
 POLATHANE Denizci..
 JUNIORORCUN Yat İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim