Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Körfez'deki boş gemiler tehlike saçıyor
Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Eskihisar köyü açıklarında demirlemiş halde bulunan ve kaderine terk edilen üç kuru yük gemisi deniz ulaşımı ve çevre kirliliği açısından büyük bir tehlike oluşturuyor. Her ay yaklaşık 2 bin geminin geçiş yaptığı Körfez'in bu bölgesinde özellikle akşamları, ışıksız olan bu gemilere başka gemilerin çarpma tehlikesi bulunuyor.

Gebze'nin Eskihisar açıkları, kuru yük gemilerinin park alanı gibi. Her ay ortalama 2 bin geminin geçiş yaptığı İzmit Körfezi'nden, Eskihisar açıklarında her ay 250 kuru yük gemisi demirli halde bekliyor.

Eskihisar açıklarındaki bu demirleme sahasında bulunan üç kuru yük gemisi ise hem deniz ulaşımı hem de çevre açısından son derece tehlikeli bir durum oluşturuyor. Biri Panama, ikisi de Türk bandıralı olan ve her biri 2'şer bin ton ve 100'er metre uzunluğa sahip üç kuru yük gemisi sahipsiz bir şekilde kaderine terk edilmiş durumda. Kimin sahibi olduğu bilinmeyen ancak hacizli olduğu için kaderine terk edildikleri ileri sürülen bu üç kuru yük gemisinin isimleri ise Aldebaran1, Solvita ve Dolunay.

Bu üç kuru yük gemisinin ilginç durumu, geçtiğimiz günlerde Eskihisar açıklarında batma tehlikesi geçiren bir gemi sayesinde ortaya çıktı. Batma tehlikesi geçiren gemiye kurtarma müdahalesi yapılırken, ıssız ve kaderine terk edilmiş halde bulunan bu üç kuru yük gemisinin durumu dikkat çekti. Üç geminin de boş olduğu öğrenildi. Işıksız olduğu için akşamları deniz ulaşımı açısından büyük tehlike oluşturan ıssız gemilerin bir an önce kaldırılması isteniyor.


Kaynak: BeyazGazete
Eklenme tarihi: 08.01.2011




Share |




YORUMLARINIZ



öncelikle merhaba bu armatör için çok kötü bir durum ama işin aslına bakılırsa satılması ve gemici arkadaşların paralarının ödenmesi önemli dir yanii çünkü denizcinin hakkını yiyen gercekten ALLAH iflah etmiyor bende yaşadıgım için bu durumu yazmak istedim tşk

Yazan: erdal nar - 11.01.2011 05:07:25



Dolunay gemisi ahmet giritliye ait 15 aydır gemi icralık ama sattırmamak için herşeyi yapıyor çalıştıramıyosun bari bırak gemi satılsın hem personel senin ödemediğin maaşını alır hemde milli servet eskihisarda tehlike yaratmaz
Yazan: hasan ağvalı - 8.01.2011 20:31:45




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LUNA Roro
 ATN DENİZCİLİK SA..
 EFEMAY Denizcilik..
 SELİNDA Boat
 NARAL Denizcilik
 BEYA Denizcilik
 DENLİ Denizcilik
 NİYANA Denizcilik
 ONUR Makina San. ..
 LARA Denizcilik T..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim