Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
GEMİSANDER'den 750 bin TL Çevre Yatırımı
Aliağa’da Türkiye’nin tek gemi dönüşüm bölgesinde faaliyetlerini sürdüren Gemi Geri Dönüşüm Sanayiciler Derneği olağan kongreye gitti. Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri dernek binası toplantı salonunda yapılan olağan kongre üyelerin tamamının katılımı ile yapıldı. Mevcut Başkan Adem şimşek ve yeni yönetim kurulu, üyelerin tamamının kabul oyu ile üç yıl süre ile tekrar seçildiler.

Gemisöküm bölgesinde bulunan dernek binası toplantı salonunda gerçekleştirilen olağan genel kurul Elim bir uçak kazasında yitirdikleri Gemi geri dönüşüm sanayicileri derneği ikinci başkanı Mustafa Erdil in anısını yapılan saygı duruşunun ardından yapılan kongre divan üyelerinin tespiti ile başladı. Gemisander Müdürü Servet Yurttagül, Hukuk işleri sorumlusu Avukat Meriç kaptan, Muhasebe yetkilisi İlker özer, Atık Yönetim Birimi Sorumlusu kaptan Ersin Çeviker’in hazır bulunduğu kongrede birimlerin yaptığı çalışmaların raporları ve Geçen yılın faaliyet ve denetim raporlarını okunmasının ardından açık oylamaya geçildi. Oylama genel kurula katılan tüm üyelerin oybirliği ile kabul edildi. Revize edilen Dernek tüzüğü Divan başkanı tarafından okundu. Değişiklik yapılan maddeler üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Tek liste ile Yapılan oylamada üç yıl süre ile görev alacak yeni yönetim kurulu listesi oy birliği ile kabul edildi.

ŞİMŞEK, “2011′DE ÇEVRE YATIRIMLARINA ÖNCELİĞE DEVAM EDECEĞİZ”

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Dernek Başkanı Adem Şimşek’in, ISRA’(Uluslararası Gemi Geri Dönüşüm Birliği) nın Hong Kong’ta düzenlediği Uluslararası Gemi Geri Dönüşüm 5. Genel Kurulu’nda, Uluslararası Gemi Geri Dönüşüm Birliği Başkanı seçilmesinin Türkiye ve Gemisander açışından gurur verici olduğunu belirten üyeler Başkan Adem şimşek’e yeni görevinde başarılar dilediler.

Kongre sonunda Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Dernek Başkanı Adem Şimşek yaptığı teşekkür konuşmasında üyelerin tamamının oyu ile başkan seçilmesinin gösterilen güvenin ispatı olduğunu belirtti.

Şimşek,” bana ve yönetim kurulu üyelerime gösterilen güvene teşekkür ederim . gemi geri dönüşüm sektörünü dünyaya örnek bir ülke ve tesis olmak için yaptığımız çalışmalar son hızı ile devam ediyor. bu güne kadar türkiyenin tek gemi söküm merkezi olan Aliağada bulunan TOKİ’den kiraladığımız parseller üzerine 10 milyon tl gibi ciddi bir çevre ve altyapı yatırımı yaptık. bu yatırımları yaparken de hiçbir kurumdan maddi destek temin etmedik. Tamamı burada faaliyette bulunan 21 firmanın kendi öz kaynakları ile bu yatırımı gerçekleştirdi. Biz Avrupa uyum yasalarına uymak yada yasaların bize zorlaması ile değil dünyaya örnek bir gemi geri dönüşüm tesisi olmak için yola çıktık. bunu üç yıl gibi kısa bir sürede başardık.

ŞİMŞEK ,” BÖLGEMİZDEN ALINAN HAVA, TOPRAK VE DENİZ SUYU NUMUNELERİ BİZİM ÇEVREYE NE KADAR ÖZEN GÖSTERDİĞİMİZİ GÖSTERİYOR ”

2011 yılında yapacağımız iki çevre yatırımı ile gemi söküm tesisleri k 2 yeni çevreci tesise daha kavuşacak. gemisöküm atıklarını geri dönüştürme projesi adı altında günlük 4 ton kapasiteli kablo geri dönüşüm diğeri ise günlük 120 ton kapasiteli atık ve yağlı suların susuzlaştırılması projesidir. bu projeler için ilk defa dışarıdan destek alıyoruz İZKA (İzmir kalkınma Ajansı ) 760 bin tl değerindeki projemize 570 bin tl hibe kredi yardımında bulundu. en kısa sürede bu inşaat çalışmalarına başlayacağız. bu proje gemi sökümün çevre konusunda gösterdiği titizliğin bir göstergesi olduğunu düşünüyoruz. Bölgemizden devlet kurumlarının ve Gemisander olarak aldığı hava, toprak ve deniz suyu numunelerinin sonuçları da bize kirliliğe karşı verdiğimiz mücadelede ne kadar başarılı olduğumuzu gösteriyor. Kirlilik değerleri düşük çıktıkça çevreye duyarlı gemi geri dönüşüm yaptığımız için gurur duyuyoruz. 2011 yılında hedeflerimiz arasında yeni dernek binası yapımı ile birimleri tek bir merkezde toplayacağız. 2004 yılında yayımlanan gemi söküm yönetmeliğinin yenilenmesi çalışmaları devletin ilgili bütün kurumları ve derneğimiz uzmanlarının katılımıyla devam ediyor. Nisan ayında Gemi Söküm Sektörü Hong-Kong sözleşmesine uyumlu bir yönetmeliğe kavuşacak.
630 dönüm olan arazimizde yeşil alan olarak ayrılan bölümlerin 30 dönümünde Aliağa belediyesi ile ortak çalışmamız sonucunda ağaçlandırma yapacağız. Hong Kong’da yapılan ISRA Genel Kurulu’nda gemi söküm ve geri dönüşümünde ileriye dönük standartlarda belirlendi. Çevreye özen gösteren dünya ile rekabetçi gemi geri dönüşüm hedeflerini yenilemede çalışmalarımız devam edecek. “


Kaynak: Aliağaexpres
Eklenme tarihi: 03.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SELEN Denizcilik
 ORSA SU ÜRÜNLERİ
 SAMSUN Shipping
 TAM Denizcilik
 SELİNDA Boat
 ALESTA Denizcilik
 TRANS KIBRIS
 SMARİNE Elektrik
 KONVOY Denizcilik
 KOTİLOĞLU Deniz N..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim