Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İDO Ortadoğu'nun denizine demir atıyor
Ortadoğu ülkeleri deniz ulaşımını İDO'ya devretmek için sıraya girdi. Suriye, Ro-Ro taşımacılığı için destek istedi. Mısır Ulaştırma Bakanlığı'ndan Nil Nehri'ndeki deniz ulaşımı yetkisini alan Raya Holding, İDO'ya ortaklık teklifinde bulundu. Şirket, Mısır'da Nil Deltası ve Süveyş Kanalı arasında deniz otobüsü seferleri yapacak.

Dünyanın en büyük deniz ulaşımı şirketi İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), yurtdışına açılıyor. Yılda 7 milyon araç, 102 milyon yolcu taşıyan, 82 noktada çalışan İDO, başta Suriye olmak üzere Mısır, Umman ve Dubai gibi Ortadoğu ülkeleri ile karşılıklı ticaret anlaşmaları yapacak. ilk etapta Suriyeli yetkililerle deniz taşımacılığı alanında görüşmeler yapan İDO, bu ülke ile Ro-Ro ve Ro-Pax taşımacılığı yapma konusunda iyi niyet anlaşması imzalayacak. Danışmanlık ve destek hizmeti sunmak üzere Umman Ulusal Denizcilik Şirketi'yle işbirliği protokolü imzalayan İDO, Mısır'da Nil Deltası ve Süveyş Kanalı arasında deniz otobüsü seferleri yapacak. Dubai ile de İstanbul'da uyguladığı deniz taksi ile ilgili projeler yürütülecek.

MISIR DAVET ETTİ

Mısır Ulaştırma Bakanlığı'ndan Nil Nehri'ndeki deniz ulaşımı yetkisini alan Raya Holding, İDO'ya ortaklık teklifinde bulundu. Mısırlı firma Nil Nehri'ndeki yolcu taşımacılığından, turistlere gezi amaçlı deniz turu hizmetinin verilmesine, bilet satışından arabalı vapur uygulamasına kadar tüm hizmetleri İDO'dan almak istiyor. İDO'dan bir ekip Mısır'a giderek Nil Nehri ve Süveyş Kanalı ile ilgili raporlar hazırladı.

SAYI 6 KATINA ÇIKACAK

Nil Nehri'ndeki yolcu ve araç taşımacılığı ile ilgili bilgiler toplayan ekip, hazırladığı raporda bölgenin turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. Nil Nehri'nde günde 6 bin araç taşındığı belirtilen raporda 15 iskele, 10 hatta 15 gemi ile taşımacılık yapıldığı bilgisi yer aldı. Raporda, İDO'nun Nil'de yapacağı taşımacılıkta şu andaki yolcu ve araç sayısının 6 katına çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.

SURİYE DESTEK İSTEDİ

İDO, Eylül 2009'da karşılıklı vizelerin kaldırıldığı Suriye ile birlikte deniz taşımacılığı yapacak. İDO'da görev yapan 2 gemi mühendisi geçtiğimiz Temmuz ayında Türk - Suriye İş Konseyi ve Suriye Deniz Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir Al Sabra'nın daveti üzerine bu ülkede incelemelerde bulundu. Suriye'nin Tartus ve Latekya limanlarında incelemelerde bulunan ekip, bu ülkenin Ulaştırma Bakanı Yarub Bedir ve yardımcıları ile bir araya geldi. Ekip, yaklaşık 1 haftalık inceleme gezisinde limanların fiziki durumlarından, araç ve yolcu taşıma kapasitelerine birçok konuda rapor hazırladı. Mısır-Suriye arasında hafta da bir yapılan Ro-Ro seferlerine yoğun talep olduğu belirtilen raporda "Suriye'den ilk etapta Türkiye öncelikli Ukrayna, İtalya ve Mısır'a Ro-Ro ve Ro-Pax yapılması konusunda İDO'dan destek isteniyor.

Başarımız Türkiye sınırlarını aştı

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, bir kamu şirketi olarak özel sektörle başarıyla rekabet ettiklerini belirterek "Bu başarımız Türkiye sınırlarını aştı. Dünyanın en büyük deniz ulaşım şirketiyiz. Birçok ülke başarımızı sınırlarına taşımak istiyor. Biz de ülkemizi sergilediğimiz başarı ve büyümeyle temsil etmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Ro-Ro ve Ro-Pax taşımacılığının İDO ile ortaklaşa yapılması isteniyor" ifadeleri yer aldı. Fizibilite çalışmalarının ardından Suriye ile iyi niyet anlaşması imzalanacak.

Yeni Şafak


Eklenme tarihi: 09.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NOVA Gemi Acentel..
 TİM Gemi Mühendis..
 ATLAS Gemicilik v..
 CANBAZ Denizcilik
 FARİN Turizm
 SEFER Chartering
 CAPT.ELSEK Intern..
 MELİH Denizcilik
 DENİZSAN
 ORSA Tanker İşlet..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim