Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Dev Gemi 'Msc Splendida' İzmır'de Konaklayacak
MSC'nin yeni nesil gemilerinden 4 bin yolcu ve 2 bin mürettebat kapasiteli MSC Splendida, 22 Şubat akşamı İzmir'de konaklayacak. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İlk defa bir kruvaziyer gemisi İzmir'de konaklayacak. Tüm Alsancak ve Kordan esnafı hazır olmalı” dedi.

İzmir'in kruvaziyer turizmde elde ettiği büyük başarının bir sonraki aşaması olan kruvaziyer gemilerin İzmir'de konaklaması konusunda ilk adım atılıyor. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Mısır'daki siyasi olaylar ve karışıklıklar nedeniyle İskenderiye seferlerini iptal ederek rotasını İzmir'e çeviren MSC Splendida gemisi 22 Eylül Akşamı İzmir'de konaklayacağını söyledi. MSC Splendida'nın Mısır seferlerini iptal etmesinin ardından İzmir'i programına alarak ilk seferini 31 Ocak'ta yaptığını hatırlatan Demirtaş, “MSC Splendida'nın yanısıra Msc Magnifica gemisi de seferlerini İzmir'e yönlendirmişti. İki geminin İzmir'e yapacağı bu yeni seferlerle birlikte İzmir'e bu yıl 256 gemi ile 545 bin yolcu gelecek” dedi.

KORDON IŞIL IŞIL OLMALI

MSC Splendida'nın 31 Ocak'ta yaptığı ilk seferinin ardından ikinci seferini de 22 Şubat'ta yapacağını belirten Demirtaş, geminin İzmir'de konaklayacağını belirterek, 23 Şubat sabahı İzmir'den ayrılacağını söyledi. Demirtaş, “İlk defa İzmir'de gerçek anlamda bir kruvaziyer gemisi konaklayacak. Bizim yıllardır istediğiniz, üzerinde çalıştığımız bir konuydu bu. Konaklama talebinin MSC'den gelmesi ayrıca sevindirici. Daha önce konaklayan bir iki tane çok daha küçük gemiler olmuştu. Ama MSC Splendida yeni nesil, 4 bin yolcu ve 2 bin mürettebat kapasiteli dev bir gemi” dedi. 2011 için yapılan programa göre Rezidans gemi olarak da bilinen The World isimli kruvaziyerin 5 Kasım 2011'de İzmir'de konaklayacağını hatırlatan Demirtaş, MSC Splendida'nın konaklamasıyla birlikte ilk konaklamanın çok daha erkene alınmış olduğunu söyledi. Demirtaş, şöyle konuştu, "Bu konaklamanın arkası gelebilir. Bu nedenle yolcuların kentimizden memnun ayrılmalarını sağlamalıyız. İzmir gece için hazırlanmalı. Kordon, temiz ve ışıl ışıl olmalı. Alsancak'taki üyelerimiz işyerlerini geç saate kadar açık tutmalı. Özellikle İtalyanca ve İngilizce menüler, yabancı dil bilen elamanlar bulundurulmalı. Bugüne kadar gündüz gezdikleri İzmir'den son derece memnun ayrılan, kentimizi çok beğenen turistlerin gece de aynı keyfi almalarını yaşamalıyız. Üyelerimize, tüm Alsancak ve Kordon esnafına, bu ilk gece konaklamasından turistlerin olumlu izlenimlerle dönmeleri için büyük görev düşüyor"

VAFTİZ ANNESİ SOPHİE LOREN

MSC Splendida, 60 metrelik yüksekliğe, 133 bin 500 ton ağırlığa, 333 metre uzunluğa sahip bulunuyor. 2009 yılında denize indirilen ve sınıfının en büyük gemilerinden biri kabul edilen bu geminin vaftiz annesi de ünlü İtalyan Oyuncu Sophie Loren. Kabin sayısını da arttıran MSC Splendida'da büyüklüğü 18 ile 65 metrekare arasında değişen bin 637 kabinin yüzde 80'i balkonlu. Özellikle balayı çiftlerinin tercihi olan suit odaların sayısı ise 109. Her 3 yolcuya bir personelin hizmet verdiği MSC Splendida'da Splendida'da 55 bin metrekare yaşam alanı bulunuyor.


Kaynak: haberx
Eklenme tarihi: 18.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARAN Gemi İşl. İ..
 KİRAZOĞLU Denizci..
 UĞUR Den. San. Lt..
 MARVEL Uluslarara..
 İSKELE Denizcilik..
 FURKAN Denizcilik
 YAREN Denizcilik
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 ATLANTİS Deniz Na..
 GM Denizcilik Kur..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim