Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Japonya'da Deprem ve Tsunami felaketi!
Dünya güne Japonya'dan gelen felaket haberiyle başladı. Japonya'nın kuzeyinde denizde önce 8.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, ardından tsunami oluştu. Yerel saatle 18.46'da meydana gelen deprem ve tsunami, Japonyalıları iş çıkışı yakaladı. İlk belirlemelere göre, ölü sayısı en az 19, yüzlerce kişi ise kayıp.

Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!












Japon televizyonunun helikopterden çektiği ve neredeyse tüm dünyada aynı anda yayınlanan görüntüler felaketin boyutları hakkında fikir veriyor.

Oluşan tsunaminin yerleşim yerlerinin içlerine doğru ilerlediği ve önüne ne gelirse katıp götürdüğü görülüyor. Yer yer 10 metreyi aşan dalgaların boyunun Pasifik'teki bazı adalardan daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Deprem, sabah TSİ 07.46'da Japonya'nın kuzeyinde denizin 35 kilometre altında meydana geldi. 8.9 gibi devasa bir büyüklükteki deprem merkez üsse 324 kilometre uzaklıktaki başkent Tokyo'da bile hissedildi.

Uzmanlar, meydana gelen depremin şiddetinin 1999 Marmara Depremi'nden yaklaşık 50 katı olduğunu ifade ediyor. Depremin ardından büyüklüğü 6'nın üzerinde çok sayıda artçı şok meydana geldi. Bu depremin artçı şoklarının 7'yi bile geçebileceği ifade ediliyor.

ELEKTRİKLER KESİLDİ

Şu ana kadar haber ajansları en az 19 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Depremin ardından Japonya'da 5 nükleer tesisin faaliyetleri durduruldu. Bu nedenle yaklaşık 4 milyon kişinin şu anda elektriksiz kaldığı bildiriliyor. Bazı petrol tesislerinde de yangın çıktı.

Japonya Başbakanı, nükleer santrallerden herhangi bir sızıntı olmadığını açıkladı.

Ülkedeki toplam zararın milyarlarca dolara ulaşmasından korkuluyor.

TSUNAMİ ALARMI

ABD'nin Hawaii eyaletinde bulunan Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin ardından verdiği tsunami alarmının sahasını, Pasifik Okyanusu bölgesinin büyük bir kısmını içine alacak şekilde genişletti.

Merkez tarafından TSİ 09.30'da yayımlanan açıklamada, daha önce Japonya, Rusya, Marcus Adası ve Kuzey Marianas için geçerli olduğu duyurulan tsunami alarmı bölgesinin, Tayvan, Endonezya, Şili, Peru, Filipinler, Papua Yeni Gine, ABD'nin Hawaii eyaleti, Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Amerika'nın Pasifik Okyanusu kıyısını içine alacak şekilde genişletildiği bildirildi.

Dalgaların TSİ 13.00'te Endonezya'ya ulaşmasının beklendiği belirtildi.

TAHLİYE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Tsunami alarmının ardından bazı ülkelerde tahliye çalışmaları yapılmaya başlandı. Rusya, Kulin ve Sakhalin adalarından yaklaşık 11 bin kişiyi tahliye edeceğini açıkladı. Tayvan ve Hawaii'de de ada sakinleri tahliye edilmeye başlandı.

Diğer yandan Birleşmiş Milletler’den yapılan açıklamada, 30 uluslararası arama ve kurtarma ekibinin Japonya’ya yardım etmeye hazır olduğu belirtildi.

ÜST ÜSTE DEPREMLER

Bu sabah tüm dünyayı dehşete düşüren depremden önce Pasifik bölgesinde üst üste sarsıntılar kaydedildi.

8.9'luk depremden önce Japonya iki günde 35 kez sallandı.

Honshu açıklarında dün 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yine Honshu açıklarında önceki gün 7.2 büyüklüğünde bir deprem kaydedilmiş ve hatta bu sarsıntı, Japonların deprem karşısındaki gösterdiği sükunetle haber olmuştu.

Dünyada bugüne kadar kaydedilen en büyük deprem Şili'de 22 Mayıs 1960 tarihinde meydana geldi. Depremin büyüklüğü 9.5 olarak ölçülmüştü.

Hürriyet + Beyazgazete

Eklenme tarihi: 11.03.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BOYBEYİ Denizcili..
 MARVEL Uluslarara..
 BATUM Denizcilik ..
 DOĞRU Denizcilik
 MİRAGE Hotel
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 FIRST GROUP Inter..
 LİDER Gemi işletm..
 ARZU YATCILIK TUR..
 APEKS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim