Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Marmaris'e Denizden Turist yağacak
Marmaris Liman İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından 2001 yılında özelleştirme kapsamında, 14 milyon 900 bin dolar bedelle 49 yıllığına kiralanan Marmaris Limanı, Nisan ayında 13 bin yolcuyu karşılayacak.

2010’DA REKOR YOLCU GELDİ

Dünyanın dev tur operatörü İngiliz Thomson firmasının analiman olarak kullanmaya başladığı Marmaris Limanı 2010‘da rekor sayıda turist ağırladı. Limana yanaşan Kruvaziyer sayısı, 2010‘da 2009 yılına oranla yüzde 18 artarak 74‘ten 87‘ye, bunlarla gelen turist sayısı ise yüzde 26‘lık artışla 83 bin 203‘ten 109 bin 667‘ye ulaşmıştı.

MAVİ MARMARA KRİZİ ETKİLEDİ

Şirketin Genel Müdürü Şükrü Tugay, ulaşılan turist sayısının rekor olduğunu söyledi. Şükrü Tugay, "Daha önceki rekorumuz 2008 yılına ait. O sene 93 gemiyle 99 bin turist limanımıza gelmişti. Thomson bizi ana liman seçtiği için 2010‘a çok umutlu başlamıştık. Gemi sayısında da rekor yaşanacağını umuyor, 110 gemiyle 130 bin turist hedefliyorduk. Ancak, Mavi Marmara krizi nedeniyle İsrail gemileri, Marmaris‘e yapmayı hedefledikleri 40 seferi iptal edince hedefimize ulaşamasak da turist sayısında rekoru yakaladık” dedi.

REKOR ÜSTÜNE REKOR BEKLENTİSİ

Dünya üzerindeki dev yolcu gemilerinin sayısının her geçen yıl artmakta olduğunu, kruvaziyer turizminin de sürekli büyüdüğünü kaydeden Şükrü Tugay, 2011‘in çok daha iyi geçeceğini belirterek, “Bir yandan gemi sayısı artarken, bir yandan da bunların kapasitesi, yatak sayısı artıyor. Gemileri doldurmak zorlaşınca fiyatlar iniyor, daha alt gelir seviyesindeki insanlar da seyahat şansı yakalıyor. Akdeniz, Ege, Marmara ve Karadeniz güzergâhında seyreden her geminin uğrayabileceği noktada olmamız, Marmaris‘in coğrafi konumu, limanımızın bu büyüyen sektörden daha fazla fayda sağlama şansını artırıyor. İsrail ile ülkemiz arasındaki gerginliğin yumuşama olasılığını da göz önüne alırsak, 2011 bizim için çok daha iyi bir yıl olabilir. Hem gelen gemi, hem de turist sayısında yeni rekorlar yaşanabilir” dedi.

YENİ PAZARLAR 50 BİN YOLCU KAZANDIRDI

Ege Bölgesinde İzmir ve Kuşadası gibi sahil kentlerine yıllardın gelen Kruvaziyer gemiler, 2001 yılından sonra limanın özelleştirilmesinin ardından büyük rağbet gördü. 2010 yılını yolcu sayısı bakımından rekor bir sayıyla kapatan Marmaris Limanı, 2011 yılında bir önceki yılın 109 bin yolcu sayısını arttırmayı hedefliyor. 14-17 Mart 2011 tarihleri arasında Miami’de gerçekleşen, dünyanın en büyük ve etkili kruvaziyer turizm fuarı olan ‘Cruise Shipping Miami’e katılan Marmaris Liman İşletmeleri, burada yaptıkları görüşmelerin çok verimli geçtiğini Amerikan Azamara ve Celebrity Cruises, İspanyol Ibero Cruises gibi çok büyük kruvaziyer firmalarının gemilerinin 2011 yılı rotalarına ilk defa Marmaris Limanı’na dahil ettiklerini açıkladılar.

Marmaris’e gelen Fransız Kruvaziyer gemilerinin sayısında da Companie du Ponant firmasının seferleri sayesinde artış gözlendi. Bununla beraber, Avrupa’nın en büyük Kruvaziyer firması Costa Cruises filosundaki Costa Mediterranea ve Costa Pacifica gemileri de seferlerini Mısır limanları yerine Marmaris Limanı’na çevirdi. İptal olan Mısır seferlerinin rakip ülke limanlarına gitmemesi için bu gemilere özel ücret politikası izleyen Marmaris Liman İşletmeleri, bu sayede Marmaris’e gelen yabancı ziyaretçi sayısında 50 bin kişi artış sağladı.

NİSAN’DA 6 GEMİ, 13 BİN YOLCU GELİYOR

Marmaris limanına Nisan ayında toplam 6 gemi ve 13 bin 362 yolcu gelecek. 3 Nisan Pazar günü 3 bin 900 yolcu ile MSC Splendida gemisi ile başlayacak yabancı turist kafilesini 11 Nisan’da Costa Pacıfıca 3 bin 780 yolcu, 22 Nisan’da yine Costa Pacıfıca 3 bin 780 yolcu ve aynı gün Grand Mıstral gemisi Bin 600 yolcu, 27 Nisan’da Aıda Aura gemisi Bin 582 yolcu ve nisan ayının son gemisi de 28 Nisan’da Aıda Dıva gemisiyle 2 bin 500 yolcu gelecek.


Kaynak: Dikkathaber
Eklenme tarihi: 23.03.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MED MARİNE Kılavu..
 MELİH Denizcilik
 ALEV Deniz Taşıma..
 HORİZON LTD.
 ADRASAN Denizcili..
 KAPTANOĞLU Denizc..
 ATASOY Grup Deniz..
 DENSAN Denizcilik
 CoShip
 ÇANAKKALE Ayna De..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim