Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Happy Cruises’den İzmir’e Tam Not
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın, Miami Seatrade Kruvaziyer Kongre ve Fuarı’nda görüşerek İzmir’e davet ettiği Happy Cruises Genel Müdürü Miguel Munir ve Happy Cruises Alım Müdürü Bienvenido Martinez Echeverria, İzmir’e gelerek incelemelerde bulundu.

Miami Fuarı’nda İzmir’e 10 sefer müjdesi veren Happy Cruises Genel Müdürü Miguel Munir ve Happy Cruises Alım Müdürü Bienvenido Martinez Echeverria, İzmir’e tam not verdi. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile yaptıkları görüme sonucunda, 2011 yılı Haziran ayı içinde İzmir’i programlarına aldıklarını belirten Munir, kentin olanaklarından memnun kaldıklarını ifade ederek, İspanyol yolcu taşıyan 800 kişilik gemisinin 10 seferini İzmir’e düzenleme kararı aldıklarını açıkladı. Happy Cruises’ın seferleriyle birlikte İzmir Alsancak Limanı’na gelecek sefer sayısı 300’e, kruvaziyer yolcu sayısı ise 622.112’ye yükseldi.

İZMİR GÜZEL BİR KENT

İzmir’e 20 sene önce geldiğini ve kenti oldukça değişmiş bulduğunu söyleyen Happy Cruises Genel Müdürü Miguel Munir, “Türkiye her geçen gün bir başka görünüyor gözüme. Her geldiğinizde daha gelişmiş daha güzel buluyorsunuz” dedi. İzmir Limanı’nı gayet düzenli bulduğunu ifade eden Munir, “ Liman içinde dükkan ve alışveriş olanaklarının bulunması çok güzel. İzmir’in, kruvaziyer turizminde kısa sürede sağladığı başarıyı dikkatle takip ediyoruz” dedi. Limandan sonra Kordon ve Alsancak’ta gezen Munir, İzmir’in çok güzel bir kent olduğunu ifade etti.

KENTİMİZ KRUVAZİYER TURİZMİNDE İLGİ ODAĞI HALİNE GELDİ

İzmir’in kruvaziyer şirketlerinin ilgi odağı haline geldiğini ifade eden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yeni destinasyonların tartışıldığı kongre ve fuarlarda yaptıkları temaslarda bu ilginin somut gelişmelere dönüştüğünü ifade ederek; “Miami’de katılımcı firmalara gemilerinizin rotasını İzmir’e çevirin. ‘Güzel İzmir sizi bekliyor’ dedik. Amacımız İzmir’i tanıtırken yeni gemilerin, yeni şirketlerin İzmir’e sefer yapmasını sağlamaktı. Bay Munir ile yapılan görüşme esnasında 10 yeni gemiyi de İzmir’e bağladık. Kısa bir süre içerisinde İzmir’e gelerek incelemelerde bulundular ve son derece olumlu izlenimlerle kendimizden ayrıldılar. Önümüzdeki süreçte de, kruvaziyer firmalarının İzmir’e olan ilgisinin artarak devam edeceğine inanıyoruz. Bunu sağlamak için, yeni destinasyonların tartışıldığı uluslararası kruvaziyer kongre ve fuarlara katılarak İzmir’i tanıtmaya ve firmalarla görüşmeye devam edeceğiz” dedi. Happy Cruises’ın seferleriyle birlikte İzmir Alsancak Limanı’na gelecek sefer sayısı sayısının 300’e, kruvaziyer yolcu sayısının ise 622.112’ye yükseldiğine dikkat çeken Demirtaş, “Gelecek yıl 1 milyon yolcuya ulaşmayı hedefliyoruz. Kruvaziyer turizmi ile ilgili kentimiz ve ülkemizin olanakları geniş, bu sektörden en uygun şekilde yararlanmalıyız. İstediğimiz noktaya ulaşabilmemiz için bir an önce limanın ihale sürecine geçmesini bekliyoruz" dedi.

HER YIL ARTAN TURİST SAYISI

Yıllara göre İzmir'e gelen Kruvaziyer gemileri veyolcu sayıları şöyle,
2003 yılında 5 gemi ile 3 bin 271 yolcu,
2004 yılında 32 gemi ile 77 bin yolcu,
2005'te 26 gemi ile 58 bin 42 yolcu,
2006'da 94 gemi ile 183bin 194 yolcu,
2007'de 122 gemi ile 288 bin 17yolcu,
2008'de 128 gemi ile 321 bin 279 yolcu,
2009'da 127 gemi ile 309 bin 603 yolcu,
2010'da 141 gemi ile 355 bin 899 yolcu,

2011'de ise şu ana kadar 26 gemi ile 66 bin 805 yolcu olmak üzere 2003-2011 yılları arasında toplam 701 gemi ile 1 milyon 663 bin 114 turist İzmir'e geldi.


Kaynak: Haberciniz.biz
Eklenme tarihi: 15.04.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NAKLET Ticaret Lt..
 ONUR Deniz Nakliy..
 ÜÇEL Denizcilik A..
 VATAN PLASTİK San..
 INTERGLOBAL Deniz..
 ABC SHIPSTORE D..
 AFRICA MARINE COM..
 ÖZSAY Deniz nakli..
 AYGÜN Denizcilik ..
 YAĞMUR Deniz Tasi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim