Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
'Mirach' Gemisinin Personeli 45 gündür esir (VİDEO)
Hindistan' dan Pakistan' a giderken karaya oturan bir Türk şirketine ait Mirach gemisi, kısa bir süre sonra battı. Mürettabat kurtarıldı ama 1 ayı aşkın süredir gözaltında. Gemi personeli, binlerce km. uzakta acil yardım bekliyor.






Hindistan’ın Visakhapatnam Limanı’ndan yüklenen 25 bin 842 ton demir cevheriyle 29 Mart 2011’de Pakistan’ın Karaçi şehrine doğru yola çıkan Türk şirketi Mira Denizcilik’e ait “Mirach” adlı kuru yük gemisi kısa süre sonra karaya oturdu. Hollanda ve Singapur’dan gelen kurtarma ekiplerinin müdahalelerine rağmen geminin baş tarafı 6 gün içinde battı. Mürettebat balıkçılar tarafından tahliye edildi. Geminin üçüncü kaptanı olan Yahya Asmalı’nın (28) babası Resul Asmalı, personelin 4 Nisan’dan beri Hindistan polisi tarafından alıkonulduğunu söyledi.

Beni rahatsız etmeyin

E-postayla ailesine ulaşarak yardım isteyen Yahya Asmalı, “Polis nezaretinde Hindistan’ın güney ucundaki Nagercoil şehrinde zorla tutulmaktayız. Burada tüm personel kötü şartlar altında yaşam mücadelesi vermekteyiz. Yediğimiz yemeklerden sürekli rahatsız oluyoruz. Polisler ve müfettişler ‘bugün yarın karar verilecek gideceksiniz’ diyorlar fakat halen tutukluyuz. Hindistan Konsolosu Mustafa Bey ‘Beni aramayın ve rahatsız etmeyin’ diyor. Defalarca Hindistan’daki Yeni Delhi Konsolosluğu’nun aramasına rağmen bizlerle ilgilenilmemektedir. Yardımınıza ihtiyacımız var. Eğer suçumuz varsa Türkiye’deki mahkemelerde hesap vermeye ve yargılanmaya hazırız” diye yazdı.

‘Sabredin’ mesajı

Gemi personelinden İsmail Alan, 21 Nisan’da Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) e-postayla başvururak yardım istedi. Dışişleri Bakanlığı’ndan Alan’a verilen cevapta, “Durumunuz Mumbai Başkonsolosluğu’nca yakinen takip edilmektedir. Soruşturma sonucu beklenmektedir. Batan bir gemi hakkındaki soruşturma yapılması halinde bu durum normaldir. Biraz sabır göstermeniz düşünülmektedir” denildi. Gemi mürettebatından 10 Gürcü personel ise ülkelerinin Dışişleri Bakanlığı’nın yoğun girişimleri sonucu önceki gün serbest bırakıldı. Gelişmeyi dün telefonla ailesine bildiren Yahya Asmalı, “Gürcistan basını da buraya geldi. Hepsi ülkesine döndüler. Türk makamları da bizi kurtarsın” diye konuştu.

Kaynak: Beyazgazete
Eklenme tarihi: 16.05.2011




Share |




YORUMLARINIZ



Halen daha hindisdistanda tutukluyuz,bizim için hint hükümeti 25milyon USD istiyormuş. Kimsede bu parayı vermiyeceğini zannnediyorum. Burda verdiğimiz yaşam mücadelesinden bahsetmiyeceğim. Personelimizin içinde 8 tane gürcü vatandaşı vardı. 4.5 milyonluk nüfüsa sahip, türkiyeye göre küçük olan Gürcistan; gürcü vatandandaşlarını sahip çıkarak personelin pasaportlarını ilgili makamlardan teslim alıp, gürcü personeline her türlü yardımcı olan ve türk personeli olan bizlerede bir ihtiyacınız var mı diye soran, Gürcü hükümetine şükranlarımızı sunarak kendi ülkem adına utanç duyuyorum. Ne kadar acıdırki; Burada 15 türk personeli varken; Türk hükümetinin diş işlerinde ne kadar yetersiz olduğunu vatandaşına sahip çıkmadığını ve Gürcüsitan diş işlerinde bizden kat bi kat güçlü olduğunu gördüm. Hindistan türk konsolosudaki Mustafa isimli şahış,birkaç görüşmeden sonra, bir daha beni arama dedi. Daha sonra telefonunu kapadı.Tüm personelin aramasına rağmen kendisine ulaşılamadı. Büyük elçikde İrfan isimli şahışla görüşüp, sorunu yetkililere ileteceğini soyledi. Bir daha bizimle görüşmedi. Sonrasında ise Konsolosluk sekretaryası; "Bizim yapabiliceğimiz bir şey yok, torpiliniz varsa diş işleriyle bağlantı kurun" dedi. Allah hiçbir denizci arkadaşımızı hint konsolusun eline muhtac etmesin. Bir türk olarak ülkemin vatandaşına sahip çıkmayarak, diş işlerinde ki yetersizliğinden dolayı utaç duyuyorum. Ne zaman yurda döneceğimizde meçhul. Sevenlerime ve denizci dostalarıma selamlar selametle.

Yazan: Yalçın Börekçi - 10.06.2011 14:29:26



Marvel Denizliğe bağlı Pina Şirketi. Gemi: Panama bayraklı Sahipleri: Türk Sigortası : Hollanda Kaza yeri: Hindistan PİNA ŞİRKETİNDEN HİÇ BİR YETKİLİ ORTADA YOK. BU İNSANLAR KRİZİ YÖNETECEKLERİNE DAHA ÇOK KİRİZ ORTAYA ÇIKARTIYORLAR. DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞI UYUYOR. BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ SIRADAN CÜMLELER İLE OLAYI GEÇİŞTİRİYOR. BU DURUMU YAZILI BELGELER İLE TALEP ETTİĞİMİZ AŞAĞIDAKİ KURUMLAR NE İŞ YAPIYOR. DURUM DÜŞÜNMEK LAZIM. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, ULAŞTIRMA BAKANLIĞI, DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI, DENİZ YOLU TAŞIMACILIĞI DAİRE BAŞK, DENİZCİLİK VE HAVACILIK GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI (DHGY), KONSOLOSLUK İŞLERİ GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞI(KOGY), KONSOLOSLUK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI (KOKD-II)
Yazan: personel aileleri - 21.05.2011 13:09:03



Birincisi Felaket, İkincisi Rezalet!... Öncelikle Kazazede Meslektaşlarıma Geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim.Tez günde bürokratik işlemlerin sonuçlanması ve sağlık sıhhatle bir an önce Ülkelerine,Ailelerine sevdiklerine kavuşmalarını dilerim. Tek düşünceleri ailelerini refah içerisinde yaşatabilmek için her türlü zorluğa katlanan Denizci kardeşlerimiz birinci darbeyi gemilerinin batmasıyla yaşıyorlar ki ne acıdır.Tamam burunları kanamadan kurtarılıyorlar,sevindiricidir.Gel gör ki ikinci darbe acılarında acısıdır. Bir Ülke dünyanın öbür ucunda kaza geçirip mağdur olmuş Vatandaşına sahip çıkmıyor, bu acılarında acısıdır.İnanıyorum ki (İnanmak istiyorum) Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri bir an önce Meslektaşlarımızın mağduriyetini çözüme kavuşturur da tez elden çekmiş oldukları bu sıkıntılardan kurtulup sevdiklerine kavuşurlar.Allah yardımcıları olsun.
Yazan: Erol ÇELİK - 20.05.2011 10:52:13



Maalesef üzüntü vericidirki,konsolosluklarımız sanki başka işleri çok yoğun,bu tür işlerden oldukça uzak durma çabasında.''Durumu dışişlerine ilettik,gerekli makam ve kişiler nezdinde harekete geçtiler'' yanıtı dışında herhangibir işlem yapmamaktalar.Bu temsilciliklerin maaşlarını sanki birbaşka devlet ödüyor.Kokteyl ve tanıtım faaliyetlerine gösterdikleri çabanın bir kısmını da bu tür işlere ayırsalar iyi olacak.Unutmamak gerekir,bu ülkeye giren dövizin önemli bir bölümü deniz ticareti yoluyla girmektedir.Gelişmekte olan ülkelerin zenginlik derecesi de döviz ve altın rezervleri ile ölçüldüğüne göre bu sektöre gereken önemin verilmesi zamanı gelmiş ve hatta geçmektedir.Hayırlı ve sağlıklı günler dileğimle.Uykpt/Yaşar DERİN
Yazan: Yaşar DERİN - 17.05.2011 13:22:50



yalcın carkcım allah kolaylık versın.düştüğünüz bu durumdan bı an once kurtulursunuz ınsallah allah sabır versın.denızcılığın geldığı son nokta yardım yok ılgı yok bu ınsanlar ne yapsın orda yazık ya ilgili makamlar bıraz daha alaka lutfen...
Yazan: emrah gencol - 17.05.2011 11:59:02



Denize yeni çıkacaklar için bilinmesi gereken bir durum tecelli ediyor.Büyük ülke olmak vatandaşının burnu dünyanın neresinde kanarsa yetişip derman olmaktan geçer...Gürcistan büyük devlet olma yolunda ilerlemiş.Darısı kazazede denizci arkadaşlarımıza demekten başka yapabileceğimiz ne var bilemiyorum.Vatanından binlerce mil uzakta ve yardım edebilecek mercilerin yetersizliği, yada umursamazlığı.Kendimi bir an onların yerine koydumda, durum gerçekten korkunç ve vahim.Allah yardımcıları olsun
Yazan: Davut Özgür - 16.05.2011 23:24:14




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GEDİZ Denizcilik
 NAKLET Ticaret Lt..
 CANAS Petrol ve G..
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 ECE Gemi İnşaa
 ERDOĞDU Denizcili..
 ERDOĞAN Shipping
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 BYZAS Turizm
 SOYLU Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim