Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
İsrail donanması: Mavi Marmara’dan ders aldık
İsrail Radyosu’nda dün, İsrail donanma güçlerinin, Haziran’ın üçüncü haftasında yola çıkması beklenen Gazze filosu için hazırlık yaptığını bildirdi.

Radyonun haberinde donanma güçlerinin 9 Türk'ün öldürüldüğü kanlı Mavi Marmara baskınından çıkarılan dersleri değerlendirmekte olduğu ifade edildi.

Haaretz gazetesi ise İsrail donanmasının, ikinci filoyu “engellemeye hazırlandığı”nı belirterek bu amaçla gerçekleştirilen tatbikatlara dikkat çekti. Gazete donanmanın “isyan kontrolüne yönelik önlemlere odaklandığı”nı ifade ederken Başbakan Binyamin Netanyahu’nun, filonun “diplomatik yollardan” önlenmesini tercih ettiği açıklamasına vurgu yaptı.

Gazetede, “İsrail, filoyu önlemek için diplomatik girişimi tercih ettiğini söylerken Netanyahu’nun, gerekirse donanmanın emirlerine itaat etmeyenlere kalkanlara güç kullanılacağını söylediği” ifade edildi.

Haberde, “İsrail donanması, filoya katılmayı planlayan çok sayıda (15) geminin takviye gerektireceği varsayımıyla gemilere el koyma tatbikatları yaptı ve yedek muharip personelini harekete geçirdi. Hazırlıkları, büyük ölçüde açık iletişim ve internet sitelerine dayalı istihbarat gözetimi de içeriyor. Donanma, güce sadece son çare olarak başvuracaklarını söyleyerek bu defa isyan kontrolü önlemlerine odaklanıyor” denildi.

Haaretz, İsrailli savunma kaynaklarının, filoyu iptal edecek bir anlaşmanın dışında “gemilere ve protestoculara güçle el koymanın alternatifinin bulunmadığı”nı söylediklerine de işaret etti.

Öte yandan Jerusalem Post’un haberine göre Pazar gecesi İsrail’in Kanal 2 televizyonuna konuşan İHH Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, yeni filoda 15 kadar gemi ve 1500 yolcu olacağını belirtti.

Oruç, İsrailli yetkililere diledikleri uluslararası kurum aracılığıyla filodaki gemiler ve yolcular hakkında inceleme yapma çağrısı yaptı.

Hürriyet

Eklenme tarihi: 01.06.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TUAN Denizcilik
 KINAY Denizcilik
 MAKSİMUM Denizcil..
 İMAMOĞULLARI deni..
 MMMARİNE denizcil..
 AFRICA MARINE COM..
 INKA Crew Managem..
 LCM ROTA
 IMB Shipping and ..
 TUR YAT SAN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim