Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Mavi Marmara Gazze'ye gitmiyor
İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilileri, Mavi Marmara gemisinin teknik sebeplerden dolayı, Gazze'ye yola çıkacak ikinci konvoyda yer almayacağını açıkladı.

İHH Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Feiler, Uluslararası Özgürlük Filosu 2 Koalisyonu'nu, insan hakları savunucularının oluşturduğunu söyledi. Dror Feiler, "Sadece Müslümanları değil, Hıristiyan, Yahudi, Hindu, her kesimi ilgilendiren bir konudur.

Bu, dünya vatandaşlarının birliğidir. Rotamız Gazze'dir, her türlü şiddete karşıyız. Amacımız tam olarak ve sürekli olarak Gazze'ye uygulanan gayri hukuki ambargonun kalkması ve Filistin halkına özgürlüktür. 20 ülkede yapılan kampanyalar neticesinde 10 gemi, Özgürlük Filosu 2 çatısı altında İsrail tarafından Gazze'ye uygulanan ambargoyu kırmak için yola çıkmaya hazırlanıyor.

Teknik bir takım sebeplerden dolayı Türkiye'den Mavi Marmara'nın katılması mümkün olmasa da, İHH bu filonun bir parçasıdır. Mavi Marmara'nın katılmayacak olması, İsrail'in öteden beri ileri sürdüğü filonun sadece Türk ve İslamcıların projesi olduğu iddiasını da boşa çıkaracaktır. Dünya genelinde yüzlerce insan, Gazze'ye uygulanan ambargoyu kırmak için yola çıkacaktır" dedi.

Uluslararası Özgürlük Filosu 2 Koalisyonu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da ikinci filo için tüm hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Yıldırım, "Mavi Marmara hedefine ulaşmıştır. Biz İsrail'in gerçek yüzünün ortaya çıkmasını istedik. Siyonizmin yapmış olduğu zararların bilinmesini istedik. Biraz üzgün olmamız normal. Mavi Marmara o kadar zarar görmüş ki, teknik olarak yetiştirebileceğimizi düşündük ama yetiştiremedik. Pazartesi günü bir test sürüşü yapılacak. Ama her aşamada yeni bir şeyler çıkıyor. Teknik olarak yetiştiremeyeceğimizden dolayı filonun da ertelenmesine gönlümüz razı değil" dedi.

Mavi Marmara gemisinin tamir edileceğini belirten Bülent Yıldırım, "Mavi Marmara tamir edildiği zaman bugün yarın öbür gün yine yola çıkacak. Bu konvoylar, bu filolar bitmeyecek. Bir gün bütün dünya Gazze'nin kapılarında tekrar görecek. Aslında biz değil teknik şartlar dünyaya bir şans verdi. Bu şansı bütün dünya liderleri iyi kullansın. Bu ambargo kalkmadığı sürece Mavi Marmara tamiri yaptıktan sonra yola çıkacaktır. Biz açık denizde vurulduğumuzu unutmadık. 9 şehidimizi unutmadık. Dünya liderleri bunu cezalandırmalı. Filoya tekrar dokunulursa yine sokaklar, yine konsolosluk önleri bu filonun yandaşları ile dolacak" diye konuştu.

Yıldırım, "İsrail'le yeni bir sayfa açılacak mı?" sorusuna, "Buna şehit aileleri karar verecek. Ayrıca İsrail Gazze'den, Filistin'den ambargoyu kaldırdıktan sonra yeni sayfa görüşülür. Yeni bir sayfa açılır mı, açılmaz mı o zaman belli olur" yanıtını verdi.

"Mavi Marmara'ya ilişkin Türk hükümetinin bir engellemesi var mı?" sorusu üzerine Bülent Yıldırım, şunları söyledi:

"Bu tamamen teknik şartlardan dolayı ortaya çıkan bir sorun. Tarih ertelenebilseydi Mavi Marmara gemisi de filoya katılacaktı. Birinci saldırıda gemiye fazla zarar verdikleri için yeni sorunlar çıkıyor. Bu yüzden katılamıyor. Hükümetin ve devletin engellemesi değildir, tamamen teknik çalışmaların tamamlanmamasından kaynaklanmaktadır. Yoksa, hükümetin veya devletin bizden böyle bir isteği veya telkini yoktur. Yaklaşık 500 bin kişi Gazze'ye gitmek için bize başvurmuştu. Biz İHH olarak ancak
arkadaşlarımızın bir kısmını Avrupa üzerinden göndereceğiz. Dünya liderleri bu şansı iyi değerlendirsinler. Artık kimse bu organizasyonun Türk İslam organizasyonu olduğunu düşünmesin. Özellikle ABD'nin Filistin üzerindeki ambargonun kaldırılması için yoğun çaba sarf etmesi gerekiyor."

Sabah

Eklenme tarihi: 17.06.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜRDENİZ Deniz na..
 ELİT Denizcilik S..
 DOGANATA Denizcil..
 TUNCMETE Denizcil..
 TEMEL Denizcilik ..
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 EMEK MARIN Ltd. S..
 YILTUR Denizcilik
 OF Shipping
 FENWICK MARITIME
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim