Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye Denizcilik Federasyon'u kuruldu
Türkiye’de denizcilik sektöründe birlik ve beraberlik oluşturarak, üç yanı deniz olan ülkenin potansiyelini artırmayı hedefleyen denizcilik dernekleri bir araya gelerek Denizcilik Federasyonu’nu kurdu. Denizcilik Federasyonu Başkanlığına getirilen Selçuk Şenkal “Amacımız bugüne kadar geri planda kalan denizcilik sektörünü ülkemizde ve dünyada hakettiği yere taşımaktır" dedi.

FEDERASYON BAŞKANI SELÇUK ŞENKAL OLDU

Denizcilik sektörünün öncü sivil toplum örgütlerinin ortak katılımlarıyla kurulan “Denizcilik Federasyonu’nun Kabataş’taki merkez ofisinde yapılan ilk toplantıda yönetim kurulu başkanlığına Mühendis Selçuk Şenkal getirildi.

Denizcilik Federasyonu’nun yönetim kurulunda diğer görevler şöyle oluştu:

Başkan yardımcılıkları Mühendis M.Bülend Temur ve Kaptan Cengiz Karabüber, genel sekreter Mühendis Ahmet Hamza, muhasip üye Kaptan Baybora Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri Mühendis Feramuz Aşkın, Kaptan Zafer Geyik, Kaptan Mete Koçer ve Kaptan İbrahim Yıldırım.

GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURAN DERNEKLER

Denizcilik camiasında birlik ve beraberlik kurarak güç birliği oluşturmak hedefini benimseyen İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Derneği (DEFAMED), Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği (TURKAPDER), Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği (TUKIDER), Deniz Otobüsleri Kaptan ve Baş Mühendisleri Derneği (İDOKABAD), Deniz Trafik Operatörleri Derneği (DTOD) yöneticileri toplantılar yaptılar. Toplantıda alınan karara göre federasyon çatısının ülkemizde birlik oluşturacağı,Türk denizciliğine uluslararası camiada güç katacağı belirtilerek federasyon kurulmasına karar verildi.

TANITIM YAPILDI

Denizcilik Federasyonu’nun kuruluşu bir toplantı ile ilk kez duyuruldu. Denizyıldızı Rest Cafe’de yapılan tanıtımda Denizcilik Federasyonu’nun kuruluşunu anlatan Başkan Yardımcısı Mühendis Bülend Temur daha sonra yönetime seçilenleri tanıttı. Böylece denizcilik sektörünü temsil eden kuruluşlar arasındaki uyum ve güç birliği gösterildi.
Denizcilik Federasyonu’nun kuruluşunda tarihi görevi yerine getiren kurucu sivil toplum örgütlerinin girişimi üzerine birçok derneğin daha federasyona katılacağı bildirildi.

DÜNYA DENİZCİLİĞİNDEN PAYIMIZI ALACAĞIZ

Denizcilik Federasyonu Başkanı Selçuk Şenkal “Amacımız bugüne kadar geri planda kalan denizcilik sektörünü ülkemizde ve dünyada hakettiği yere taşımaktır. Üç yanı denizlerle çevrili olan ülkemizde bu sektörün daha ileriye gitmesini arzuluyoruz. Özellikle gemi taşımacılığı ve kruvaziyer turizmindeki gelişmelerden ülkemizin daha fazla pay alması gerekmektedir. Bu hedef ancak denizcilik sektörünün birlik ve beraberliği ile sağlanabilir. Önümüzdeki günlerde ilk genel kurulumuzu yaptıktan sonra programımızı açıklayacağız. Sektörümüzdeki tüm dernekleri bu çatı altında buluşmaya davet ediyoruz”

Eklenme tarihi: 21.06.2011




Share |




YORUMLARINIZ



yıllardır piyasadan yetişme kaptanların ehliyetleriyle haysiyetleriyle ve ailelerini rezil eden kuruluşlar mı denizcilik federasyonunu oluştururlar aynı tas aynı hamam körler şaşılar birbirini aırlar yeterbe kardeşim Türk denizciliğini yıllardır bu kişiler geri bıraktı şimdi mi ileri getiricekler ömrümüzü yediler 50 yaşına geldim bir evim bile yok anlıyan anlar.

Yazan: BAYRAM ALİ KİREN - 22.06.2011 13:06:29




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATLAS Gözetim ve ..
 ADAMARİN Tur. Taş..
 ARTI Gemi Kiralam..
 C-M Denizcilik
 A1 Denizcilik
 K-S Denizcilik Lt..
 GÜRMAR Denizcilik..
 EMSAN Denizcilik ..
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
 TGS Shipping Serv..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim