Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Genel Kurmay: ''Askeri okullarda MEB müfredatı uygulanmaktadır''
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada son günlerde çeşitli basın yayın organlarında "TSK’da verilen eğitimin demokratikleşmesi, değişmesi, çağa uygun hale gelmesi" konusunda haberlerin yer aldığını belirtti.

TSK’nın ortaöğretim kurumları olan Askeri Liselerde, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)na bağlı Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Liselerine, Bando Astsubay Hazırlama Okulunda ise MEB’e bağlı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ne denk eğitim verildiğini kaydeden Genelkurmay şöyle dedi: "TSK ortaöğretim okullarında uygulanan ders çizelgeleri, kuvvetlerin yapısına uygun seçmeli dersler dahil edilerek (Gemicilik, Astronomi ve Uzay Bilimi (Deniz Lisesi), Temel Değerler, Havacılığa Giriş (Işıklar Askeri Hava Lisesi)) MEB tarafından onaylandıktan sonra uygulanmaktadır. Bu kapsamda MEB tarafından onaylanan ders çizelgesi haricinde herhangi bir ders okutulmamaktadır.

TSK Yüksek Öğrenim Kurumları olan Harp Okullarının ders çizelgeleri YÖK Kanunu ile TSK’nın ihtiyacına göre düzenlenmiştir. Harp Okullarında; Kara Harb Okulu’nda Sistem Mühendisliği bölümü, Deniz Harb Okulu’nda Endüstri Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Gemi İnşa Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Hava Harb Okulu’nda Havacılık Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği bölümleri mevcuttur ve lisans seviyesinde eğitim verilmektedir.

Öğrencilerin denklik alabilmesi için YÖK tarafından belirlenen bu bölümlere özgü dersleri alma zorunluluğu vardır. Harp Okullarında ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarında YÖK paralelindeki mesleki ve bilimsel derslere ilave olarak askeri eğitimin gereği olan dersler de verilmekte ve eğitim-öğretim dönemi içinde derslerden sonra ve yaz mevsiminde askeri eğitimler planlanıp icra edilmektedir."

ZATEN MEB MÜFREDATI UYGULANIYOR

Genelkurmay Başkanlığı sonuç olarak, "TSK Ortaöğretim kurumları tamamen MEB’lığı ders çizelgelerine bağlıdır" derken, yüksek öğrenim kurumlarının ders çizelgelerinin ise YÖK ve askeri ihtiyaçlar dikkate alınarak hazırlandığını bildirdi.

Milliyet

Eklenme tarihi: 17.09.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 K-S Denizcilik Lt..
 ALMEYDA
 AZAK Denizcilik
 ATLANTİS Deniz Na..
 KANLAR Denizcilik
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 BARİKA Denizcilik..
 ÖZPINAR Denizcili..
 AFRICA MARINE COM..
 EFYA Denizcilik N..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim