Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Güney Afrika'daki Gemi Mezarlığına Antalyalı Şirket Talip
Antalya merkezli Vardakosta Denizcilik şirketi, dünyanın en büyük gemi mezarlığı olarak bilinen Güney Afrika deniz şeridindeki batık gemilerin çıkarılmasına talip oldu.

Şirketin Genel Müdürü Bekir İnanç Kendiroğlu, gemi batıklarından 25 milyon Euro gelir hedeflediklerini söyledi.

Avrupa'da eskiyen gemileri hurdaya ayırmak maliyetli olduğu için masraftan kaçmak ve prosedürlerle uğraşmak istemeyen Avrupalı balıkçı ve yük gemisi şirketleri, ekonomik ömrünü tamamlayan gemileri Güney Afrika'ya götürüp denizde başı boş bırakıyor. Kuvvetli gel git olayının görüldüğü bölgeye terk edilen gemiler, kısa sürede batıyor, kimisi ıssız adalarda karaya vuruyor. Güney Afrika açıklarında 400'e yakın terk edilmiş gemi enkazı bulunuyor. Avrupa Birliği, Güney Afrika kıyılarını temizleyip turizme açmak amacıyla batık gemilerin temizlenmesi için proje hazırladı. Fon oluşturan AB, önümüzdeki haftalarda gemi enkazlarını kaldırmaya aday şirketler arasında ihale yapacak.

Güney Afrika kıyılarında 400'e yakın terk edilmiş batık gemi enkazı bulunduğunu belirten Antalya merkezli Vardakosta Denizcilik Ltd. Şti. Genel Müdürü Bekir İnanç Kendiroğlu, batık gemilerin çıkarılmasına talip olduklarını söyledi. Kendiroğlu, "Şirketimiz Türkiye kıyılarında da bir çok batığı çıkardı. AB ve proje içinde bulunan Güney Afrika ülkeleri yetkilileri ile temasa geçerek buradaki batık gemilerin temizlenmesine talip olduk" dedi.

Kendiroğlu, batıkları hiçbir ücret almadan hurda karşılığında çıkarmayı teklif ettiklerini kaydetti. Kendiroğlu, "Güney Afrika denizleri tehlikeli olduğu için bizim dışımızda bu operasyona talip olan başka şirket yok. Çalışmalara bu ay içinde başlamayı planlıyoruz. Ekim ayında Güney Afrika'ya giderek 15 gün süresince ön çalışma yapacağız. İhaleyi alırsak, buradaki gemi enkazlarını kaldırarak kıyı şeridini temizleyeceğiz. Hem de ekonomik gelir elde edeceğiz. Hurdaya çıkmış gemileri parçalayarak 15 ile 20 bin tonluk parçalar halinde Türkiye'ye getirmeyi planladık" diye konuştu.

Sondakika.com

Eklenme tarihi: 22.09.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 APEKS Denizcilik
 EDITH Yatçılık
 LAMIA Yat İşletme..
 ATLAS GRUP Denizc..
 UZAKLAR Denizcili..
 CHEMTANKERS Shipp..
 DİZMAN Denizcilik
 ERTUĞ Nak. Taah. ..
 BAFA Su Ürünleri
 CİNER Marine Ters..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim