Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Zordaki Yunan firmalar ada ve gemilerini Türkiye’de takas yoluyla satışa çıkarıyor
Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Yunan firmalar, adalarının ardından ellerindeki milyon dolarlık lüks otel ve gemileri de Türkiye’de takas sitesi üzerinden satışa çıkarmaya başladı. Yunanistan’da armatörlük yapan ünlü iş adamı Damyen Milonays, Türkiye’deki temsilcisi Soterios Rouvas aracılığıyla www.takasdepo.com adli takas borsasında gemi, ada ve otelini satışa çıkararak karşılığında uygun mal arayışına girdi.

Türkiye’de para geçmeyen ilk takas mağazasını açan Sistem Barter’ın Genel Müdürü Orhan Besle, kurdukları www.takasdepo.com sitesinde konuttan otomotive 2 bin firmanın 7 bin kalem ürünün birebir takas edilebildiğini ve zorda olan Yunan şirketleri için Türkiye’de büyük fırsatların bulunduğunu kaydetti. 1 yıllık Ar-Ge çalışmasını ardından Türkiye’de ilk defa sıfır komisyonla online takas imkanı sunduklarını belirten Besle, “Takasdepo.com sitesinde Türkiye genelinde başlayan işlemlerin ardından ilk defa uluslararası bir takasa imza atacağız. Yunanlı firmalardan çok talep alıyoruz. Şu an Yunanistan’ın önde gelen firmalarından biri elindeki 1 milyon 470 bin dolar değerindeki yük gemisinin, 3 milyon 250 bin euro değerindeki lüks bir oteli, 3 milyon 900 bin euro değerindeki ada ve yine 400 bin dolar değerinde başka bir yük gemisini takasa çıkardı. Bu ürünlere çok büyük ilgi oluştu. Türk işadamlarıyla görüşmeler sürüyor” diye konuştu.

Türkiye’de henüz mevzuatın doğrudan alım satım yapmaya uygun olmadığını ve temsilcilere ihtiyaç olduğunu belirten Besle, “Yoğun ilgi nedeniyle biz de Yunanlı bir barter firmasıyla görüşme halindeyiz, eğer anlaşma sağlanabilirse Yunan firmaları ile Türk firmalarının da doğrudan mallarını takas etmesine imkan sağlayacağız. Avrupa ülkelerinde de partner arıyoruz. Global bir takas borsası kurmak istiyoruz” dedi. Türkiye’de ilk defa komisyon ödemeden, ‘İMKB gibi çalışan’ online takas sistemini kurduklarını söyleyen Besle, “İlk 2 haftamızda 200 daire ve 120 aracın takasını yaparak 30 milyon TL’lik işlem hacmine ulaştık. Hedefimiz yıllık 5 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşmak” dedi.

GazeteVatan

Eklenme tarihi: 03.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 ÜSTÜN Denizcilik
 TRANSAL Denizcili..
 IEC Denizcilik
 AKUADEM Ltd Sti
 URSA Denizcilik v..
 KAYIKHANE
 MARTRANS
 FERAH TUR. Sey. İ..
 EMİROĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim