Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer zirvesi İzmir'de toplanacak
İzmir Ticaret Odası (İTO) .Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın başkanlığında gerçekleştirilecek, “Türkiye'de Kruvaziyer Turizminin Dünü, Bugünü, Yarını” konulu “Kruvaziyer Zirvesi”nin 8 Ekim 2011 Cumartesi günü İzmir'de Swissotel Grand Efes'te gerçekleştirileceğini söyledi.

İTO'nun evsahipliğindeki zirveye Ulaştırma Bakanlığı bürokratları ile İzmir'in yanısıra tüm Türkiye'den liman yöneticileri, acenteler ve turizm sektörünün temsilcilerinin katılacağını belirten Demirtaş, “Sayın Bakanımız başkanlığındaki toplantıda sektörün tüm aktörleri biraraya gelerek Türkiye'nin Akdeniz'in kruvaziyer sektöründe lider olmasını konuşacağız” dedi.

Kruvaziyer turizminin dünyada büyük yükseliş içinde olduğunu ve 2010 yılında 18.8 milyon yolcunun kruvaziyer gemilerle gezdiğini belirten Demirtaş, “Dünya çapında sektörün mali büyüklüğü 120 milyar dolara ulaştı. Akdeniz 95 liman ve rıhtım ile liman sayısı bakımından dünyada 3. Sırada yer alıyor ama kruvaziyer turizmin yükselen yıldızı da Akdeniz. Çünkü Akdeniz, uygarlıkların, dinlerin, medeniyetlerin doğduğu yer. Bu yüzden en renkli ve en cazibeli destinasyonlar Akdeniz'de. Bu cazibeye kapılan turistlerin sayısı arttıkça, Akdeniz'de kruvaziyer şirketlerinin rekabeti de kızışıyor” dedi.

Bu rekabetin sektörde tüm gözleri Akdeniz'e çevirdiğini belirten ve dünyada sektörden yüzden 14 pay alan Akdeniz'in “Yeni Karayipler” olarak nitelendirildiğine dikkat çeken Demirtaş, “Yeni Karayipler'in merkezinin de çok yakında Türkiye olacağına inanıyoruz” dedi.

TÜM OYUNCULAR AYNI MASA ETRAFINDAN BULUŞUYOR

2004 yılında Türkiye genelinde sadece 912 gemi seferi ile 818.000 yolcumuz varken, 2010 yılında bu sayının 1412 gemi seferi ile 1.8 milyon yolcuya ulaştığına dikkat çeken Demirtaş, rekabetin gittikçe arttığı kruvaziyer sektöründe payı 2.5 kat artan Türkiye'yi lider yapmak istediklerini söyledi.

Aynı dönemde İzmir'in de katlanan bir büyüme ile yılda 400 bin yolcuya ulaştığını hatırlatan Demirtaş, şöyle konuştu: "Hepimizin bildiği bu büyük potansiyeli daha iyi değerlendirmek için Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın başkanlığında, Odamızın evsahipliğinde İzmir'de 'Kruvaziyer Zirvesi' düzenliyoruz. 'Dünya ve Türkiye'de Kruvaziyer Turizminin Dünü, Bugünü, Yarını' başlıklı zirveye Ulaştırma Bakanlığımızın bürokratları, Trabzon'dan İzmir'e limanlarımızın yöneticileri, acenteler, kruvaziyer şirketlerinin temsilci ve yöneticileri katılacak. Türkiye Kruvaziyer Birliği'nin kurulmasından yeni rotalar oluşturulmasına kadar herşeyi aynı masa etrafında oturan sektörün tüm oyuncuları olarak hep birlikte konuşacağız. Bu zirvenin, Türkiye'de kruvaziyer sektörünün miladı olacağına, bundan sonra büyük ivme yakalayacağımıza inanıyorum"

Demirtaş, Oda olarak sektörün gelişimi, sorunların çözümü, talepleriyle ilgili çok detaylı bir rapor hazırladıklarını, bunu da gerek Bakan Yıldırım gerekse de toplantıya katılanlarla paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

HaberX

Eklenme tarihi: 05.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENİZ-AY Denizcil..
 BURTRANS Shipping
 TRANSAL Denizcili..
 PACMAR Denizcilik..
 METEAR Deniz İşle..
 LCM ROTA Denizcil..
 STARLINE
 BEKIR SENGUL Ship..
 SAROS Dalgıçlık H..
 YAMAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim