Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Fethiye'den Gazze'ye 2 gemi daha‎
Filistin Maan Haber Ajansı'na göre, ''Tahrir'' adlı Kanada gemisi ile ''Saoirse'' adlı İrlanda gemisi bugün yola çıktı. Gemiler şu anda uluslararası sularda ve Gazze'ye doğru ilerliyor. 5 ayrı ülkeden 27 aktivist ile 30 bin dolarlık ilaç taşıyan gemilerin cuma günü Gazze'de olması bekleniyor.

Haberde, gemilerin Fethiye'den yola çıktıkları, daha önceki girişimlerin İsrail tarafından sabote edildiği için bu girişimin gizli tutulduğu belirtildi.

AA'ya konuşan Hamas Sözcülerinden Fevzi Barhum da gemilerden haberdar olduğunu ancak ayrıntılı bir bilgiye sahip bulunmadığını belirtti.

"BEYAZ SARAY'I ARAYIN"

Gazze'ye doğru yola çıkan yeni filonun organizatörleri, güvenliğin sağlanması için destekçilerinden Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığını aramalarını talep etti.

''http://ustogaza.org'' adresli sitede yer alana açıklamada göre, gemilerin şu anda uluslararası sularda olduğu belirtilerek, ''Gazze'deki sivil toplum kuruluşları, gemilerin gelmesini ve 'Gazze'ye Sevgiyle' kampanyasında toplanan binlerce Amerikalı destekçinin mektuplarının teslim edilmesini sabırsızlıkla gözlüyor'' denildi.

Destekçilere de çağrı yapılan açıklamada, ''Bu görevin başarıya ulaşması için yardımınıza ihtiyacımız var. Yola çıktığımız haberini dünyaya yayın. Dışişleri Bakanlığı ve Beyaz Saray'ı arayarak bu botların yolculuğunun güvenliğinin sağlanması ve Gazze ablukasına son verilmesi için onlardan acilen harekete geçmelerinin isteyin'' ifadesine yer verildi.

Öte yandan, İsrail Ordu Sözcüsü Avital Leibovich, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, ''İsrail Donanması, onların Gazze'ye ulaşmasını önlemek için gerekli tüm hazırlıkları tamamladı'' dedi.

İsminin verilmesini istemeyen başka bir İsrailli yetkili de Reuters'a, ''Ablukayı delmelerine izin verilmeyecek. Abluka yürürlükte ve bir istisna yapılamayacak. İsrail gerekli tim adımları atacak'' diye konuştu.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Türkiye'den Gazze'ye doğru yola çıktığı belirtilen gemilerin limandan ayrılırken rotalarının Rodos olduğunu bildirdiklerini ve gemilerde Türk vatandaşının bulunmadığını söyledi.

AA muhabirinin Gazze'ye Türkiye'den iki gemilik bir filonun çıkıp çıkmadığını sorması üzerine Ünal, Fethiye'den bugün ayrılan iki geminin bayrağı, bandırası, kaptanı ve yolcularının tamamının yabancı olduğunu belirtti.

Ünal, gemilerden birinin ABD, diğerinin Komor bandıralı, kaptanlarının ise Yunan olduğunu ifade ederek, başka bir yerden Türkiye'ye gelen 12'şer yolcu taşıyan iki yatın Türkiye'den usulüne uygun bildirim yaparak ayrıldığını kaydetti.

Selçuk Ünal, ''Gemiler ayrılırken liman makamlarına rotalarının Rodos olduğu bildiriminde bulunmuşlar. Her iki yatta da Türk vatandaşı bulunmamaktadır'' dedi.

MAVİ MARMARA

İsrail, Mayıs 2010'da yola çıkan filoya uluslararası sularda müdahale etmiş ve 9 Türk'ü öldürmüştü. Olay üzerine Türkiye ile İsrail arasında ipler gerilmiş, Türkiye, ''Özür, tazminat ve ablukanın kaldırılması'' şartlarının yerine getirilmemesi üzerine, saldırıyla ilgili BM raporunun açıklanmasının ardından, diplomatik temsili ikinci katip düzeyine indirmiş, bunun üzerine İsrail Büyükelçisi Ankara'yı terk etmek zorunda kalmıştı.

Aktivistler, bu yaz başka bir filo hazırlamış, sabotajlar yüzünden geciken yolculuk, Yunanistan'ın izin vermemesi üzerine hiç gerçekleştirilememişti. Başka bir girişim de yine uluslararası sularda İsrail engeline takılmıştı.

HaberTürk

Eklenme tarihi: 03.11.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RABİA Denizcilik
 ALERİA Denizcilik..
 HM Denizcilik Tic..
 ORSA Tanker İşlet..
 ÇİFÇİLER Denizcil..
 MASTER Petrol
 BATUM Denizcilik ..
 MİRAGE World Hote..
 REYSAŞ Denizcilik
 DEK Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim