Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemilerde ''Tatil'' var
Kara turlarıyla kıyaslandığında çok daha fazla ülke görme imkanı sunan gemi turları, gezmeyi, keşfetmeyi seven konuklarını bekliyor.

Sadece yazın değil sonbahar ve kış döneminde de gemi seyahatine çıkmak isteyenler için birçok alternatif bulunuyor.

Özel bir tur şirketinin Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, gemi ile seyahatin bambaşka bir deneyim olduğunu söyledi.

Mesleği gereği daha önce birçok kez gemi seyahatine çıktığını anlatan Özkar, seyahat tutkunlarına hayatlarında bir kez de olsa gemi seyahatine çıkmaları önerisinde bulundu.

Gemi ile tura çıkan bir tatilcinin hiç pişman olmayacağını ve bir daha kara turuna gitme konusunda kararsız kalacağını dile getiren Özkar, ''Gemi hem seyahat bağımlılığı yapan bir tatil biçimi, hem de sürprizlerle dolu, keyifli bir araç'' dedi.

''Bavul açma kapama derdi yok''

Özkar, yurt dışında kültür gezisine meraklı tatilcilere, gemi seyahatinin avantajlarıyla ilgili şunları anlattı:

''Öncelikle bavul açma, kapama gibi bir derdiniz artık yok. Gemide bavulunuzu bir kere açar, odanıza yerleştirir ve son güne kadar bir daha toplamazsınız. Gemi seyahatinin en önemli avantajı yol yorgunluğunun olmamasıdır. Gemi siz uyurken yolculuk edeceğinden, odanızda dinlenip, sabah keşfedilmemiş bir limanda, güzel bir kahvaltıyla güne başlayabilirsiniz.

Gün boyu gezip, eğlenip, yorulduktan sonra, odanıza çekildiğinizde gemi tekrar yol alır ve siz yine keşfedilmemiş bir limanda uyanırsınız. Üstelik kara turlarında 1 haftada en fazla 2-3 ülke görülebiliyor iken hiçbir yol yorgunluğu olmadan gemi turlarında 5-6 ülke görmek mümkün oluyor. Alakart veya zengin açık büfe seçenekleri ile günün bütün öğünlerinde lezzetli yemekler bulabilirsiniz. Alakart aldığınız yemeğin kalitesi, lezzeti ve sunumu İstanbul'un ünlü restoranlarından aşağı kalmıyor.''

Gemi seyahatinin belki de en önemli artılarından birinin her ülke insanı için o milletten profesyonel eğitimli garsonların çalışması olduğuna işaret eden Özkar, ''Böylelikle yemeğin damak tadınıza uyup uymayacağı, içinde domuz eti olup olmadığı veya yemek muhteviyatı konusunda dil bilmenize gerek kalmadan eksiksiz servis alabilirsiniz'' diye konuştu.

''Her türden aktivite var''

Seyahat gemisini ''yüzen bir otel'' olarak nitelendiren Özkar, seyahat boyunca yurt dışı ve yurt içi tatil keyfinin aynı anda yaşandığını söyledi.

Özkar, çocuklu ailelerin de gemi turlarını rahatlıkla tercih edebileceğini belirterek, ''Gemiye çocukla gidemem, açık denizin ortasında ya başıma bir şey gelse, korkarım''' diyenler için de gemide tam teşekküllü mini hastane oluşturulduğunu, burada doktor ve hemşirelerin görev yaptığını bildirdi.

Gemide mini club, animasyon gösterileri, 4 boyutlu sinema, formula 1 sürüş deneyimi, spor imkanları, koşu parkurları, yüzme havuzları, bowling, tenis, squash, bar ve disko eğlenceleri gibi her türden aktivite düzenlendiğine değinen Özkar, Jazz'dan klasik müzikten Rock ve Country'e kadar her tür canlı müzik, gidilen ülkenin karakteristik eğlenceleri, terapi ve masaj imkanları, odanıza kahvaltı gibi imkanların bulunduğunu kaydetti.

Özkar, gemi ile seyahate çıkmak isteyenlere diğer turlarda olduğu gibi seyahat sigortalarını yaptırmaları önerisinde bulunarak, ''Başınıza seyahatle ilgili gelebilecek birçok konuda çözüme kavuşturabilseniz bile sizin için maddi geri dönüşüm alabilmek gerçekten çok güzel olacaktır'' dedi.

Sabah

Eklenme tarihi: 10.11.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSTANBULLİNES Den..
 ERTUR Yatçılık
 BANMARİN Denizcil..
 LİKİTGAZ gemicili..
 GEDİZ Denizcilik
 MEFES Denizcilik
 İÇDAŞ A.Ş.
 FURUNO Denizcilik
 DERIN Denizcilik
 ÜÇEL Denizcilik A..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim