Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
'Nusret 2011 Tatbikatı' başladı
Türkiye’nin ev sahipliğinde NATO ve Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla Ege Denizi’nde gerçekleştirilen ’Nusret 2011 Tatbikatı’, Saroz Körfezi’nde başladı.

Tatbikatla ilgili olarak Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Subay Orduevi’nde düzenlenen toplantıda, Mayın Filo Komutanı Tuğamiral Ercüment Tatlıoğlu tarafından basına bilgi verildi. Tuğamiral Tatlıoğlu, Nusret 2011 Tatbikatının, 30 Kasım’a kadar süreceğini ve Türkiye ile dost ve müttefik deniz kuvvetleri arasında karşılıklı işbirliğini ve birlikte çalışılabilirliği geliştirmek maksadıyla Ege Denizi’nde yapılacağını söyledi. Türkiye’nin ev sahipliğinde Ege Denizi’nde icra edilecek ’Nusret 2011’in bir mayın harbi tatbikatı olduğunu belirten Tuğamiral Tatlıoğlu, "Nusret, Deniz Kuvvetlerimiz’in her yıl planlayarak icra ettiği dost ve müttefik ülkelerin katılımına açık olan bir mayın harbi tatbikatıdır. Bu yıl da tatbikata, Deniz Kuvvetlerimiz’den 14 gemi, bir helikopter, bir SAS Timi, NATO Daimi Kuvvetleri’ne mensup bir Komuta Kontrol Gemisi, Türkiye, Almanya, İtalya ve İspanya’dan birer mayın avlama gemisi fiilen, Mısır Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mensubu 5 subay gözlemci olarak iştirak etmekte" dedi.

Kuzey Deniz Saha Komutanlığı tarafından planlanan Nusret 2011 Tatbikatı, Mayın Filosu Komutanlığı ile Çanakkale Boğaz Komutanlığı tarafından sevk ve idare edilecek. Tatbikat, mayın döküş ve mayın karşı tedbirlerini içeren dört safhada icra edilecek. Tatbikatın mayın harbine yönelik harekat usullerinin uygulanmasına ilişkin eğitimlerin icra edileceği birinci safhası, liman eğitimleri ile hava ve suüstü unsurları tarafından gerçekleştirilecek mayın döküş harekatını içeriyor. İkinci ve üçüncü safhaları oluşturan mayın karşı tedbirleri harekatı ise mayın avlama, tarama, temizleme ve toplama dalgıçlığı harekatını kapsıyor. Tatbikatın dördüncü ve son safhasında ise 27- 30 Kasım tarihleri arasında Çanakkale liman ziyareti yapılacak.

GazeteVatan

Eklenme tarihi: 21.11.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SERAKİ Turizm Ltd..
 PASİFİK Gemi Onar..
 LIGHTTOURS Seyaha..
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 MAKSİMUM Denizcil..
 SEACOR INTERNATIO..
 LAMIA Yat İşletme..
 YARDIMCI Denizcil..
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim