Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
'Zorbey' Gemisinin büyük bölümü sulara gömüldü
Antalya'nın Demre ilçesi açıklarında su alarak yan yatan, yakıtı boşaltıldıktan sonra Tersane Koyu'na çekilen Kamboçya bandıralı yük gemisinin büyük kısmı, son yağışların ardından sulara gömüldü.

Kekova açıklarındaki Karada bölgesinde kayalıklara çarpıp yara alarak yan yatan, yakıtı boşaltıldıktan sonra da römorkörle Tersane Koyu'na çekilen 3 bin 19 ton buğday yüklü ''Zorbey'' adlı kuru yük gemisinin sadece makine dairesinin üst kısmındaki parçası ile ön bölümündeki küçük bir bölüm su üzerinde kaldı.

Gemide bulunan 3 bin tondan fazla buğdayın önümüzdeki günlerde denize yayılması riski ise bölgede endişe yarattı. Kekovalı turizmci Ahmet Takır, bölgenin turizm açısından önemine işaret etti. Gemideki buğdayın çevreye yayılmasının kirliliğine neden olacağını, bunun da turizmi olumsuz etkileyeceğini belirten Takır, yetkililerden gemiyle ilgili önlem alınmasını istedi.

Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geminin bölge için yaratabileceği kirlilik riskinin kendilerinin de farkında olduklarını söyledi.

Gemi enkazıyla ilgili Denizcilik Müsteşarlığı yetkilileriyle yapılan görüşmenin ardından gemi sahiplerine 3 ay süre verildiğine dikkati çeken Karaman, ''Şu anda o sürenin dolması bekleniyor. Süre dolduktan sonra eğer gemi sahipleri bir şey yapmazsa biz devreye gireceğiz. Gemi devlet malı statüsüne geçecek ve gereğini yapacağız'' dedi.

Rusya'nın Yiesk Limanı'ndan yüklenen buğdayı KKTC'nin Magosa Limanı'na taşıyan Kamboçya bandıralı ''Zorbey'' adlı gemi, 3 Kasım 2011'de Kekova açıklarındaki Karada bölgesinde kayalıklara çarparak yara aldıktan sonra Demre'nin Üçağız köyü Tersane koyuna çekilmişti.

Zaman

Eklenme tarihi: 04.01.2012




Share |




YORUMLARINIZ


beddua
19 gün çalıştığım bu geminin süvarisi aynı zamanda geminin armatörüydü ****..... gemiden indirilmemin sebebide hiçbirşey bilmememmiş. çok beddua etmiştim. allah büyüktür.

Yazan: mustafa aydın - 5.01.2012 18:43:07




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 A&G Denizcilik
 TUNA Denizcilik
 TSC Denizcilik
 TEMEL Kum Çakıl v..
 ECA Ship Trade Co..
 ALABANDA Deniz Ta..
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 ERDUR Denizcilik
 YOROZ Agency
 FENWICK MARITIME
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim