Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
‘Olib G’ Gemisindeki 3'ü Türk 18 Personelin 16 aylık esareti sona erdi
Somalili korsanların, "Olib G" adlı Malta bayraklı gemiyi 3'ü Türk 18 kişilik mürettabatıyla birlikte kaçırmasının ardından 16 aylık esaret sona erdi.

Gemi mürettebatının, başka bir gemiyle Kenya’ya götürüleceği, buradan da Türkiye’ye gönderileceği bildirildi.

GEMİNİN KAÇIRILMA HİKAYESİ

Yunan armatöre ait olan ve iflas eden "Firio Ventures SA" isimli firmanın son gemisi olan 6.400 dwt büyüklüğündeki Kimyasal Tanker "Olib G", hurdaya ayrılınca, söküm işlemleri için 2010 yılı Ağustos ayında Mısır’dan Hindistan’a doğru yola çıktı.

Gemi, Somali açıklarından geçtiği sırada korsanlar tarafından kaçırıldı. 15 Gürcü mürettabat ile birlikte güverteci Fuat Özçelik, ikinci kaptan Yakup Öztürk ve makinist Mustafa Arıcıoğlu’nun da içerisinde bulunduğu gemiyi kaçıran korsanlar, 15 milyon Euro fidye karşılığı gemiyi ve mürettabatı serbest bırakacaklarını söyledi.

Şirketin fidye ödemeye yanaşmaması üzerine denizciler, korsanlar tarafından esir tutuldu. Aradan geçen 16 ay sonrasında da, içerisinde mal olmadığı ve hurdaya ayrıldığı için sigortalanmayan gemi için istenen fidye de girişimlere rağmen şirket tarafından ödenmedi.

DENİZ ORTASINDA ESARET

Ailelerin mücadelesi sonrasında yeniden harekete geçen şirket sahiplerinin girişimleri geçen pazar günü sonuç verdi. Korsanlarla sürdürülen uzun pazarlıklar sonrasında miktarı açıklanmayan fidyede anlaşılması üzerine, 3 Türk gemici ile 15 Gürcistanlı arkadaşı, kurtarıldı. Deniz ortasında 16 ay süren dehşet ve esaretin ardından kurtarılan denizciler, başka bir gemiye aktarıldı. Mürettebatın gemiyle, önce Kenya’ya, ardından da hava yoluyla Türkiye ile Gürcistan’a gönderilecekleri bildirildi.

Yunanistan’daki şirket yöneticileri de sadece mürettebatın kurtarıldığını söyledi, fidye ile ilgili ise açıklama yapmadı.

ARDA HİÇ GÖRMEDİĞİ BABASINA KAVUŞACAK

Denizcilerin uzun süre Somali’de kaderlerine terk edilmesiyle Türkiye’de yaşayan üç gemicinin aileleri de büyük acılar yaşadı. Eşini 2010 yılının Mayıs ayında sefere uğurladığında 1 aylık hamile olan 39 yaşındaki Aysel Arıcıoğlu, onunla en son 2010 yılının 8 Eylül’nde telefonla konuştu. Hamile olan eşinin sağlık durumu hakkında bilgi alan ve korsanların bulunduğu bölgeden gittiklerini, güvenli şekilde geçmeleri halinde de bilgi vereceğini söyleyen Mustafa Arıcıoğlu’ndan bir daha haber alınamadı. Şu anda 13 aylık olan oğlu Arda’nın doğumundan bile haberdar edilemeyen Mustafa Arıcıoğlu’nun kurtarıldığı müjdesi, Aysel Arıcıoğlu’na, geçen pazar günü Yunanistan’daki firma yetkilileri tarafından telefonla verildi.

Aysel Arıcıoğlu, "Acılarımız son bulacak. Büyük sevinç yaşıyorum. Eşimin sesini duymadım ama kurtarıldığını öğrendik. Oğlum Arda, hiç görmediği, sesini dahi duymadığı babasına kavuşacak. Artık bizleri bırakmasını istemiyorum" dedi. Geminin ikinci kaptanı Yakup Öztürk’ün eşi Fisun Öztürk de, müjdeli haberi yine pazar günü eşinden gelen telefonla öğrendi. Yakup Öztürk’ün eşine, fidyenin ödenmesinin ardından özgürlüklerine kavuşacaklarını söylediği öğrenildi. Fisun Öztürk de, "Uzun süre inanamadım. Çünkü esaret 16 ay sürdü. Ama büyük mutluluk yaşıyorum" diye konuştu.

*****************

KONUYLA İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:

Korsanlar Türklerin de olduğu gemiyi kaçırdı
Türk gemiciler 8 aydır Korsanların elinde rehin!
3 Türk Gemici 1 yıl'dır Somalili korsanların elinde
3 Türk Gemici 1 yıldır Korsanların elinde
Saakaşvili’den Erdoğan’a Somalili korsan mektubu



Kaynak: Radikal (Taylan YILDIRIM)
Eklenme tarihi: 10.01.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇAYELİ Shipping L..
 CVS Denizcilik
 UZMAR Uzmanlar De..
 AZAK Denizcilik
 TAN Tanker
 ŞAHPET Denizcilik..
 ÖZPINAR Denizcili..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 BALU Yatçılık
 JASMİNE COURT Hot..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim